Hyvinvointi

Hyvää oloa ja virkeyttä happibaarista

Teksti: Anna.fi

HappibaariJos tunnet olosi stressaantuneeksi, päätäsi särkee, väsyttää tai olet muuten vain alavireinen, voit saada avun happibaarista. Jo yksi annos hyvää tekevää happea riittää.

Happibaarit ovat Suomessa vielä varsin tuntemattomia, vaikka maailmalla niitä on ollut jo vuosia. Erityisen suosittuja ne ovat Yhdysvalloissa ja Aasian maissa, missä ilmasto on hyvin saastepitoinen. Saastumisen ja otsonikerroksen tuhoutumisen vuoksi hengitysilmamme sisältää happea enää vain 21 prosenttia. Vähäinen happipitoisuus yhdistettynä nykypäivän stressaavaan elämäntapaan lisäävät fyysistä ja psyykkistä pahoinvointia sekä väsymystä.

– Happibaarin kautta saatava lisähappi palauttaa nopeasti kadonneen energian ja elinvoiman. Usein jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen olo on virkeämpi, kertoo Maarit Timonen Sun & Spa Atama Oy:stä.

Sun & Spa Atama on ensimmäinen happibaarien maahantuoja Suomessa. Heidän tuomansa laitteet ovat tarkoitettu erityisesti kauneushoitoloiden, liikuntakeskusten ja vapaa-ajanviettopaikkojen käyttöön.

Happibaarin sisällä on kompressori, joka imee hapen ympäröivästä ilmasta. Happi tiivistetään, puhdistetaan saasteista ja johdetaan keskusyksikköön, josta sitä hengitetään korvamikrofonia muistuttavan ”happiviiksen” kautta. Hengitettävä happi on noin 80 prosenttista. Se on hajutonta, mutta joihinkin happibaarimalleihin on mahdollista lisätä aromaterapeuttisia, eteerisiä öljyjä. Öljyt on sekoitettu cocktaileiksi, joista asiakas voi valita mieleisensä.

– Ulkomailla happibaarien käyttö on todella yleistä. Niitä löytyy muun muassa kansainvälisiltä lentokentiltä, sillä hapen on todettu helpottavan aikaerorasitusta. Maailmalla happibaareja käytetään jopa ravintoloissa.

HappibaariSäännöllinen käyttö tuottaa parhaan tuloksen

Happi on elämän perusedellytys. Se edistää solujen uusiutumista, tasapainottaa hermojärjestelmää, vahvistaa sydämen toimintaa, parantaa muistia ja keskittymiskykyä, vaikuttaa myönteisesti vastustuskykyyn ja näköaistiin, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja puhdistaa elimistöä kuona-aineista. Hapen on myös todettu tehoavan päänsärkyihin, väsymykseen, unettomuuteen, iho-ongelmiin, mielialaan ja jopa krapulaan.

– Parhaimpiin tuloksiin pääsee käyttämällä happibaaria säännöllisesti, noin kolmesta viiteen kertaa viikossa. Omalla kohdallani huomasin, että iho-ongelmani lievittyivät ja ihon väri muuttui terveemmäksi säännöllisen käytön myötä. Sain myös lisää vireyttä, kun verenkiertoon imeytyi enemmän happea, Timonen mainitsee.

Happibaaria suositellaan käytettäväksi kerrallaan korkeintaan 20 minuuttia. Vaikka happea hengittelisi montakin kertaa päivässä, yliannostuksen vaaraa ei Timosen mukaan valvotuissa olosuhteissa ole.

– Happi on luonnontuote, joten sen käyttö on turvallista. Emme kuitenkaan suosittele laitetta sellaisille henkilöille, joilla on erittäin korkea verenpaine. 

Happibaarin voi hankkia myös työpaikalle tai kotiin, sillä laite on varsin helppokäyttöinen. Ihan halpa se ei kuitenkaan ole, sillä hankintahintaa kertyy useita tuhansia euroja. Maailman suurista tähdistä ainakin Madonna on ihastunut laitteen hyvää tekeviin vaikutuksiin niin, että on kuuleman mukaan hankkinut jokaiseen kotiinsa oman happibaarin.

Päänsärky katosi ensi kokeilulla

Happibaarit ovat Suomessa vielä niin uusi asia, että pääkaupunkiseudullakin on vasta muutamia paikkoja, joissa laitteita voi kokeilla. Sun & Spa Ataman alla toimivan Sun Studio Ergolinen lisäksi happibaariin pääsee Kauneushoitola Sunrisessä. Sunrisen happibaarissa on neljä tuoksucocktailia, joista asiakas voi valita sen hetkiseen olotilaansa sopivimman. Kymmenen minuutin kertahoito maksaa viisi euroa.

Kaikenlaisiin uutuustrendeihin ja muotivillityksiin varsin epäilevästi suhtautuvana päätin testata laitteen. Alkava migreeni kipunoi ohimollani, joten valitsin tuoksuista rentouttavan ja rauhoittavan sinisen, joka sisälsi laventelia, nerolia ja pelargoniaa. Istahdin tuoliin ja asettelin happiviiksen sopivaan asentoon. Laitteen käynnistyttyä nenääni tulvahtivat kevyet, ihanat laventeliset tuoksut. Laite nytkähteli hiljaa ja sininen neste kupli hitaasti läpinäkyvässä pullossa.

Kymmenen minuutin päästä nytkähtely loppui. Riisuin happiviiksen pois ja tunnustelin olotilaani. Mikään ei ollut muuttunut. Poistuin kauneushoitolasta kaupungille ostoksille. Varttitunnin kuluttua huomasin, että oloni oli pirteämpi ja jotenkin kevyempi. Ja mikä parasta, päänsärky oli kadonnut. Se siis toimi sittenkin. 

Lisätietoja:

Sun Studio Ergoline & Sun & Spa Atama Oy

Kalevankatu 30

00100 Helsinki

puhelin: (09) 325 2515

Kauneushoitola Sunrise

Mikonkatu 8 (Aikatalo, 2.krs)

00100 Helsinki

puhelin: (09) 678 824

Teksti: Johanna Honkala

X