Hyvinvointi

Ikaalisten kylpylä – Liikuntaa ja hemmotteluhoitoja

Teksti:
Anna.fi

Jokainen tarvitsee joskus pienen irtioton arjesta. Jos sinun rentoutumiskaavasi sisältää liikuntaa, hemmottelua, vedessä polskuttelua sekä hyvää ruokaa, lupaa Ikaalisten kylpylä tarjota siihen mitä mainioimmat puitteet. Päätin selvittää, selättääkö valkoisiin kylpytakkeihin pukeutuneiden ihmisten joukkoon soluttautuminen stressin ja pimeän.

Mitä, ei kylpytakkeja?

Kyrösjärven rannalla sijaitseva Ikaalisten kylpylä on varsin vaikuttava näky monine suurine rakennuksineen. Hotellin sisääntulokäytävästä tulee mieleen Ruotsinlaivojen keskikäytävät: Siellä on vastaanoton lisäksi pieni lahjatavarapuoti, useita pikku ravintoloita sekä kahvila.

Sisääntulokäytävään astuessani koin heti pienen yllätyksen. Valkoisiin kylpytakkeihin pukeutuneita ihmisiä ei juuri näkynytkään. Sen sijaan erilaisiin liikunta-asuihin sonnustautuneita heppuja bongasin sitäkin enemmän.

Liikkujan keidas

Ikaalisten kylpylän liikuntatarjonta on varsin monipuolinen. Toisin kuin monessa muussa kylpylässä, Ikaalisissa on todella panostettu esimerkiksi kuntosaliin. Tila on suuri ja siellä on paljon aerobisia laitteita, kuntolaitteita ja vapaita painoja, kuten kahvakuulia.

Ohjattujen liikuntatuntien määrä on suorastaan ällistyttävä. Tunteja on joka lähtöön aina liikuntasalissa tapahtuvasta zumbasta ja jumpasta jousiammuntaan ja vesiliikuntaan saakka. Itse ryhmäliikuntasali on myös tilava ja varsin hyvin varustettu. Minä kokeilin niska-selkä –tuntia. Ylävartaloni sai kaivattua liikettä kepin ja käsipainojen avulla letkeän musiikin soidessa taustalla. 

Jos olet enemmän ulkoliikunnan ystävä, voit vuokrata kylpylästä kävelysauvat, pyörän, kanootin tai sukset. Läheltä löytyy myös voimametsä, joka on Suomen ensimmäinen hyvinvointia edistävä teemaympäristö. Voimapolulle on sijoitettu metsän ja ympäristön kokemiseen sekä havainnoimiseen liittyviä harjoite- ja informaatiotauluja.

Extremen ystäville on tarjolla talvisaikaan avantouintia. Muina ajankohtina voi pulahtaa lämpöiseen järveen, kun luonto kulloinkin tarjoaa. Yleensä itse hyppään kylmään veteen aina, kun siihen vain löytyy mahdollisuus, mutta nyt jätin väliin; hemmotteluhoitojen jälkeen kylmä vesi ei kutsunutkaan.  

Jos harjoittelumotivaatiosi painottuu iltaan, Ikaalisissa on mahdollisuus pistää jalalla koreasti elävän musiikin siivittämänä vaikka joka ilta. Itse en humpalle oikein lämpene, mutta tanssin ystävälle kylpylä tarjoaa eittämättä hyvät edellytykset.

Allasosasto tarjoaa lämpöä kaamokseen

Kylpylän suihku- ja pukuhuonetiloista tulee ensimmäisenä mieleen uimahalli. Karuhkot suihkutilat ovat kuitenkin väljät, eikä pukutiloissakaan tarvitse taistella elintilastaan.

Allasosastolla on mukavan lämmintä, + 30 asteinen vesi tuntuu juuri sopivalta kipakkojen löylyjen jälkeen. Ulkoallas on suhteellisen pieni, mutta hyvin siihen kuitenkin mahtuu. Altaassa loikoillessaan saa hyvän käsityksen siitä, miltä viileä ilma ja lämmin vesi tuntuvat yhdessä. Allasalueelta pääsee myös unisex-höyrysaunaan, jossa höyrystä nautiskellaan uikkarit päällä. Ei pöllömpää.

Perheen pienimmille allasalueella on omat altaat. Allasbaari tarjoilee virvokkeita janoisille polskijoille.

Monipuolinen ruokatarjonta

Sisääntulokäytävän varrelta löytyy bistro-tyyppisiä ravintoloita, jotka tarjoavat pikkusuolaista, pizzaa ja kahvilatuotteita. Alakerrassa on kaksi ruokaravintolaa.

Monitoimiravintola Violettasta saa niin aamiaista kuin seisovanpöydän lounasta ja päivällistäkin. Täällä voit syödä hyvin, olit sitten sekasyöjä, kasvissyöjä tahi karppaaja. Ravintola Charmant tarjoaa puolestaan À la Carte –annoksia herkkusuiden makuun.

Testissä hemmotteluhoidot

Ikaalisten kylpylän hoito-osasto on hieman vanhahtava, mutta kuitenkin siisti ja asianmukainen. Hoitomenu on mielestäni hyvin monipuolinen. Myös niiden hoitojen taso, joita pääsin vierailullani testaamaan, oli todella korkea. 

Lisätietoja: Ikaalisten kylpylä

Teksti: Kristiina Hollstén
Kuvat: Kristiina Hollstén, Ikaalisten kylpylä, Herb Basics ja IstockPhoto 

X