Hyvinvointi

Ion Detox – Eroon elimistön epäpuhtauksista

Teksti:
Anna.fi

Tuttavapiirissäni kuhisee. Moni heistä on hiljattain kokeillut Ion Detox -jalkakylpylaitetta. Jalkakylpy vaikuttaa positiivisesti koko elimistön terveyteen. Hoito perustuu heikkoon sähkövirtaan, joka poistaa elimistöön kertyneet myrkyt ja kuona-aineet jaloissa olevien ihohuokosten kautta kylpyveteen.

Hoitokertojen myötä erinäiset kivut helpottuvat, ääreisverenkierto paranee ja yleinen olotila kohenee. Tuttavani kehaisee, että rypytkin oikenevat. Myös unen laatu syvenee ja energisyys lisääntyy. Mikä on tämä mystinen detox-vempain? Toimiiko se todella? Tätä täytyy kokeilla!

Life Detox -jalkakylpy
Tuumasta toimeen

Käyn kokeilemassa detoxia tuttavani luona. Hän tekee hoidon Caretech Ion Detox -laitteella, jonka voi ostaa kotiin. Ennen hoidon aloittamista hän varmistaa, etten ole raskaana, minulle ei ole tehty elinsiirtoja, minulla ei ole vakavia sairauksia eikä kuumetta. Pöydällä on valkoinen laite, joka muistuttaa etäisesti radiota. Siitä lähtee sähköjohtoja, joista yksi yhdistyy vesilasin kokoiseen mustaan pömpeliin. Pömpelin nimi on elektrolyysilaite ja se asetetaan kylpyveteen, johon lisätään myös hieman suolaa.

Apua, saanko sähköiskun!

Saan vyötärölleni infrapunavyön, joka lämmittää mukavasti. Käteeni kytketään ranneke, koska lävitseni ohjataan heikko sähkövirta. Ajatus tuntuu epämukavalta, onhan sähkön ja veden yhdistelmää opetettu aina varomaan. Täytyy myöntää, että jännittää. Hoitaja painaa nappia – puolen tunnin puhdistuminen saa alkaa.

Miltä hoito tuntuu?

Lievää vatsakipua lukuun ottamatta minulla ei ole fyysisiä tuntemuksia hoidon edetessä. Vesi alkaa nopeasti muuttaa väriään kirkkaasta kellertäväksi. Mitä enemmän minuutteja kuluu, sitä ruskeammaksi vesi muuttuu. Siihen kertyy myös valkoisia pieniä lauttoja.

Kylpyveden värimuutos viittaa detox-ohjelehtisen mukaan siihen, mikä elin elimistöstäni on puhdistunut. Esimerkiksi musta vesi kertoo puhdistuneesta maksasta. Oman kylpyveteni muutokset kertovat nivelien ja maksan puhdistumisesta. Veteen on liuennut elimistöstäni myös raskasmetalleja ja hiivaa. Raskasmetallit näkyvät vedessä mustina hiukkasina, valkoiset lautat puolestaan ovat hiivaa.

Kylpyvesi
Toimintamekanismi pohditutti

Hoidon kuluessa ihmettelemme detox-laitteen toimintaa. Mihin se oikeasti perustuu? Muuttuuko veden väri ja koostumus sähkön, suolan ja vedessä olevan elektrolyysilaitteen reagoidessa keskenään? Onko kysymyksessä ruostumisreaktio, eli onko veden ruskea väri sittenkin vain ruostetta?

Tuloksena raikkaat jalat ja kirkastunut iho

Alan rentoutua vasta hoidon loppuvaiheessa, vaikka hoidon alussa vaivannut lievä vatsakipu yltyy pahemmaksi. Näyttää kuitenkin siltä, että selviän hoidosta ilman pelkäämääni sähköiskua. Hoidon loputtua jalat tuntuvat raikkailta, aivan kuin ne olisivat hautuneet minttuvedessä. Nukun seuraavana yönä parhaimmat yöuneni pitkään aikaan.

Aamulla vatsakipu on kadonnut kokonaan. Peiliin katsoessani huomaan, että iho näyttää tavallista kirkkaammalta. Tajunnanräjäyttävää puhdistumista en kokenut, mutta aion silti kokeilla laitetta vielä uudestaankin.

Lisätietoa: Puhdaskeho, Dagaz Oy

Teksti ja kuvat : Jaana Palonen

X