15 asiaa, jotka vain koiranomistaja ymmärtää
Jos sinulla on koira, sen tietää jokainen some-seuraajasi.
Itsetuntemus

15 asiaa, jotka vain koiranomistaja ymmärtää elämästä

Koiran omistaminen saa ihmisen ymmärtämään asioita, joita hän ei välttämättä ole ennen koiran hankkimista tullut lainkaan ajatelleeksi.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Koirat tuovat ihmisten elämään paljon aitoa iloa, riemua ja vilpittömyyttä. Haukkusi on saattanut saada sinut huomaamattasi ymmärtämään elämästä aivan uusia puolia.

1. Koira on mainio herätyskello – tai ainakin torkkuhälytys

Koirasi saattaa tulla herättelemään sinua jo ennen kellosi soimista, mutta viimeistään herätyskellon pirinä saa hauvan onnesta soikeaksi. Kun koiran heiluva häntä hakkaa yöpöytääsi, tiedät, että uudelleen nukahtaminen ei ole vaihtoehto.

Kuva, jonka Nina Pedraza (@nina_ped) julkaisi

2. Tiimityö on paras tekemisen muoto

Kaksin aina kaunihimpi! Koirasi seuraa tarkkaavaisena jokaista liikettäsi.

3. Ajatukset pyörivät usein koiran ympärillä

Mitäköhän rakas hauvelini juuri nyt tekee? Pitäisiköhän illalla käväistä yhdessä koirapuistossa? Olisikohan aika aloittaa joku uusi yhteinen harrastus, kuten agility tai toko? Koirasi on osa menneisyyttäsi ja tulevaisuuttasi, joten ei ole ihme, että ajatuksesi pyörivät helposti haukkusi ympärillä.

Kuva, jonka Nicola Wind (@nicwind) julkaisi

4. Koiraa parempaa kuuntelijaa ei ole

Kukapa meistä ei jakaisi salaisuuksiaan koiransa kanssa? Kun koira kallistaa päätään juttujasi kuunnellessa, olet vakuuttunut, että hauva on ymmärtänyt ja sisäistänyt jokaisen sanasi.

5. Koira on oiva keittiöapulainen

Vaikka koirasi ei luultavasti koskaan opi kokkaamaan sinulle ateriaa, on hauva silti loistava keittiöapulainen. Useimmat karvakorvat jaksavat seurata ruoanlaittoa silmä kovana – ja jos sotket tai murustelet jotain lattialle, he ovat oitis auttamassa sinua siivoamisessa.

6. Sinua odotetaan aina kotona

Kotiinpaluusi on joka päivä yhtä onnellinen tapahtuma.

Kuva, jonka Abi Weiss (@stabbiabi) julkaisi

7. Koirankarvoista tulee osa sinua

Kun toivotat tervetulleeksi koiran, sanot moikat myös koirankarvoille. Vaikka kuinka yrität voittaa sodan koirankarvoja vastaan imurin ja lukuisten teippirullien avulla, joudut lopulta antautumaan.

9. Kotisi irtaimisto ei ole turvassa

Vaikka koirasi tuhoaisi lempiaurinkolasisi tai -sohvasi, muistat, että syvällä sisimmässäsi rakastat haukkuasi hyvin, hyvin paljon.

10. Koirasi on lempimallisi

Jokainen sinua sosiaalisessa mediassa seuraava tietää, että kotonasi asuu huippumalli: koirasi.

11. Muta vetää koiria puoleensa

Koirat rakastavat mutalammikoissa riehumista. Ja miten voisit kieltää rakkaaltasi moisen ilon? Tämän takia sinulla menee koiran puunaamiseen enemmän aikaa kuin omiin suihkukäynteihisi.

12. Koirakuume iskee oitis koiranpentuja nähdessä

Saatat olla järkevä ja vältellä koirasi kasvattajan luona vierailemista. Sillä kun kyse on koiranpennuista, arvostelukykysi saattaa pettää.

13. Jopa vieraan koiran näkeminen lumoaa

Vaikka ihmisten ohi kävellessäsi välttelet katsekontaktia ja toivot heidän jättävän sinut huomioimatta, koirien kanssa kaikki on toisin. Tuijotat vieraita koiria jo kaukaa hempeä ilme kasvoillasi ja haluat toivottaa hyvät huomenet jokaiselle sinua vastaan tulevalle hännänheiluttajalle.

14. Koiran hoitaminen on kunniatehtävä

Pyydät vain luotettavimmat ystävät apuun, kun koira tarvitsee hoitajaa. Laadit tarkoin valitulle hoitajalle yksityiskohtaiset hoito-ohjeet kirjallisena. Lisäksi pidät huolta, että hätäpäivystys toimii; kännykkäsi on koko ajan päällä, mikäli tulee tarvetta akuutteihin kysymyksiin.

15. Koira ei ole pelkkä lemmikki vaan perheenjäsen

Koira ei ole vain ihmisen paras ystävä. Se on perheenjäsen.

Lue myös:

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme!

Koira tyylin mukaan – Äänestä suosikkiasi koira-omistajapareista!

10 asiaa, jotka vain hevosihminen ymmärtää

Nämä 15 asiaa kissaihmiset tietävät elämästä

X