Itsetuntemus

7 syytä, miksi koiran hankkiminen kannattaa

Oletko jo pitkään harkinnut hauvan hankkimista? Koira voi parantaa omistajansa elämänlaatua monella eri tavalla.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Instagram, Istock

Pienellä koiralla voi olla ihmiseen suuri vaikutus.

Oletko jo pitkään harkinnut hauvan hankkimista? Koira voi parantaa omistajansa elämänlaatua monella eri tavalla.

Koira tarvitsee paljon huomiota ja hoitoa, joten hetken mielijohteesta suloista karvakuonoa ei kannata hankkia. Jos päätös on kuitenkin kypsynyt mielessäsi jo hyvän tovin, nämä 7 huomiota puoltavat sitä, että koiran hankkiminen kannattaa.

1. Koira on hyväksi terveydellesi

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että koiran hankkimisella on lukuisia terveysvaikutuksia. On esimerkiksi tutkittu, että koiran hankkiminen voi vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. On tutkittu myös, että koiranomistajat paranevat koirattomia nopeammin.

2. Koira nostaa mielialaasi ja saa sinut nauramaan

Oletko huomannut, että jo vieraiden koirien kohtaaminen saa suupielesi ylöspäin? Oman koiran kanssa homma ei jää pelkkään vienoon hymyilyyn. On tutkittu, että ihmiset, jotka omistavat koiran, nauravat enemmän kuin ihmiset, joilla ei koiraa ole.

3. Koira suojelee lapsia ihosairauksilta ja allergioilta

Et kenties ole tullut ajatelleeksi, että koirasta irtoava pöly on mahtava asia. Tutkimustiedon valossa näyttää siltä, että karvakuono perheessä vähentää vauvaikäisten riskiä sairastua myöhemmin elämässä allergioihin. Toinen tutkimus taas antaa osviittaa siitä, että koirat vähentävät lapsien taipumusta ihosairauksiin.

4. Koiran kanssa tulee liikuttua ja ulkoiltua

Jokainen tietää, että säännöllinen ulkoilu ja liikunta tekevät hyvää sekä keholle että mielelle. Ja koiran kanssa ulos on suunnattava säännöllisesti, ilmasta viis. On tutkittu, että koiran kanssa säännöllisesti ulkoilevat vanhukset ovat paremmassa kunnossa kuin ihmisten kanssa kävelylenkkejä tekevät.

5. Koira on kätevä apulainen

Tähän ei tutkimuksia tarvita! Hauva on loistava apulainen, joka ilmoittaa vieraiden saapumisesta ja imuroi lattialta ruoanmuruset.

6. Koira tekee sinusta viehättävämmän

Oletko joskus pyytänyt lupaa silittää suloista koiranpentua? Niin ovat monet muutkin. Koiraa ulkoiluttaessa tulee usein tavanneeksi ihmisiä, sillä koirat suorastaan vetävät ihmisiä puoleensa. Ja sama saattaa käydä myös sinulle! Tutkimuksen mukaan koiran omistaminen voi tehdä sinusta viehättävämmän vastakkaisen sukupuolen silmissä.

7. Koira tekee aidosti onnelliseksi

Ihmisen paras ystävä voi kohottaa omistajansa itsetuntoa, vähentää masentuneisuutta ja yksinäisyyden tunteita, lievittää stressiä sekä saada omistajansa tuntemaan itsensä aidosti onnellisemmaksi. Tätä puoltaa myös tutkimustieto.

Lähteet: BarkPost, Business Insider, Greatist, The Huffington Post, Tiede

Lue myös:

15 asiaa, jotka vain koiranomistaja ymmärtää elämästä

Uskomaton kauneuskikka: täydelliset hiukset koirasampoolla? Testasimme!

Koira tyylin mukaan – Äänestä suosikkiasi koira-omistajapareista!

X