Itsetuntemus

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus, osa 13: ”Huijarisyndrooma on itseään ruokkiva ilmiö”

Anna mennä! -verkkovalmennuksen kolmannessatoista osassa Anna Perho puhuu huijarisyndroomasta, josta hän itsekin on kärsinyt.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Anna mennä! -verkkovalmennuksen kolmannessatoista osassa Anna Perho puhuu huijarisyndroomasta, josta hän itsekin on kärsinyt.

Anna mennä! -verkkovalmennus on muutosvalmennus, jonka tehtävänä on inspiroida ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Huijarisyndroomasta kärsivä ei luota osaamiseensa, vaan uskoo vakaasti olevansa kelvoton. Huijarisyndroomaa poteva on vakuuttunut siitä, että kaikki hänen saavutuksensa ovat ainoastaan hyvän onnen tai ajoituksen tulosta – hän on vain harhauttanut muut luulemaan itseään todellista kyvykkäämmäksi.

– Jopa 70 prosenttia väestöstä kärsii huijarisyndroomasta jossain vaiheessa elämäänsä, Anna mennä! -valmennuksen pitäjä, toimittaja, yritysvalmentaja ja inspiraatiopuhuja Anna Perho sanoo.

Huijarisyndroomasta kärsivä pelkää eniten häpeää

– Huijari pelkää kaikista eniten häpeän tunteita.

Anna on itsekin kamppaillut huijarisyndrooman kanssa. Annasta häpeä on kaikista tunteista tuskallisin.

– Se aiheuttaa kaikkein eniten kärsimystä. Olemme usein valmiita kääntymään tosi monelle mutkalle voidaksemme välttyä kokemasta häpeän tunnetta.

Keinot välttää häpeää voivat kuitenkin vain ruokkia huijarisyndroomaa.

– Pirullista huijarisyndroomassa on se, että se on itseään ruokkiva ilmiö. Se, millä esimerkiksi minä pyrin tätä oireyhtymää lääkitsemään, samalla myöskin syventää sairautta.

Kärsivätkö huijarisyndroomasta sekä naiset että miehet? Miksi menestys ja huijarisyndrooma kulkevat usein käsi kädessä? Millä tavalla huijarisyndrooma voi ilmetä arjessa? Mistä tunnistaa pesunkestävän huijarin? Miten huijarisyndroomalle voi tehdä? Miten pystyy toimimaan huijarisyndroomasta riippumatta? Katso Annan vastaukset videolta!

 

Innostuitko? Liity Anna mennä! Muuttujan käsikirja by Anna & Anna -Facebook-ryhmään, josta saat ladattua valmennuksen työkirjan itsellesi. Myös kaikki valmennuksen videot ovat katsottavissa Facebook-ryhmässä. Anna.fi:ssä julkaistut Anna mennä! -videot löydät täältä.

X