Itsetuntemus

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus, osa 14: ”Yksi epäonnistumisen pelon ilmentymä on perfektionismi”

Anna mennä! -verkkovalmennuksen neljännessätoista osassa Anna Perho käsittelee epäonnistumisen pelkoa ja perfektionismia.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Anna mennä! -verkkovalmennuksen neljännessätoista osassa Anna Perho käsittelee epäonnistumisen pelkoa ja perfektionismia.

Anna mennä! -verkkovalmennus on muutosvalmennus, jonka tehtävänä on inspiroida ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

– Yksi epäonnistumisen pelon ilmentymä on perfektionismi, sanoo Anna mennä! -valmennuksen pitäjä, toimittaja, yritysvalmentaja ja inspiraatiopuhuja Anna Perho.

– Se riivaa meitä kaikkia varmaan jollain tasolla. Pahimmillaan siitä voi tulla aito este sille, ettemme saa sitä, mitä haluamme, Anna kertoo.

Kenestäkään ei tule pysyvästi rohkeaa

Annasta on oikeastaan suoranainen ihme, ettemme ole jatkuvasti ahdistuneita. Elämä on kuitenkin jatkuvaa epätietoisuutta.

– Tiedämme, että elämämme on rajallinen. Tiedämme, että matkalla joudumme kohtaamaan vaaroja, joskus jopa ylitsepääsemättömältä tuntuvia esteitä.

Miksi emme anna periksi, vaan pysymme useimmiten toimintakykyisinä?

– Jostakin syystä olemme saaneet rohkeuden toimia todennäköisyyksiä vastaan.

Epäonnistumisen pelko on kuitenkin monesti läsnä. Se on luonnollista.

– Totta kai epäonnistumiset pelottavat. Kenestäkään ei tule pysyvästi rohkeaa, koska rohkeus on tunne ja tunteet ovat häilyväisiä. Rohkeus tulee, kun suostuu pelkäämään. Rohkeaksi voi tulla, kun suostuu epäonnistumisiin ja hyväksyy sen, että ne ovat väistämättömiä.

Mitä perfektionismi on? Millaista on hyödyllinen perfektionismi? Entä haitallinen? Miten haitallisesta perfektionismista voi pyristellä eroon? Katso Annan vastaukset videolta!

 

Innostuitko? Liity Anna mennä! Muuttujan käsikirja by Anna & Anna -Facebook-ryhmään, josta saat ladattua valmennuksen työkirjan itsellesi. Myös kaikki valmennuksen videot ovat katsottavissa Facebook-ryhmässä. Anna.fi:ssä julkaistut Anna mennä! -videot löydät täältä.

X