Itsetuntemus

Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus, osa 2: ”’Ihan ok’ ei ole ok”

Anna mennä! -verkkovalmennuksen toisessa osassa Anna Perho pohtii sitä, milloin ”ihan ok” riittää ja milloin se muuttuu vaaralliseksi.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Mirva Kakko

Anna mennä! -verkkovalmennus on muutosvalmennus, jonka tehtävänä on inspiroida ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta.

Valmennuksen pitäjä, toimittaja ja yritysvalmentaja sekä inspiraatiopuhuja Anna Perho on sitä mieltä, että usein keskinkertainen riittää.

– Olen itse vahvan seiskan tyttö. Uskon seiskan hyvyyteen eli siihen, että suurimman osan asioista elämässä voi tehdä vähän vasurilla. Paljon enemmän ongelmia usein tulee siitä, että pyritään kaikessa täydelliseen.

Täydellisyyden tavoittelu on Annan mukaan usein toiminnan este.

– Ihminen ei uskalla kokeilla tai tehdä mitään sen takia, että päässä on ajatus siitä, että joko teen tämän täydellisesti tai en ollenkaan, Anna kuvailee.

Aina ”ihan ok” ei ole ok

Aina vasurilla tekeminen ei kuitenkaan ole ok.

– On hommia, joissa ”ihan ok” ei ole ok. Jos vaikka päättäisin tästä lähteä kasvokirurgille vähän nuorentamaan itseäni, niin en halua mennä sellaiselle lääkärille, joka on ”ihan ok” leikkaamaan. Tai en haluaisi viedä lasta ”ihan ok” hoitajalle, Anna pohtii.

”Ihan ok” voi olla myös este muutokselle.

– ”Ihan ok” on turvalause. Niin kauan kuin selitän itselleni ja maailmalle, että kaikki on ihan kunnossa, minun ei tarvitse muuttaa mitään.

Milloin ”ihan ok” muuttuu vaaralliseksi? Mikä siitä tekee vaarallisen lauseen? Mikä ero on kriisillä ja jumilla? Miksi jumissa olemista puolustellaan? Miksi jumi ei ole hyväksi ja mitä siitä ennemmin tai myöhemmin seuraa? Miksi on hyvä pohtia, kenen toivoo eniten epäonnistuvan? Pitääkö ihmisellä olla suuria unelmia? Miten tulla rohkeaksi? Katso Annan vastaukset videolta!

 

Innostuitko? Liity Anna mennä! Muuttujan käsikirja by Anna & Anna -Facebook-ryhmään, josta saat ladattua valmennuksen työkirjan itsellesi. Myös kaikki valmennuksen videot ovat katsottavissa Facebook-ryhmässä. Anna.fi:ssä julkaistut Anna mennä! -videot löydät täältä.

Valmennusta sponsoroimassa  

”Sinussa on mahdollisuuksia. Ammatista tai koulutustaustasta riippumatta. Silloin jos töitä ei ole, saat turvaa YTK:sta. ​​​​​​​​​​​​

Palvelemme nopeasti ja mutkattomasti kaikissa ansioturvaan liittyvissä asioissa. YTK:n kassajäsenenä voit liittyä lisäksi YTK-Yhdistykseen ja saada tukea myös muihin työelämän haasteisiin esim. laittoman irtisanomisen sattuessa tai uutta työtä etsiessä.

Liity jäseneksi tästä!

X