Itsetuntemus

Ennustajat testissä

Teksti: Anna.fi

Oletko koskaan käynyt ennustajalla? En ollut minäkään aikaisemmin. Nyt kahta ennustuskokemusta rikkaampana olen saanut vastauksia niin tuleviin rikkauksiin kuin rakkauksiinkin. Sain jopa kuulla, että sulhasellani on salarakas ja lapsilukuni nousee kahdella!

Selvännäkijä

Ensimmäinen kerta

Vilho Raatikaisen vastaanotto sijaitsee Helsingissä Töölön kaupunginosassa. Rautaportista vain rohkeasti sisään ja sisäpihalta portaat johtavat pieneen nukkavieruun tauluin ja kaikenlaisin jännittävin koristein sisustettuun huoneeseen. On aamu, mutta päivänvalo pilkottaa vain vähän viherkasveja läpikasvaneen ikkunan kautta.

Olen ensimmäistä kertaa ennustajalla ja jännittää. Yritän olla mahdollisimman luonteva ja hoenkin punaisessa nahkatuolissa istuessani salaa mielessäni ”Rentoudu, rentoudu…”. Vilhon kanssa rentoutuu kuitenkin nopeasti, jollain tavalla alan tuntea luottamusta ja jopa hyvää oloa. Hän ottaa istunnon aluksi hetkeksi kädestäni kiinni ja sitten aloitamme. Voin kysyä mitä haluan ja varsinaista esittelyä tai alustavaa keskustelua ei käydä.

Aikaa on melko rajallisesti, vain puoli tuntia ja ajattelenkin kysyä ainoastaan muutaman yleisen kysymyksen rakkaudesta, terveydestä ja työstä sekä pyydän tarkastella ylestä tilannetta. Vilho istuu eteeni toiselle nahkatuolille, sulkee silmänsä ja liikuttelee hiukan käsiään. Tarkkailen Vilhon ilmeitä ja hän liikehtii aivan kuin hänen edessään kulkisi kuvia tai hänen mieleensä pulpahtelisi viestejä jostain kaukaisuudesta.

– Onko ristiselkäsi edelleen kipeä? Vilho kysyy.

Toden totta, selkäni on ollut viime aikoina kipeä! Melko helppoa kuitenkin arvata jotain tuollaista, kyllähän hartiatkin ovat kipeänä joka toisella tallaajalla. Keskustelun, tai voidaan sanoa Vilhon yksinpuhelun jatkuessa alan kuitenkin vakuuttua. Hän nostaa esiin asioita, joita ei vain yksinkertaisesti voi tietää mistään. Hän kuvailee muun muassa miesystävääni niin tarkasti, että se ei voisi mitenkään olla mahdollista tuntematta häntä henkilökohtaisesti.

– Sinulla on todella kiltti mies ja hänellä on jokin erikoinen ammatti? Vilho kertoo, avaa silmänsä ensimmäisen kerran samalla katsoen kysyvästi.

Pitää paikkansa, mieheni on todellakin kiltti ja hänen ammattinsa ei ole siitä tutuimmasta päästä. Myös minusta itsestäni hän nostaa muutamia asioita esiin, jotka suureksi yllätyksekseni pitävät paikkansa.

– Sinulla on jokin taiteeseen liittyvä lahja, kirjoitatko, piirrätkö? Vilho sanoo ja pyörittelee käsiään tehden kirjoittavaa liikettä.

Totta tälläkin kertaa, ne ovat lempiharrastuksiani ja osa työtänikin. Istunnon jatkuessa törmään vielä moneen muuhunkin paikansapitävään tosiseikkaan.

Istunnon aikana kuulen myös tarinoita Vilhon aikaisemmista ennustuksista ja siitä kuinka monet suuremmat ja pienemmät tapahtumat ovat olleet hänellä etukäteen tiedossa. Saan tutustua myös muutamaan lehtileikkeeseen, sekä valokuvaan tarinoiden vahvistukseksi. Vilhon juttuja kuuntelee mielellään, vaikkakin se juuri minulle varattu henkilökohtainen ennustusaika tuntuu valuvan tällä lailla hiukan hukkaan.

Kokonaisuutena elämäni ensimmäinen selvännäkijällä käynti jättää mukavan, suorastaan terapeuttisen olon. Alun perin puoleksi tunniksi sovittu aika venyy kolmeen varttiin ja Vilho ottaa vielä lopuksi puhelinnumeroni muistiin siltä varalta, jos jokin ”etiäinen” sattuu tulemaan hänen selvästikin villinä laukkaavaan mieleen vielä myöhemmin käyntikertani jälkeen. Se on kohteliasta ja selvästikin kokemuksen kautta saadun ammattitaidon näyte.

Halaamme Vilhon kanssa ja lähden leijailevin mielin kävelemään kotiin. Eihän se nyt niin kamalaa ollutkaan.

Selvännäkijä

Toinen kerta

Toisella kerralla joudun matkustamaan jo hiukan kauemmaksi pääkaupungista ja tällä kertaa ennustajani ei halua nimeään tai muitakaan tietojaan julkisuuteen, kutsunkin häntä tässä vain kirjaimilla SA. Mukavassa kerrostaloasunnossa minut ottaa vastaan erittäin miellyttävän oloinen vanhempi naishenkilö. Astun sisään aivan tavalliseen asuntoon, joka on sisustettu kotoisasti, ennustajan ”ammatti” ei näy asunnosta mitenkään ulospäin.

Tällä kertaa olen jo rauhallisempi, sillä kyseessä on kuitenkin toinen kerta. Koen pientä perusjännitystä siitä, saanko kuulla samat asiat kuin ensimmäisellä kerralla vai saako tulevaisuuteni jälleen uuden suunnan. Erona ensimmäiseen kertaan on se, että tällä kertaa minulle ennustetaan korteista ja ennustajan sukupuoli on vaihtunut miehestä naiseen.

Istunto alkaa. SA pyytää minut peremmälle yhteen huoneista, jossa hänen ikoneiden reunustama ennustuspöytänsä sijaitsee. Istumme tuoleihin ja aloitamme heti. Tälläkään kertaa minulta ei kysytä mitään ennakkotietoja ja nyt en pääse edes toivomaan, mistä asioista haluaisin ennustettavan.

SA ottaa korttipakan esiin ja pyytää nostamaan pakasta osan ja sen jälkeen hän jakaa pakan pienempiin osiin pöydälle.

– Tämä on ensimmäinen pöytä, SA sanoo.

Jokainen pöydälle jaettu pakan osio käsitellään erikseen ja kaikenlaisia tuleviin eri asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin liittyviä yksityiskohtia alkaa tulla esiin. Muutamassa kohdassa osutaan niin nappiin, että SA ei mistään ihmeestäkään voisi tietää niitä. Olen yllättynyt. Moni asioista on kuitenkin niin yleispätevä ja skeptisenä luonteena en ota asioita liian vakavasti, joten mitään suurta vaikutusta tilanne ei minuun tee. Kuitenkin muutama kohta jää erityisesti mieleen.

–  Ex-miehesi anoppi on todella erikoinen, SA kertoo.

– Asut veden äärellä ja asunnossasi on suuret ikkunat, hän jatkaa.

Tämähän on uskomatonta! Ex-anoppi ei todellakaan ole mikään tavallinen persoona, vaan todella erikoinen tyyppi ja asuntoni kuvailu osuu kohdalleen. Miesystävääni kuvaillaan taas tarkasti ja kaikki yksityiskohdat kuten silmien väri, hiukset, kasvonpiirteet ja luonne osuvat aivan kohdalleen.

Pöytiä jaetaan useampia ja ne tarkentavat aina edellistä pöytää ja sen ennustuksia. Kuulen paljon kaikenlaista tulevaisuuteeni liittyvää asiaa, myös muutamia negatiivisia asioita, jotka tulevat tapahtumaan muutaman vuoden sisällä. Yllättävin ennustus lienee, kun SA sanoo miesystävälläni olevan salarakkaan ja samalla hän ennustaa, että suhteemme tulee päättymään vielä syksyn aikana. Tätä en tahdo, enkä yksinkertaisesti suostu sulattamaan!

Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt siitä, että istunto ei ole vain ”kerron sinulle vain sen mitä haluat kuullakin” –tyyppinen ylioptimistinen lässytys. SA menee ”totuuden” kertomisessa niinkin pitkälle, että saan muutaman paljastuksen siitä ketkä tulevat lähipiiristäni seuraavaksi kuolemaan. Tässä kohtaa jännitys tiivistyy minunkin penkissäni.

Lopuksi kysyn vielä, miten SA on päätynyt ennustajaksi ja hän kertoo siitä minulle vuolaasti. Saan kuulla, että hän on jo pitkälle yli kahdeksankymmentävuotias ja se todellakin yllättää, sitä ei uskoisi. Jo kolmevuotiaana hän on ennustanut talvisodan syttyvän ja näkemisen lahja onkin ollut hänellä koko iän. Nuoruusvuosinaan SA kertoo menneensä itse ennustajalle ja romaaninainen onkin vain joutunut toteamaan, että ei voi ennustaa SA:lle, koska SA tietää ja näkee asiat paremmin itse. Tapahtuman jälkeen SA on aloittanut ennustamisen tuttavilleen ja hänen veljensä vaimon kautta nimi on alkanut kulkeutua eteenpäin.

Tunnin aikani venähtää puoleentoista tuntiin ja jälleen poistun ennustajalta hyvin mielin. Olen kuullut tulevat tapahtumat kolmen vuoden ajalle ja jäänkin mielenkiinnolla odottamaan niiden toteutumista, etenkin sitä, että lapsilukuni tulee nousemaan vielä kahdella. Kiirettä pitää!

Uskoo ken tahtoo

Kahden käyntikerran jälkeen teen mielessäni yhteenvetoa tilanteesta. Kumpikaan käynti ei vakuuttanut niin paljoa, että hurahtaisin nyt täysin uskomaan näihin ennustuksiin. Käyntikerrat olivat myös kovin erilaisia. Vilhon luona koin pientä kaupallisuutta ja tyhjyyttä, sillä käyntini maksoi 60 euroa, kun taas vastaavasti SA:n luona käynti maksoi 20 euroa ja tunnelma oli todella aito ja miellyttävä sekä todella intensiivinen.

Suosittelen kuitenkin selvännäkijällä käyntiä kenelle vain rohkealle ja uteliaalle sielulle. Itsekin sain vastauksia muutamiin kysymyksiin, vaikka kokonaisuutena niistä ei minulle mitään elämänlankaa rakentunutkaan. Tosin en sitä perusskeptikkona odottanutkaan. Tähän loppuun lienee kohdallaan SA:n viisaat sanat:

– Sinähän päätät tulevaisuudesta kuitenkin itse, olen vain auttanut sinua tekemään viisaampia ratkaisuja.

Anu

Uskotko sinä ennustuksiin?

Katso tilanne vastaamatta

X