Itsetuntemus

Haluaisitko olla helpommin lähestyttävä? 4 kehonkieltä pehmentävää vinkkiä

Tuntuuko, että vieraat ihmiset eivät lähesty sinua juhlissa tai muissa sosiaalisissa tilanteissa? Voi olla, että syynä on kehonkielesi. Saatat tiedostamattasi viestiä muille, että et kaipaa juttuseuraa. Jo muutama pieni muutos voi saada ihmeitä aikaan.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Hymyllä ja katsekontaktilla kutsut ympärilläsi olevia esittäytymään ja juttelemaan.

Tuntuuko, että vieraat ihmiset eivät lähesty sinua juhlissa tai muissa sosiaalisissa tilanteissa? Voi olla, että syynä on kehonkielesi. Saatat tiedostamattasi viestiä muille, että et kaipaa juttuseuraa. Jo muutama pieni muutos voi saada ihmeitä aikaan.

Me kaikki teemme sitä: arvioimme ihmisiä heidän olemuksensa perusteella. Positiiviselta, rennolta ja avoimelta vaikuttavaa ihmistä on paljon helpompaa ja houkuttelevampaa lähestyä kuin myrskyn merkkiä tai epävarmalta vaikuttavaa ressukkaa.

Vastaavasti moni tulee ainakin toisinaan myös väärin tulkituksi. Esimerkiksi luonteeltaan mukavaa ja lempeää mutta mahdollisesti hieman ujoa ihmistä voidaan erehtyä pitämään torjuvana tai kylmäkiskoisena.

Jos haluat olla ihminen, jota muiden on helppo lähestyä, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

1. Treenaa perusilmeesi positiiviseksi

Oletko koskaan miettinyt, miltä perusilmeesi näyttää? Sulje peilin edessä silmäsi ja yritä ottaa kasvoillesi neutraali ilme, jollainen sinulla on, kun seisot itseksesi puhumatta muille. Avaa silmäsi ja tarkastele ilmettäsi: osoittavatko suupielesi alaspäin tai jännitätkö kasvojasi niin, että näytät vihaiselta tai ärsyyntyneeltä?

Treenaa peilin edessä rentoa ja positiivista ilmettä, jossa suupielesi eivät osoita alaspäin tai kulmakarvasi kohoa jännityksestä. Saat helposti rentoutettua kasvot, kun mietit jotain mukavaa.

2. Poista epävarmuutta aiheuttavat asiat

Itsevarmat ihmiset kiehtovat ja vetävät puoleensa. Maksimoi siis itsevarmuutesi poistamalla tai muuttamalla asioita, jotka aiheuttavat sinussa epävarmuutta. Älä esimerkiksi pukeudu vaatteisiin, joissa tunnet olosi epävarmaksi, vaan valitse yllesi jotain sellaista, jossa sinulla on varma olo.

Aloita tarvittaessa myös isommat muutokset. Jos esimerkiksi huono iho tai ylipaino saa sinut toistuvasti epävarmaksi, mieti, miten voisit muuttaa asioita, jotka heikentävät henkistä hyvinvointiasi.

3. Hymyile ja katso ihmisiä silmiin

Lämmin hymy heti paikalle saapuessa kutsuu luokseen ja viestii toisille, että olet onnellinen siitä, että saavuit paikalle. Kun ihmiset katsovat sinua silmiin, älä käännä katsettasi pois. Ota rohkeasti katsekontakti ja hymyile heille. Näin vaikutat avoimelta eikä katseesi vaikuta arvioivalta.

4. Viestitä avoimuutta asennollasi

Kerro ihmisille kehonkielelläsi, että toivot ihmisten tulevan juttelemaan sinulle. Käänny ihmisiä päin ja seiso tai istu ryhdikkäästi. Älä kuitenkaan jäykistele, vaan ole mahdollisimman rentona. Älä pidä käsiäsi sulkeutumista viestivästi puuskassa tai anna huomiosi herpaantua kännykän räpläämiseen.

Vältä kasvojesi koskettelemista käsillä tai esimerkiksi drinkkilasin laittamista suusi eteen. Nämä eleet tulkitaan yleensä merkiksi siitä, että et ole kiinnostunut keskustelemaan. Älä myöskään revi kynsinauhojasi tai pureskele kynsiäsi, taputtele pöytää kädelläsi tai tärisyttele jalkaasi, kun istut. Tällaiset hermostumisen merkit saatetaan tulkita kiireeksi tai tylsistymiseksi – tai saatat vaikuttaa omiin ajatuksiisi uppoutuneelta.

Lähteet: Lifehack, wikiHow

Lue myös:

Himmennätkö huomaamattasi sisäistä kauneuttasi? Nämä 10 tapaa vähentävät ihmisen vetovoimaa

Näin lisäät seksuaalista vetovoimaasi – Nämä 10 vinkkiä sopivat sekä naisille että miehille

Onko mies kiinnostunut sinusta? Kehonkieli paljastaa sen jo ensitreffeillä!

X