Itsetuntemus

Intuitio – Näin vahvistat sisäistä ääntäsi

Teksti: Anna.fi

Intuitio-sanan avulla myydään nykään kaikenlaista, ihokarvojen poistomenetelmästä henkilöautoihin. Intuitiolla on kuitenkin paljon enemmän annettavaa arkeemme kuin tavarat ja kuluttaminen.

Intuitio

Sonia Choquette, amerikkalainen henkinen opettaja ja näkijä, on omistanut työuransa auttaakseen ihmisiä kuulemaan oman sisäisen äänensä ja muuttamaan elämänsä valoisammaksi sen avulla. Hänen neuvonsa intuition vahvistamisesta ovat yksinkertaisia ja sopivat kaikille jotka haluavat positiivista, luonnollista muutosta.

1. Usko, että sinulla on hyvä ja toimiva intuitio

Sonia korostaa, että intuitiivisuus on meissä kaikissa luontaisesti. Se ei ole vain harvojen ja valittujen ominaisuus. Voit itse valita, kuunteletko sen viestejä ja toimitko niiden mukaan. Jos tämä on sinulle uutta, tarvitset toki totuttelua ja harjoittelua. Intuitiosi kyllä odottaa ja pysyy mukanasi joka tapauksessa.

2. Valmistele mielesi ja kehosi

Jotkut saavat intuitionsa viestit tuntemuksina kehossaan, vatsansa tienoilla tai sydämessään, toiset kokevat kuulevansa pienen äänen. Joillekin intuitio ilmenee mielikuvina. Lähes kaikki epäilevät aluksi että intuition viestit ovat vain mielikuvitusta. Mielikuvitus ja intuitio ovatkin kehossamme läheisiä naapureita, joten alussa on tärkeää hyväksyä epävarmuus siitä, mikä on ”aitoa” ja mikä ”keksittyä”.

Sonian mukaan yksi tärkeimmistä tekijöistä oman sisäisen äänen kuulemisessa ja tunnistamisessa on rauhoittuminen, mielen tyhjentäminen ylimääräisistä äänistä. Meditaatio, luonnossa käveleminen tai vaikkapa puutarhanhoito ovat siihen hyviä työkaluja. Intuitiota varten on tehtävä mieleen tilaa ja usein myös rentoutettava keho.

Intuitio

3. Opettele intuitiota leikkien ja hauskaa pitäen

Intuition ääni kuuluu parhaiten, kun sinulla on hauskaa, kun tunnet olosi luottavaiseksi, ja kun annat viestien vain tulla. Niinpä leikkiminen onkin eräs parhaista tavoista harjoittaa intuitiota.

Sonia ehdottaa arkitilanteiden käyttämistä intuitioleikkiin: Kun puhelin soi, voit kysyä itseltäsi (intuitioltasi): Kukahan siellä on? Kun ajat töistä kotiin, voit kysyä: Mikähän olisi tänään paras reitti? Ruokaostoksilla voit kysyä: Mitähän minun kannattaisi tänään hankkia?

Leikkiin kuuluu olennaisesti myös se, ettei haittaa vaikka tulisi kuinka hullunkurisia vastauksia.

Itse asiassa hullunkurisuus on hyvä merkki, sillä intuitio ei noudata järjen pelisääntöjä. Intuitio saattaa kehottaa sinua unohtamaan raejuusto ja hakemaan kuohuviiniä, tai ajamaan kotiin pitkää reittiä rannan kautta. Intuitio tietää enemmän kuin järki. Se saattaa tietää, että aviomiehesi odottaa kotona voidakseen juhlia kanssasi hienoja uutisia. Tai että rantatien varrella on mainos konsertista, jossa soitetaan mielimusiikkiasi.

4. Palkitse itseäsi onnistumisista

Intuition tarkoitus on aina tuoda elämääsi lisää hyvää. Niinpä positiivinen asenne itseäsi kohtaan on sen kuulemisessa on suureksi avuksi. Aina kun huomaat osanneesi kuunnella intuitiotasi, ryöpytä päällesi kiitosta ja onnitteluja! Kehu itseäsi ja ole rauhassa ylpeä kyvystäsi, sinulla on siihen aihetta. Sonia kertoo että hänellä on ollut pienestä saakka opettajia, jotka ovat tukeneet häntä tässä. Mutta voit itsekin olla paras tukijasi.

Intuitio

5. Ilmaise intuitiosi viestit ääneen ja uskalla elää niiden mukaan

Ääneen sanomisella on uskomattoman suuri voima elämässämme. Sinun ei silti tarvitse julistaa intuitiotasi työtovereillesi ja läheisillesi. Riittää, kun osaat sanoa esimerkiksi, että ”Hmm, tiedän kyllä että tähän työhön ei kuuluisi enää enempää, mutta minulla on tunne että meidän kannattaisi panostaa tähän vielä vähän, voisimmeko tehdä niin?” Pysy avoimena sille, mitä tapahtuu. Muista, että intuition kuuleminen ohjaa aina hyvään suuntaan, vaikket tietäisikään täysin, mikä se suunta käytännössä on.

Saatat todeta saavasi tukea intuitiosi kuuntelemiselle. Ja vaikket saisikaan, ainakin olet ilmaissut rohkeasti itseäsi, mikä myös avaa sinulle uusia ovia arkielämässäsi. Sonia neuvookin olemaan takertumatta tietynlaisiin lopputuloksiin, vaan pitämään mielen avoinna ja valmiina kokemaan suoranaisia ihmeitä!

Teksti: Niina Gullsten

X