Käännä torjutuksi tuleminen voitoksesi – Nämä ohjeet toimivat sekä ihmissuhteissa että työelämässä
Itsetuntemus

Käännä torjutuksi tuleminen voitoksesi – nämä ohjeet toimivat sekä ihmissuhteissa että työelämässä

Torjutuksi tuleminen on aina pettymys, olipa kyse jätetyksi tulemisesta tai hakemasi työpaikan menemisestä toiselle työnhakijalle. Katso seitsemän kohdan ohjeet, joiden avulla selviydyt torjutuksi tulemisesta kunnialla.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Colourbox

1. Kiitä pettymyksestä huolimatta

Voi tuntua hankalalta kiittää ihmistä, joka on juuri torjunut sinut. Rehellisyydestä kannattaa kuitenkin kiittää. Esimerkiksi ihmissuhteen alkuvaiheessa torjunta voi säästää sinut vielä suuremmalta mielipahalta myöhemmin, kun odotuksesi ja tunteesi olisivat jo päässeet kehittymään ja vahvistumaan. Olisi paljon pahempi kuulla vasta silloin, että toinen ei tunne samoin.

Jos saat pakit esimerkiksi työhaastattelussa, voit kiittää sinulle annetusta mahdollisuudesta, sinuun kulutetusta ajasta ja mielenkiinnosta, jota sinua kohtaan on osoitettu.

Lue myös: Itsensä brändääminen työelämässä – Tärkeintä on olla aito

2. Kysy, mistä torjuminen johtuu

Jotta voit käsitellä asiaa itsesi kanssa ja mahdollisesti toimia jatkossa toisin, kysy toiselta osapuolelta, miksi hän torjui sinut. Ihmissuhdeasioissa torjutuksi tuleminen ei välttämättä edes johdu sinusta, vaan ”vika” voi löytyä torjujasta itsestään – tai esimerkiksi hänen elämäntilanteestaan.

Lue myös: 10 asiaa, joita menestyjät eivät sano

3. Älä ota torjuntaa liian henkilökohtaisesti

Eikö ystäväsi ehtinyt nähdä sinua, vaikka tiesi sinulla olevan vaikeaa? Lisäksi miesystäväsikin torjui sinut täysin, kun olisit halunnut tavallisesta poiketen viettää hellän hetken aikaisin aamulla.

Aina torjunnassa ei ole kyse sinusta. Ystäväsi saattoi vain olla vain normaalia kiireisempi ja kenties tuntea itsekin syyllisyyttä siitä, että ei päässyt sinun tueksesi. Kiireen mennessä ohi hän saattaakin oitis soittaa sinulle ja ehdottaa yhteistä kahvihetkeä. Miesystäväsi taas saattoi olla vain väsynyt tai stressaantunut töissä odottavasta työtaakasta. Älä suhtaudu jokaiseen torjuntaan liian henkilökohtaisesti. Anna asioille aikaa ja ole ymmärtäväinen.

Lue myös: Oletko liian kiltti tyttö?

4. Hyväksy torjutuksi tuleminen

Torjunta voi olla myös tie pois pahasta. Et varmastikaan haluaisi työskennellä työpaikassa, joka ei vastaisi toiveitasi, tai roikkua kynsin ja hampain suhteessa, johon vain sinä olisit sitoutunut. Torjunnan hyväksyminen ja uusiin kuvioihin siirtyminen voi lopulta johdattaa sinut aiempaa parempaan asemaan.

Lue myös: Itsetuntemus paremmaksi – Laput pois silmiltä

5. Älä edes suunnittele kostoa

Ota torjutuksi tuleminen vastaan ylpeydellä ja katkeroitumatta. Älä siis kirjoittele passiivisaggressiivisia avautumisia sosiaalisen median kanavissasi tai toivo pahaa kenellekään. Sellainen vain pahentaa omaa oloasi.

Lue myös: Voimalauseet muuttuvat todeksi

6. Ota pettymyksistä opiksesi

Huonoistakin kokemuksista voi oppia. Älä siis toista tekemiäsi virheitä! Ja vaikka kokemus ei olisi ollut mielestäsi lainkaan opettavainen itsessään, olet silti saattanut huomaamattasi kehittää intuitiotasi tai stressinsietokykyäsi vaikeissa tilanteissa.

Lue myös: Jouduitko petetyksi edellisessä parisuhteessa? Näin rakennat luottamuksen uudessa liitossa

7. Anna torjunta anteeksi

Torjutuksi tuleminen ikävällä tavalla voi katkeroittaa, jos asiaa ei anna anteeksi. Anteeksianto ei tarkoita, että hyväksyisit esimerkiksi pettämisen tai ikävään sävyyn hoidetun irtisanomisen. Oman elämän jatkaminen on kuitenkin paljon helpompaa, kun anteeksiannon kautta vapauttaa itsensä asian aiheuttamasta kivusta ja ainaisesta märehtimisestä.

Lue myös: Pitääkö vanhemmilleen antaa kaikki anteeksi?

Lue lisää:

Elämänkaarikirjoitus – Irti katkeruudesta ja uhriutumisesta
Lapsuuden perheen roolit parisuhdeongelmien taustalla – Oletko sopeutuja tai prinsessa?
Kateellisuus, viha ja märehtiminen – Karkota onnellisuusvarkaat

Lähde: All Women Stalk

X