Judymay Murphy muistuttaa, ettei koskaan pitäisi miettiä liikaa sitä, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat.
Itsetuntemus

Menestysguru Judymay Murphy: Miehet ja naiset eivät menesty samoilla keinoilla – nainen, vahvista emotionaalista energiaasi

Menestysvalmentaja Judymay Murphy sanoo, että hieno titteli tai hyvät tulot eivät vielä tee ihmisestä menestynyttä. Menestystä mittaa ennemminkin se, onko ihminen itse tyytyväinen elämäänsä. – Jokainen nainen, joka elää rohkeasti itsensä näköistä elämää, on roolimalli muille naisille.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock ja Susie Murphy

Monet menestymiseen liittyvät neuvot toimivat vain miehillä. Tätä mieltä on amerikkalainen menestysvalmentaja, kirjailija ja Fun & Fearless -tapahtuman puhuja Judymay Murphy.

– Ohjeet, kuten nouse ylös aamukuudelta, soita sata puhelua ja ole kurinalainen itsellesi, on luotu heille, joilla on valtavasti testosteronia kropassaan. Ne eivät sovi kaikille vaan voivat uuvuttaa herkemmät ihmiset, erityisesti naiset, Judymay sanoo.

Hänen mielestään naisten pitäisikin menestyäkseen ottaa toisenlainen strategia käyttöön.

Lisää päivään henkistä voimaa antavia asioita

Judymayn mukaan on tärkeää, että jokainen päivä sisältää itseä energisoivia asioita.

– Meidän pitäisi jatkuvasti tankata itseämme uudelleen ja saada niin sanottua emotionaalista energiaa. Emmehän syökään ainoastaan kello seitsemältä aamulla ja seuraavan kerran seitsemältä illalla, vaan myös siinä välissä.

Toimistotyöläisen työpäivä ei esimerkiksi saisi olla vain tietokoneen edessä istumista. Pitäisi olla aikaa ihmisten kanssa juttelulle, rentoutumiselle sekä miellyttävien maisemien katselulle.

– Uskon, että tiedät sisimmässäsi, mitkä ovat niitä asioita, jotka energisoivat juuri sinua. Olet vain saattanut ohittaa ne, koska ne eivät ole asioita, jolta ajattelet menestyksen näyttävän: kurilta ja kovatahtiselta työltä.

– Kuuntele itseäsi ja viisautta sisälläsi, niin asiat luonnistuvat paremmin. Itse esimerkiksi tiedän, että teen paljon paremmin töitä hotellin aulassa, kristallikruunun alla ja kupillinen vihreää teetä kädessäni kuin meluisassa konttorissa, jossa on sata ihmistä.

Naisten oma supervoima

Omien vahvuuksiensa tunnistaminen on menestymisen kannalta oleellista. Judymayn mukaan yksi naisten monista vahvuuksista on se, että he huomaavat muiden ihmisten tunteet ja tunnistavat heidän kokemuksensa.

– Tämä on naisten supervoima esimerkiksi kaupallisella alalla, sillä myyminenhän on tarpeiden tunnistamista. Tunnistamme, mitä tuotetta ja palvelua joku ihminen todella tarvitsee.

Toisaalta, joskus naiset keskittyvät Judymayn mukaan liikaakin muiden ihmisten tunteisiin.

– Yleinen heikkoutemme ja menestyksen este on itseluottamuksen puute. Pohdimme usein, mitä muut ajattelevat, loukkaammeko ketään tai teemmekö virheitä. Tämä on ymmärrettävää, koska naisen aivot on luotu pitämään heimo yhdessä ja sen jäsenet elossa. Mutta jos muiden mielipiteitä miettii aivan liikaa, se on este omalle kehittymiselle.

Terve itsekkyys ei olisi Judymayn mukaan pahitteeksi.

– Laita hetkeksi muiden tunteet syrjään ja mieti omia tuntemuksiasi ja sitä, miten voisit kehittää itsäsi. Mitä sinä haluat ja mitä sen eteen pitäisi tehdä?

Nosta itse itseäsi esiin

Elämässä eteenpäin pääseminen, kuten uuden työpaikan tai ylennyksen saaminen, ei välttämättä ole aina vain itsestä kiinni. Seksismi, epätasa-arvo ja esimerkiksi raskaussyrjintä ovat asioita, jotka vaikeuttavat monen naisen menestymistä.

– On tärkeää huomioida nämä ilmiöt ja miettiä, mikä on oma vastaus niihin. Moni ajattelee, että vaihtoehtona on joko hyökätä tai pysyä hiljaa, mutta mielestäni kumpikaan näistä ei ole kovin tehokas tapa. Jos esimerkiksi työpaikallasi on henkilö, joka syrjii naisia, mieti, millaista muutosta haluat saada aikaan. Jos hän ei esimerkiksi huomioi sinua, ratkaisu voi olla se, että nostat itse itseäsi työyhteisössäsi esiin, Judymay sanoo.

Kun nainen alkaa toimia oman etunsa mukaisesti ja tekee asioita omaksi parhaakseen, se voi rohkaista myös muita naisia.

– Jokainen nainen, joka elää rohkeasti itsensä näköistä elämää, on roolimalli muille naisille.

Raha ei ole menestyksen mittari

Mitä elämässä menestyminen sitten ylipäätään tarkoittaa? Judymay näkee, että hieno titteli tai hyvät tulot eivät vielä tee ihmisestä menestynyttä.

Menestystä mittaa ennemminkin se, onko ihminen itse tyytyväinen elämäänsä.

– Joillekin menestys tarkoittaa sitä, onko joku muu ihminen on tyytyväinen sinuun: oletko esimerkiksi tehnyt vanhempasi ylpeiksi tai saanut jonkun ihmisen pitämään itsestäsi. Tästä ajattelutavasta pitäisi kuitenkin päästä eroon ja miettiä enemmin sitä, oletko itse onnellinen, oletko taloudellisesti riippumaton muista ja vietätkö aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa oikeasti haluat viettää aikaa.

Omista toiveistaan tai haaveistaan ei kannata Judymayn mielestä elämässä tinkiä.

– Mieti, mikä on itsellesi tärkeää ja mitä voisit tehdä sen eteen. Ja ymmärrä, että tämän asian suhteen sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja. Ole oman elämäsi voittaja.

Tapaa Judumay Murphy naisille suunnatussa Fun & Fierless -tapahtumassa 18.11.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

X