Itsetuntemus 14.12.2016

Minkä näistä pipareista valitset? Vastaus paljastaa todellisen luonteesi

Teksti: Laura Koljonen Kuvat: Outi Pippuri
Hupaisa piparitesti paljastaa, millainen ihminen olet. Katso kuvan pipareita. Minkä piparikasoista valitset? Lue, mitä valintasi kertoo sinusta.

Jahas, joku on jättänyt työpaikan keittiönpöydälle pipareita. Enää tarvitsisi tietää, kuinka monta kehtaa napata.

Kannattaa miettiä tarkkaan, sillä arkipäiväiset, vaivihkaa tehdyt valinnat kertovat sinusta enemmän kuin haluaisitkaan.

Nyt käsi sydämellä, minkä piparikasoista valitset? Sen, missä on yksi pipari, kaksi piparia vai kolme piparia?

VASTAUKSET:

Otat yhden piparin

Vain yksi? Voi miten vaatimatonta ja söpöä! Olet kiltti, kun ajattelet muitakin kuin itseäsi. Sinun seurassasi muut tuntevat olonsa huomioiduiksi. Olet sellainen ihminen, joka antaa vähästään ja katsoo aina, että muillakin on lasi täynnä juomaa ja lautasella ruokaa. Joskus jopa palautat hankkimiasi tavaroita tai perut päätöksiäsi, jos sinulla on tunne, ettei muilla ole mahdollisuutta samaan.

Mutta et kai vaan ole liian kiltti? Jos et koskaan vaadi itsellesi mitään, joudut muiden tallomaksi. Muut vievät nenäsi edestä piparit, työpaikat ja nettikirppareiden helmet. Et saa pidettyä mistään kiinni. Lillut elämässäsi vailla kiinnekohtia, sillä vaikka sellaisen löytäisit, pian jo joku muu telakoituu paikallesi.

Ryhdistäyty hyvä ihminen – mutta ota ensin pipari!

Otat kaksi piparia

Oivallinen valinta! Olet keskitien kulkija. Se on sosiaalisesti turvallisinta ja kertoo kyvystäsi suhteuttaa käytöstäsi muiden käytökseen. Otat sen verran kuin muutkin tai mitä kuvittelet muiden ottavan. Tiedät oman paikkasi – se on Gaussin käyrän keskellä. Ääripäitä välttelet, sillä olet huomannut, että juuri päädyissä hengaavat aiheuttavat aina kaikki mahdolliset ongelmat.

Onko sinulla mitään tietoa siitä, miten rasittavia konflikteja välttelevät ja muita miellyttämään pyrkivät ihmiset ovat? Miksi valitset aina – AINA! – sen vaihtoehdon, jossa on vähiten riskejä? Ai, ostit uuden paidan? Anna, kun arvaan värin: beige. Kävit syömässä uudessa etnisessä ravintolassa? Tilaukseni oli keskitulinen kana-annos, menikö oikein? Lomamatka? All Inclusive -hotellissa. Aargh.

Ryhdistäyty hyvä ihminen – mutta ota ensin pipari!

Otat kolme piparia

Tässä tulee menestyjä! Hienoa. Otat sen, mikä sinulle kuuluu, sillä jos sinä et ota, joku muu ottaa. Teet omat ratkaisusi ja seisot niiden takana. Niinhän jokainen täysjärkinen ja itsenäinen ihminen tekee. Senhän takia tämä maakin on sekaisin, kun kukaan ei tee päätöksiä. Joskus ne päätökset ovat ikäviä ja motiivit niiden taustalla itsekkäitä. Mutta päätöksiä on pakko tehdä. Niin se menee.

Ahneena ihmisenä tätä voi olla vaikea käsittää, mutta meitä on täällä Telluksella muitakin. Se, että vuorollasi rohmuat kaiken, jättää jonkun muun ilman. Miten voit olla noin itsekäs? Oletko koskaan itse jäänyt ilman? Et, koska jos olet, viet jonkun toisen omaa. Otat joulupiparin vaikka lapsen kädestä.

Ryhdistäyty hyvä ihminen – mutta ota ensin pipari!

Lue lisää:

Henkisen kasvun horoskooppi – näin kehität luonnettasi horoskooppimerkkisi mukaan

Itsetuntemus paremmaksi – Laput pois silmiltä

Oletko liian kiltti? Nämä 7 merkkiä paljastavat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi