Käsistä lukeminen
Kämmenen viivat paljastavat asioita ihmisen luonteesta.
Itsetuntemus

Mitä kädet paljastavat luonteestasi? Käsien viivat heijastavat ihmisen persoonallisuutta

Kädestä katsominen on vanha persoonallisuuden määrittelyn tapa. Oletko sirosorminen ajattelija vai suurikätinen tekijätyyppi? Entä mitä käsiesi viivat kertovat tulevaisuudestasi, vaikeuksistasi ja onnestasi?
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Kädestä katsominen eli palmistria tai kirologia on vanha, monissa kulttuureissa käytetty tapa. Palmistrian harrastajat uskovat, että käsien muoto, koko ja viivat kertovan ihmisen persoonasta, kyvyistä ja heikkouksista.

Osa kädestäkatsojista uskoo, että käsistä voidaan päätellä myös ihmisen tulevaisuus. Rationaalisemman näkemyksen mukaan kädet eivät paljasta ihmisen kohtaloa, mutta ne kertovat luonteestamme. Luonteemme taas vaikuttaa tapaamme toimia ja reagoida ja tätä kautta elämämme kulkuun.

Palmistriaan voi suhtautua myös hauskana viihteenä. Pääset alkuun kädestä lukemisessa, kun tutkit käsiesi muotoa, kokoa ja kämmenten neljää tärkeintä viivaa.

Tämän käden koko paljastaa luonteestasi

Pienet kädet: Nopeat hoksottimet

Palmistrian mukaan pienikätiset ovat suuria ajattelijoita. Jos kämmenesi ovat pienet ja sormesi lyhyet ja sirot, olet enemmän suunnittelija kuin tekijä. Sinulla on nopeat hoksottimet ja olet hyvä etsimään tietoa. Kokoat sirpaleisestakin informaatiosta kokonaiskuvan ja pystyt tekemään montaa asiaa yhtä aikaa.

Suuret kädet: Rauhallinen rationalisti

Suuret kädet liitetään konkreettisuuteen ja järjestelmällisyyteen. Mitä jykevämmät kädet, sitä enemmän kaipaat selkeyttä, perusteluja ja suunnitelmia. Et pidä hötkyilystä, vaan teet yhden asian kerrallaan. Et tyydy visiointiin ja filosofointiin, vaan haluat näkyviä tuloksia. Pidät laskemisesta, aikatauluista ja listoista.

Tämän kämmenen muoto paljastaa luonteestasi

Neliömäiset kädet: Käytännöllinen tekijätyyppi

Kämmenen ja sormenpäiden neliömäisyys kertoo käytännöllisyydestä. Tykkäät tehdä käsilläsi monenlaista: leipoa, askarrella, korjata ja ommella. Neliömäinen muoto tuo pienikätisen visionäärinkin luonteeseen tasaisuutta. Mitä suuremmat ja neliömäisemmät kädet ovat, sitä tasaisempi käytännön tyyppi on kyseessä.

Soikeat kädet: Tulta ja tappuraa

Soikeat kämmenet ja sirot, mantelimaiset sormenpäät kertovat tulisesta luonteesta. Olet levoton ja intohimoinen tyyppi, joka innostuu ja kyllästyy nopeasti. Soikea muoto tuo myös jäyhään suurikätiseen ihmiseen draivia. Jos taas ihmisellä on sekä pienet että soikeat kädet, hän on räjähtelevä elohiiri.

Kapeat pitkäsormiset kädet: Pää pilvissä

Tämän ihmistyypin kämmenet ovat suorat, hoikat ja pitkäsormiset. Vivelet erottuvat selvästi ja kädet ovat taipuisat, samoin ihmisen mieli. Sinulla on lentävä mielikuvitus ja olet hyviä kirjoittaja ja tutkija. Kämmenen kapeus tuo suurikätiseenkin ihmiseen ripauksen pohdiskelijaa.

Pyöreät pitkäsormiset kädet: Herkkä hoivaaja

Tällä ihmisellä on pieni pyöreä kämmen, mutta pitkät ja sirot sormet. Pikkukämmen yhdistettynä pitkiin sormiin kertoo herkkyydestä. Olet empaattinen kuuntelija ja hoivaaja. Olet todennäköisesti taiteellinen kaunosielu. Pidät luonnosta ja elämistä ja saat kontaktin vaikeina pidettyihin ihmisiin.

Näistä asioista kämmenten viivat kertovat

Klassisessa palmistriassa tarkastellaan kymmentä kämmenen viivaa. Aloittelijan kannattaa keskittyä ensin neljään tärkeimpään viivaan, joita ovat elämänviiva, päänviiva, sydämenviiva ja kohtalonviiva. Viivojen sijainnin voi tarkistaa esimerkiksi tästä Rajatieto-sivuston kuvasta.

Keskustele: Osaako joku tulkita tällaista pään- ja sydänviivaa?

Osaako joku kertoa simiaaniviivasta?

Elämänviiva: Elinvoima ja tarmokkuus

Elämänviiva alkaa hieman peukalon tyven yläpuolelta ja kaartuu pyöreästi kohti rannetta. Sen uskotaan kertovan ihmisen henkisestä jaksamisesta, fyysisestä terveydestä ja energisyydestä. Osa ennustajista uskoo, että elämänviiva paljastaa ihmisen eliniän. Maltillisempi käsitys taas on se, että viiva kuvaa ihmisen dynaamisuutta ja positiivisuutta. Nämä asiat voivat vaikuttaa elinikään, mutta ne eivät määrää sitä.

 • Syvä, pitkä tai selvästi erottuva viiva kertoo hyvästä terveydestä ja itseluottamuksesta.
 • Heikosti erottuva tai katkeileva viiva viittaa sairasteluun, epävarmuuteen ja masennukseen.
 • Lyhyt viiva viittaa impulsiivisuuteen, addiktioihin ja kuluttavaan elämäntyyliin.
 • Mutkitteleva viiva kertoo herkkyydestä, ailahtelevasta terveydestä ja itsetunnon epävakaudesta.

Päänviiva: Äly ja asenteet

Päänviiva alkaa pari milliä elämänviivan yläpuolelta. Se on suorempi eikä kaarru ranteeseen, vaan päättyy kämmenen ulkonurkkaan.  Nimensä mukaisesti viiva kertoo ihmisen ajattelutavasta ja asenteista. Se paljastaa, onko ihminen älykkö vai tekijätyyppi, joustava pohdiskelija vai äkkijyrkkä ja ehdoton.

 • Pitkä viiva kertoo pohdiskelevasta ja älykkäästä luonteesta ja hyvästä muistista.
 • Lyhyt viiva on konkreettisen, hetkessä elävän ”halki poikki ja pinoon” -persoonan merkki.
 • Syvä ja selkeä viiva kertoo periaatteellisuudesta, johdonmukaisuudesta ja kyvystä seisoa sanojensa takana.
 • Heikko viiva viittaa epävarmuuteen, poukkoilevaan ajatteluun ja kamppailuun tunteiden ja järjen välillä.

Sydämenviiva: Tunteet ja herkkyys

Sydämenviiva on kämmenen poikki kulkevista viivoista ylin. Se alkaa etu- tai keskisormen kohdalta ja se kulkee melko suorana päättyen pikkusormen kohdalle. Sydämenviiva kuvastaa ihmisen tunne-elämää, herkkyyttä ja impulsiivisuutta. Joidenkin tulkintojen mukaan se voi kertoa sydämen ja verisuoniston terveydestä.

 • Pitkä viiva on avoimen, sosiaalisen ja lämpimän ihmisen tunnusmerkki.
 • Lyhyt viiva kertoo introverttiudesta, epäluuloisuudesta ja itseensä käpertymisestä.
 • Selkeä ja syvä viiva kertoo roihuavista tunteista, joita ihminen ilmaisee joskus liiankin räväkästi.
 • Heikko tai mutkitteleva viiva viittaa välinpitämättömyyteen, rikkonaisiin ihmissuhteisiin ja arkuuteen.

Kohtalonviiva: Valinnat, tulevaisuus ja onni

Kohtalonviiva lävistää kaikki edellä mainitut viivat. Kohtalonviiva alkaa keskisormen tyvestä ja kulkee suoraan alaspäin kohti rannetta. Viivan sanotaan paljastavan ihmisen kohtalon, mutta tämä on melko dramaattisesti ilmaistu. Viiva kertoo enemmänkin ihmisen kyvystä hyödyntää kykyjään ja tehdä itselleen edullisia valintoja. Valintamme taas vaikuttavat tulevaisuuteemme.

 • Pitkä ja selkeä viiva kertoo itsevarmasta luonteesta. Ihminen uskaltaa tarttua tilaisuuksiin, jolloin onnenpotkujakin osuu enemmän kohdalle.
 • Lyhyt viiva kertoo kärsimättömyydestä ja äkkipikaisuudesta. Levottomuus sabotoi onnistumisen mahdollisuuksia.
 • Heikosti erottuva viiva kertoo epävarmuudesta. Se vähentää älykkään ja lahjakkaankin ihmisen menestymisen mahdollisuuksia, koska hän ei uskalla tuoda itseään esille.
 • Mutkitteleva viiva liittyy päättämättömyyteen ja jatkuvaan suunnitelmien muuttamiseen. Tällainen luonne vie ihmistä sivupoluille, joskus hyvin kiinnostaville sellaisille.

Lähteet: Power of Positivity, Rajatieto, So Feminine, Spiritual Cookie

X