Itsetuntemus 9.5.2017

Mitä lounasevääsi kertovat sinusta? 8 luonteen paljastavaa ruokavaliota

Teksti: Laura Koljonen Kuvat: iStock
Lounaspöytä on todellinen luonnetesti. Syötkö mangososetta, leipää, rahkaa vai kolmen ruokalajin lounaan? Tämän evääsi kertovat sinusta.

Työpaikan lounasruokalassa voi tehdä oivia havaintoja työkavereiden ruokavaliosta, mutta ehdottomasti eniten kertovat eväät.

Mihin eväslounastajien ryhmään sinä kuulut?

Ikuiset laihduttajat

Vauvan hedelmäsoseita, riisikakkuja ja ateriankorvikkeita. Niin kevyttä ja ah niin maukasta.

Martat

Ovatko eväslounaasi aivan eri planeetalta kuin työkavereillasi? Joka päivälle on oma tasapainoinen ateriakokonaisuutensa: alkukeitto, pääruoka raasteineen sekä jälkiruokakiisseli. Ole hyvä, voit olla tyytyväinen itseesi.

Proteiiniuskovaiset

”Nämä pitävät nälän loitolla todella pitkään”, on vakiovastaus, kun joku äimistelee, riittääkö lounaaksi muka rahkapurkillinen tai proteiinipatukka.

Talousvaa’an orjat

Evääsi ovat monipuoliset ja vaihtelevat, kunhan seuraavat ehdot täyttyvät: 5 grammaa rasvaa, 80 grammaa proteiinia, 150 grammaa tummanvihreitä vihanneksia ja 70 grammaa matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja.

Talousporsaat

Jätejoonaksena syöt kaikkea mahdollista edellisviikon jämistä eilisen päivälliseen. Marjakeitto ja makaronilaatikko sopinevat hyvin yhteen. Tärkeintä on ruokahävikin minimointi.

Puputtajat

Leipää, omenia, raejuustoa. Puputtaja syö säännöllisin väliajoin, eli koko ajan jotain pientä. Puputtajan lounas koostuu erilaisista välipaloista. Tyypillistä on, ettei puputtaja syö koskaan oikeaa, lämmintä ruokaa.

Monomaanikot

Tykkäätkö siitä yhdestä tietystä eineskeitosta ja karjalanpiirakasta? Siis viitenä päivänä viikossa? Olet suosikkimakusi löytänyt. Hyvästi kaupassa haahuilu ja uudet maut.

Lue myös:

Testaa, mitä persoonallisuustyyppiä edustat: punaista, sinistä, keltaista vai vihreää

Tiedätkö, minkä värinen aura sinulla on ja mitä se kertoo sinusta? Testaa!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi