Näin pystyt olemaan oma itsesi joka tilanteessa – 6 vinkkiä
Jotta persoonasi pääsee puhkeamaan kukkaan, ole ihmisiä tavatessa aidosti läsnä.
Itsetuntemus

Näin pystyt olemaan oma itsesi joka tilanteessa – 6 vinkkiä

Tuntuuko, ettet pysty olemaan oma itsesi esimerkiksi uudessa tuttavaporukassa tai ensitreffeillä? Lue, kuinka opit olemaan aito ja oma itsesi tilanteessa kuin tilanteessa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

1. Pohdi, kuka olet

Jotta voit olla oma itsesi, sinun täytyy itse tietää, kuka olet. Mieti rauhassa, mistä pidät ja mistä et sekä mitä haluat elämältä. On tärkeää pohtia myös omia arvoja: mikä juuri sinulle on tärkeää elämässä ja ihmisissä ympärilläsi? Elä arvojesi mukaan, sillä omia arvoja vastaan rikkominen vie sinut oitis kauemmas siitä, mitä todellisuudessa olet.

2. Tiedosta vahvuutesi ja heikkoutesi

Mitkä ovat sellaisia hyviä puoliasi, jotka saavat sinut erottumaan massasta? Vaali niitä. Entä millaisia ovat heikkoutesi? Älä häpeile niitä, vaan kehitä itseäsi parhaasi mukaan. Kukaan ei ole täydellinen. Kun itse pystyt hyväksymään puutteesi, myös muut pystyvät siihen.

3. Älä yritä miellyttää kaikkia

Älä yritä muuttaa itseäsi sen takia, että kaikki ihmiset pitäisivät sinusta. Se ei tule ikinä onnistumaan. Lopeta myös itsesi vertailu muihin. Jokainen meistä on ainutlaatuinen omalla, persoonallisella tavallaan.

4. Päästä irti menneestä ja kasva ihmisenä

Jotta pystyt kukoistamaan omana itsenäsi, sinun täytyy olla sinut menneisyytesi kanssa. Jatkuva tekemisten ja tekemättä jättämisten miettiminen ei tee kenellekään hyvää. Anna itsellesi anteeksi ja hyväksy menneisyydessä tekemäsi virheet. Ota virheistä kuitenkin opiksesi ja toimi jatkossa toisin. Näin kasvat ihmisenä vahvemmaksi ja viisaammaksi.

5. Opettele rentoutumaan

Kun olet jännittävässä tilanteessa tai tapahtumassa, yritä olla murehtimatta sitä, että hermostuksissasi toimit tilanteeseen sopimattomalla tavalla. Älä ota itseäsi liian vakavasti. Kaikki mokaavat joskus. Opettele nauramaan pikkumokillesi.

6. Ole tilanteissa läsnä

Kun tapaat ihmisiä, yritä olla aidosti läsnä. Älä jää kiinni sisäiseen maailmaasi, vaan keskity ihmisiin. Ole spontaani ja vältä asioiden ylianalysoimista – edes jälkeenpäin. Hio viestintätaitojasi tapaamalla uusia ihmisiä ja lukemalla kirjoja kommunikaatiosta sekä tunneälystä.

Lähteet: Advanced Life Skills, All Women Stalk, Pick the Brain

Lue myös:

Itsensä brändääminen työelämässä – Tärkeintä on olla aito

Oletko liian kiltti? Nämä 7 merkkiä paljastavat

Oletko introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva joustava ambivertti?

X