Itsetuntemus

Nämä merkit osoittavat, että olet oikeasti onnellisempi kuin tiesitkään

Jokaisen kannattaisi silloin tällöin pysähtyä miettimään, kuinka onnellinen oikeasti on. Saattaa olla, että elämää ja arjen asioita syvällisemmin tarkastellessa huomaa, että on paljon onnellisempi kuin mitä on tajunnutkaan.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Vietätkö mukavaa perusarkea, mutta et koe olevasi erityisen onnellinen? Listasimme 10 merkkiä, jotka osoittavat, että olet oikeasti onnellisempi kuin edes tajuat olevasi.

1. Olet sinut menneisyytesi kanssa

Elämä on varmasti opettanut sinulle yhtä jos toista. Jos voit katsoa menneisyyttäsi tyynesti ja nähdä vaikeat kokemuksesikin kasvattavina, se lisää varmasti onneasi myös tässä hetkessä.

2. Sinulla on elämässäsi terve ihmissuhde

Tämän ihmissuhteen ei tarvitse välttämättä olla romanttinen. Jos sinulla on yksikin aito läheinen ihminen, joka välittää sinusta aidosti ja vilpittömästi sekä on valmis tekemään asioita sinun eteesi, olet onnellisempi kuin tajuatkaan.

3. Sinulla on elämässäsi asioita, joista olet haaveillut

Haaveilitko pienenä naimisiin menemisestä tai omasta, kauniista kodista? Varmasti sinullakin on elämässäsi asioita, joista ennen niiden toteutumista olet haaveillut pitkään ja jotka tuovat sinulle edelleen onnea, vaikka et aktiivisesti niitä ajattelisikaan.

4. Sinulla on intohimoja, joita toteutat

Onko sinun intohimosi taide, kirjat, lemmikit, kulttuuri tai musiikki? Mikä ikinä intohimosi onkaan, sen toteuttaminen tuo elämääsi varmasti rutkasti onnea.

5. Perusasiasi ovat kunnossa

Katto pään päällä, vaatteita kaapissa ja ruokaa vatsassa. Perusasioista saatavaa onnea tulee helposti ajatelleeksi ihan liian harvoin.

6. Pienet asiat tuovat sinulle iloa

Tekeekö sinut iloiseksi hyvä aamukahvi tai ystäväsi matkalta lähettämä postikortti? Nämä pienet ilon hetket ovat onnea parhaimmillaan.

7. Tapaat mielelläsi uusia ihmisiä

Se, että olet kiinnostunut ihmisistä ja heidän kanssaan keskustelemisesta, on merkki siitä, että olet sydämeltäsi ja mieleltäsi avoin. Ja onnelliset ihmiset usein ovat.

8. Olet hymyileväinen ja nauravainen

Mikä kertoisi selvemmin onnellisuudesta kuin spontaanit hymyt ja aidot naurunpuuskat? Tuskinpa mikään.

9. Sinulla on jotain pelättävää

Pelko ei ole miellyttävä tunne. Se kuitenkin kertoo, että sinulla on elämässäsi asioita, joiden puuttuminen olisi pois nykyisestä onnestasi.

10. Sinusta tuntuu, että et ole tarpeeksi kiitollinen

Oletko joskus potenut syyllisyyttä siitä, että et ole tarpeeksi kiitollinen? Se kertoo, että elämässäsi on asioita, joista tunnet kiitollisuutta. Ja ne asiat tuovat sinulle onnea.

Lähteet: Bustle, Thought Catalog

X