Itsetuntemus

Oletko tehnyt elämässäsi rohkeita valintoja? Nämä 7 asiaa se sinusta kertoo

Se, että uskaltaa muuttaa elämäänsä, jos ei ole siihen tyytyväinen, on merkki rehellisyydestä itseään kohtaan. Listasimme asiat, jotka kuvaavat rohkeita ratkaisuja tehneitä ihmisiä.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock

Ihminen, jolla riittää rohkeutta toteuttaa unelmiaan, ei anna vaistoinkäymisten lannistaa itseään.

Se, että uskaltaa muuttaa elämäänsä, jos ei ole siihen tyytyväinen, on merkki rehellisyydestä itseään kohtaan. Listasimme asiat, jotka kuvaavat rohkeita ratkaisuja tehneitä ihmisiä.

Hyppy tuntemattomaan vaatii uskallusta. Oli kyseessä sitten alan vaihto, muutto uuteen kaupunkiin, ero, kulissien murtaminen tai sapattivuoden pitäminen, päätös muuttaa elämänsä suuntaa tarkoittaa usein sitä, että edessä on haasteita.

Jos olet tehnyt elämässäsi rohkeita valintoja, nämä 7 asiaa kuvaavat sinua.

1. Et pelkää epäonnistumista

Elämä ei koskaan ole täysin riskitöntä, mutta uudelle polulle lähteminen on aina riskialttiimpi vaihtoehto kuin vanhan ja tutun tien seuraaminen.

Hän, joka on uskaltanut valita elämässään uuden suunnan, ei pelkää haasteita ja mahdollisia epäonnistumisia. Hän ymmärtää, että virheet opettavat ja kehittävät ja että niiden avulla on mahdollista saavuttaa jotain hienoa.

2. Olet aidosti oma itsesi

Kun ihminen uskaltaa seurata unelmiaan, hän pystyy elämään arvojensa ja toiveidensa mukaista elämää. Joskus uusi elämänpolku voi johtaa ihmissuhteiden katkeamisen tai aiheuttaa muissa ihmisissä hämmennystä, mutta tärkempää on olla itselleen rehellinen ja aito.

3. Ymmärrät erilaisuutta

Hän, joka on itse tehnyt rohkean valinnan ja toiminut odotusten vastaisesti, ei kummaksu heitä, jotka tekevät elämässään epätyypillisiä ratkaisuja. Hän ymmärtää, että monet erilaiset tiet voivat johtaa onneen.

4. Olet henkisesti vahva

Se, että uskaltaa muuttaa elämäänsä, jos ei ole siihen tyytyväinen, kertoo vahvuudesta. Uuteen suuntaan lähteminen vaatii sisua ja itsevarmuutta, sillä odotettavissa on haasteita ja vaikeita hetkiä. Vastoinkäymiset eivät kuitenkaan horjuta ihmistä pois raiteiltaan, jos hän on henkisesti vahva.

5. Muiden mielipiteet eivät estä unelmiesi toteutumista

Joskus unelmien tavoittelu voi tarkoittaa sitä, että ihmisen täytyy tehdä valintoja, jotka ovat vastoin hänen perheensä, ystäviensä tai kulttuurinsa odotuksia. Hän voi joutua kohtaamaan epäluuloja, ymmärtämättömyyttä ja ilkeitä kommentteja.

Hän, joka uskaltaa toteuttaa omia haaveitaan, ei anna muiden mielipiteille liikaa valtaa vaan osaa jättää negatiiviset puheet omaan arvoonsa. Luovuttaminen muiden ihmisten suhtautumisen vuoksi ei ole vaihtoehto.

6. Sinulla on mahtava asenne

Ihmisellä, jolla riittää rohkeutta tehdä elämänmuutos, on positiivinen asenne elämää kohtaan. Hän haluaa elää elämäänsä täysillä eikä joutua katumaan sitä, mitä ei tullut tehtyä.

Myönteinen asenne auttaa myös pääseemään vaikeiden aikojen yli ja näkemään asioiden valoisan puolen.

7. Ymmärrät, että vain sinä voit tehdä elämästäsi onnellisen

Jos omaan elämäänsä on tyytymätön, kukaan muu ei pysty muuttamaan tilannetta kuin ihminen itse.

Hän, joka on tehnyt rohkean valinnan, on ymmärtänyt, ettei hänen onnellisuutensa riipu muista vaan hänen on itse tehtävä itsestään onnellinen.

Lähteet: Lifehack, Medium, Psychology Today

Lue myös:

10 syytä, miksi elämässä kannattaa välillä tehdä virheitä

Vaasalainen Maria jätti työnsä ja rupesi omavaraiseksi: ”Olo on vapaa”

Kirjailija Annamari Marttinen: ”Ero opetti, ettei eroa pidä pitkittää lasten vuoksi”

Kolmen naisen rohkeat uranvaihtotarinat: ”Nyt voin sanoa rehellisesti, että olen unelma-ammatissani”

X