Itsetuntemus

Pidätkö kävelemisestä? 6 asiaa, jotka se paljastaa sinusta

Rakastatko sinäkin kävelemistä? Monipuolisesti hyvää tekevä harrastus kertoo kiinnostavia yksityiskohtia persoonastasi.
3.2.2017 Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock

Käveleminen on koko ajan trendikkäämpää. Pitkät kävelylenkit ovat monille sekä arkeen että viikonloppuun kuuluvaa luksusta.

Kuulutko sinäkin kävelijöiden klaaniin? Tämän se sinusta paljastaa:

Olet luova

Oletko huomannut, että saat parhaat ideasi aina kävellessäsi? Stanfordin yliopiston tutkimuksessa huomattiin, että käveleminen lisää luovuutta. Koehenkilöiden luovuus parani keskimäärin huimat 60 prosenttia istumiseen verrattuna.

Arvostat luontoa

Jos käveleminen on mieleesi, olet luultavasti ulkoilmaihminen. Saat luonnosta voimaa, ja siksi ymmärrät sen arvon ja haluat suojella sitä.

Olet visuaalinen

Kun liikut autolla tai pyörällä, maisemat vilahtelevat nopeasti ohitsesi. Sen sijaan kävellessä sinulla on aikaa ihastella maisemia ja vastaan tulevia rakennuksia, eläimiä, ihmisiä… Osaat myös arvostaa paikkoja, joissa voit kävellä luonnon keskellä vain omien ajatustesi kanssa.

Pidät huolta terveydestäsi

Kävelemisellä on lukuisia terveyshyötyjä. Eräiden tutkimusten mukaan jo 15 minuutin päivittäisellä kävelylenkillä voi pidentää elinikää yli 7 vuodella.

Olet löytänyt mainion tavan rentoutua

Onneksi olkoon, kävelijä! Olet löytänyt loistavan keinon rentoutua. Monille kävelyä rakastaville käveleminen on kuin terapiaa. Se rentouttaa, poistaa stressiä ja piristää.

Olet tuottelias

Mitä tulee, kun yhdistetään luovuus, pirteys ja stressittömyys? Käveleminen tekee sinusta tehokkaamman niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Lähteet: Canva, Psychology Today

Lue myös:

Kävely on tie mieleen

Kävely – Lisätehoja harjoitteluun?

Muuta kävely tehotreeniksi – Personal trainerien ohjeet

Kävely on oiva liikuntamuoto

Laihdu helposti kävellen!

Lue myös

Suosittelemme