Oletko syysihminen? Nämä asiat se kertoo sinusta
Syysihminen osaa nauttia värikkäästä vuodenajasta.
Itsetuntemus

Rakastatko syksyä? Tämän se kertoo sinusta – 5 syysihmiselle tyypillistä ominaisuutta

Syksyn tunnelmassa on jotain erityistä. Se on inspiroinut taiteilijoita, kirjailijoita ja runoilijoita kautta aikain. Se, että syksy kuuluu lempivuodenaikoihisi, voi kertoa jotain myös persoonastasi.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: iStock

Rakastatko raikkaita aamuja, ruskan värjäämää luontoa ja pimeneviä iltoja? Jos vastauksesi on kyllä, kuulut syysihmisten joukkoon.

Se, että nautit syksystä, voi kertoa myös jotain sinusta. Listasimme 5 asiaa, jotka tyypillisesti kuvaavat syysihmisiä.

1. Rakastat omaa rauhaa

Kesät ovat usein täynnä erilaisia suunnitelmia, juhlia ja tapahtumia. Syksy puolestaan on rauhoittumisen ja hiljentymisen aikaa. Niin kuin luonnon, myös ihmisen on aika valmistautua talven tuloon.

Jos rakastat syksyä, rakastat todennäköisesti myös yksinoloa. Syksyllä on lupa ladata akkuja kesän rientojen jälkeen ja olla omassa rauhassa. Arvostat koti-iltoja ja sitä, kun syysmyrsky tarjoaa hyvän syyn olla lähtemättä yhtään minnekään.

2. Olet syvällinen persoona

Syksyn tunnelmassa on jotain erityistä. Se on inspiroinut taiteilijoita, kirjailijoita ja runoilijoita kautta aikain. Luonnossa tapahtuvat muutokset saavat näkemään oman elämän uudessa valossa ja herättävät syvällisiä keskusteluja. Jos olet syysihminen, et voi muuta kuin nauttia tästä.

3. Näet valoa pimeydessä

Vaikka syksyn pimeys voi tehdä heräämisestä vaikeampaa, syysihmiset näkevät pimeässä vuodenajassa myös monia valoisia puolia. Syksy on kynttilöiden, viltin alle käpertymisen ja kirja- ja Netflix-maratonien kulta-aikaa. Ja jos kesällä lenkkipolut, rannat ja puistot olivat täynnä ihmisiä, nyt niillä saa kuljeskella hiljaisuudessa ja rauhassa.

4. Pidät luontoa suuressa arvossa

Syksy on heitä varten, jotka osaavat pysähtyä ihailemaan luonnossa tapahtuvia muutoksia. Syysihmisen mielestä syksyllä luonto on upeimmillaan, kun ruska valtaa puiden ja pensaiden lehdet. Hän nauttii luonnon rauhassa liikkumisesta ja saattaa myös poimia talteen syksyn satoa, sieniä ja marjoja.

5. Uskallat muuttua

Syksy on täynnä uusia alkuja. Värikkäät lehdet ja vaihteleva sää herättävät syysihmisessä halun myös itse uudistua ja tehdä muutoksia elämäänsä.

Hän joka rakastaa syksyä, rakastaa myös uusien asioiden kokeilua. Syysihminen uskaltaa ottaa riskejä. Hän ei halua jumahtaa paikoilleen vaan inspiroituu uusista tuulista.

Lähteet: Bustle, Learning Mind, The Odyssey, Very Well

X