Itsetuntemus

Testaa, millaisen ensivaikutelman annat

Teksti: Anna.fi

Kun saavut treffeille, astut huoneeseen täynnä vieraita ihmisiä tai osallistut kaverin kaverin juhliin, josta et tunne montaakaan, millaisen ensivaikutelman annat? Muista, että ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Peruuttamattomasti.

Sinut arvioidaan ensimmäisen kolmen sekunnin aikana ensimmäisen kerran. Sen jälkeen voit korjata tai vahvistaa kolmen sekunnin ensivaikutelmaa ensitapaamisen ajan. Seuraavana päivänä ensivaikutelman muuttaminen on jo epätodennäköisempää.

Testaa: Millaisen ensivaikutelman annat?

Jos vastausten valinta tuntuu vaikealta, tee testi vaikka ystäväsi avustuksella niin, että kaveri valitsee sinuun sopivimmat vastaukset. Onko analyysi ensivaikutelmastasi sama sekä sinun että ystäväsi tekemänä?

1. Juttelet kaverisi kanssa puhelimessa. Mikä seuraavista kuvaa sinua parhaiten?
2. Opiskelu-/työtoverisi kertoo sinulle maanantaiaamuna viikonlopun tapahtumista. Miten sinä otat referaatin viikonvaihteesta vastaan?
3. Mikä seuraavista kuvailee parhaiten pukeutumistasi treffeille lähtiessäsi, jos treffisuunnitelmana on pitsa ja leffa?
4. Mitä juttelet deitillesi ensitreffeillä?
5. Menet kaverisi seuraksi bileisiin, joissa et tunne ketään. Miten on, "minglaatko" tottuneesti?
6. Mikä seuraavista kuvaa parhaiten pukeutumistyyliäsi yleisesti?
7. Uskallatko katsoa ihmisiä silmiin?
8. Ensitreffit jälleen. Miten tervehdit deittiäsi, kun tapaatte ravintolan edustalla? Oletetaan, että kyseessä eivät ole sokkotreffit, vaan olette tavanneet jo aikaisemmin.
9. Treffisi selostaa pitkään elämäntarinaansa. Miten osoitat, että olet kiinnostunut?
10. Uudella kollegallasi/opiskelutoverillasi on hyvin voimakas taipumus tulla lähelle. Hän tuo jutellessaan kasvonsa epänormaalin lähelle omiasi. Miten reagoit?
11. Menet kahvipöytään, jossa on menossa iloinen keskustelu päivänpolttavista aiheista. Pääsetkö mukaan keskusteluun?
12. Joudut pitämään puheen isolle yleisölle – töiden tai vapaa-ajan puitteissa. Miten otat yleisösi lavalle noustessasi?
13. Olet menossa työhaastatteluun. Astut huoneeseen, jossa on muitakin hakijakandidaatteja, ja kaikkien katseet kohdistuvat sinuun, kun astut sisään. Miten toimit?
14. Kysytäänkö sinulta usein, että ”anteeksi kuinka?” eli saavatko muut puheestasi selvää?
15. Millaisissa tilanteissa puhuttelet ystäviäsi nimeltä?
16. Ystäväsi kertoo tragediastaan. Miten lohdutat häntä?
17. Mikä seuraavista on mielestäsi pahin asia, jonka ensitapaamisessa voi mokata?
18. Tapaat kaverisi kautta tyypin, jota ystäväsi on kaavaillut varallesi romanttisiin merkkeihin. Mitä kerrot itsestäsi, kun tapaat tämän ihmisen ensi kerran?
19. Mikä seuraavista olisi ihannepaikka ja –ohjelma ensitreffeille?
20. Mietitkö joskus, että voi jospa saisin tehdä ensivaikutelman uudelleen?
X