Itsetuntemus

Tule mukaan elämäsi muutokseen! Liity nyt Anna-lehden ja Anna Perhon ilmaiseen valmennusryhmään

Haluatko muutosta johonkin asiaan elämässäsi ja arjessasi? Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta. – Ajatuksista tekoihin, se on kurssin tavoite, Anna tiivistää.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Mirva Kakko

Anna Perhon valmennus keskittyy muutokseen. Anna mennä! -verkkovalmennusryhmä toimii Facebookissa.

Haluatko muutosta johonkin asiaan elämässäsi ja arjessasi? Anna Perhon Anna mennä! -verkkovalmennus inspiroi ja auttaa sinua kohti kaipaamaasi muutosta. – Ajatuksista tekoihin, se on kurssin tavoite, Anna tiivistää.

Anna-lehden Facebookissa ja Instagramissa Anna mennä! -verkkovalmennusta pitävä Anna Perho on toimittaja ja yritysvalmentaja sekä yksi Suomen suosituimmista inspiraatiopuhujista. Hän uskoo, että ihmiset tietävät lähes aina, mikä heidän pitäisi tehdä saadakseen edistettyä niitä asioita, joita haluavat. Silti teot usein jäävät.

– Kun suunnitelmia pitäisi alkaa laittaa käytäntöön, alkavat selitykset. Että ’Kyllä minä muuten, mutta kun…’ tai ’En minä voi, kun…’ tai ’En ole sellainen ihminen.’ Mikä tahansa käy verukkeeksi, kun pitäisi uskaltaa ottaa ensimmäinen askel. Haluan tarjota verkkokurssilla ennen kaikkea työkaluja tällaisen mutku-kuilun taklaamiseen. Ajatuksista tekoihin, se on kurssin tavoite, Anna Perho kiteyttää.

Mitä Anna mennä! -valmennus pitää sisällään?

Verkkokurssille osallistujat saavat itselle printattavan työkirjan ja livevalmennusta Anna-lehden Facebookissa ja Instagramissa. Lisäksi osallistujat saavat tuekseen Facebook-yhteisön, jossa voi keskustella muiden valmennuksessa mukana olevien kanssa.

Kaikki valmennukseen liittyvä on ilmaista, eikä osallistumiseen liity mitään velvoitteita. Videot ovat katseltavissa Facebookissa ja Instagramissa myös livelähetysten ulkopuolella. Parhaimman kokemuksen kuitenkin saa, kun osallistuu livelähetyksiin. Ensimmäinen livelähetys on maanantaina 2. maaliskuuta.

– Jokaisessa livelähetyksessä käsitellään jotain yksittäistä aihetta, kuten muutosta rajoittavia uskomuksia, ajankäyttöä tai esimerkiksi sitä, mitä tehdä, jos ei saa aloitettua asioita. Ainakin pariin otteeseen livelähetykseen osallistuu myös asiantuntijavieras. Livelähetyksen seuraamisen plussa on, että sen aikana voi lähettää kommentteja ja kysymyksiä onlinessa, lähetyksen aikana. Lisäksi kysymyksiä käsitellään joka perjantai Q’s & A’s -osiossa.

Anna Perho
Anna mennä! -verkkovalmennuksessa lopetetaan selittelyt.

”Tämä on kärsivällisyyttä harjoittavan ihmisen hommaa”

Valmennus sopii Annan mukaan ahkerille – niille, jotka ovat valmiita uhraamaan mukavuutta aikaansaannosten eteen.

– Videoiden katsominen ei tuota muutosta sinänsä. Ne toimivat inspiraationa, mutta varsinainen muutos ja oppiminen alkaa vasta sen jälkeen, kun kurssi päättyy. Tämä on kärsivällisyyttä harjoittavan ihmisen hommaa. Itse kurssi kestää kuukauden, mutta muutoksen tekemiseen voi mennä jopa useita vuosia muutostoiveen sisällöstä riippuen. Esimerkiksi uuteen ammattiin ei voi valmistua neljässä viikossa. Eli tiivistetysti kurssi antaa ideoita ja työkaluja, mutta työ pitää tehdä itse.

”Kurssi antaa ideoita ja työkaluja, mutta työ pitää tehdä itse.”

Annasta ihanin lopputulos valmennuksesta olisi se, jos se rohkaisisi osallistujaa astumaan polulle kohti muutosta – tekemään jotain toisin kuin ennen.

– Jos osallistujalla on valmennuksen jälkeen sellainen fiilis, että nyt hän on vihdoin lähtenyt eteenpäin kohti sellaista, mitä itse toivoi, valmennuksen tavoite on täyttynyt.

Lisäksi Anna toivoo, että ihmiset olisivat Facebook-ryhmässä aktiivisia.

– Olisi ihanaa, että valmennuksesta muokkautuisi yhteinen trippi, enkä minä vain yksin horise seinille meidän olohuoneessamme. Se, että kaikki osallistujat olisivat mukana tsemppaamassa myös muiden tekemistä, olisi kaikista siistein juttu. Vertaistuella on iso merkitys, paljon isompi kuin minulla valmentajana. On tärkeää tajuta, ettei ole yksin.

Anna Perho
Anna Perhon omakin elämä on muuttunut Anna mennä! -verkkovalmennuksen oppien myötä.

Liike kohti tavoitteita

Anna Perho on tutustunut valmennuksen teemoihin kymmenen vuoden ajan. Hänen omakin elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan samoilla opeilla, joista Anna mennä! -valmennuskin on koostettu.

– Olen tietoisempi omista rajoittavista uskomuksistani ja ajatusmalleistani. Jos joku asia jumittaa, osaan vähän nopeammin pysähtyä sen asian äärelle ja analysoida, mistä jumitus johtuu.

Valmennuksen oppien avulla Anna on tullut hyvin tietoiseksi siitä, että isot, näyttävät liikkeet, jotka tuntuvat aluksi hyviltä, aika harvoin toimivat.

– Tulokset tulevat pienistä, toistuvista käytännön teoista ja valinnoista. Arvomme näkyvät siinä, mitä itsellemme toivomme. Siksi, vaikka toiveemme muutoksista eivät aina toteudu sellaisinaan kuin aluksi kuvittelemme, pelkkä liikkuminen tavoitteita kohti tekee elämästä tyydyttävämpää kuin pelkkä haikailu.

Anna uskoo, että hän oppii itsekin vielä lisää kurssin aiheista valmennuksen aikana.

– Aivan varmasti. Tässä työssä tulee kiusallisen tietoiseksi siitä, kuinka keskeneräinen itsekin on, vaikka viisastelee muille. Sipulista kuoriutuu aina vain lisää kerroksia. Ihmisten kokemuksista ja tarinoista oppii aina uutta. Aina saa todeta uudestaan ja uudestaan, että kas, noinkin voi ajatella! Teen siis ehdottomasti tätä myös itsekkäistä syistä, Anna toteaa.

Juttua muokattu 2.4.2020 klo 13:24. Poistettu livevalmennusten alkuperäinen lukumäärä ja tieto siitä, että valmennus kestää vain maaliskuun 2020 ajan. Suuren suosion vuoksi verkkovalmennusta on päätetty jatkaa.

X