Itsetuntemus

He ovat uuden ajan voimanaiset – kuka heistä sopii parhaiten mentoriksesi?

Onko sinulla esikuvaa, jonka teot ja ajatukset antavat sinulle voimaa arjen keskellä? Ammenna rohkeutta elämääsi näistä 8 upeasta, tänä vuonna esillä olleesta julkkisnaisesta, jotka ovat kuin luotuja mentoreiksi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Instagram, Om-Arkisto

Saara Aallossa on ainesta mentoriksi, sillä hän uskaltaa tavoitella unelmiaan.

Onko sinulla esikuvaa, jonka teot ja ajatukset antavat sinulle voimaa arjen keskellä? Ammenna rohkeutta elämääsi näistä 8 upeasta, tänä vuonna esillä olleesta julkkisnaisesta, jotka ovat kuin luotuja mentoreiksi.

Julkisuudesta tutut voimanaiset voivat omilla esimerkeillään innostaa tavallisia ihmisiä toimimaan omassa arjessaan rohkeasti, tavoittelemaan unelmiaan ja puolustamaan arvojaan. Valitse mentoriksesi joku alla olevista voimakkaista naisista.

Haluatko tehdä unelmistasi totta? Valitse Saara Aalto

Tuskin kukaan toinen suomalainen julkkis on piristänyt suomalaisten vuotta 2016 niin kuin Britannian X Factor -ohjelmassa sekä katsojat että tuomariston polvilleen saanut laulaja Saara Aalto, 29.

Vaikka Saaran osallistuminen kilpailuun kirvoitti myös vähemmän kannustavia kommentteja suomalaisten riveistä, Saara ei antanut lannistajien masentaa itseään. Sen sijaan hän on kulkenut päämäärätietoisesti ja hymy huulilla kohti unelmiaan. Siksi positiivinen Saara on loistava mentori kaikille heille, jotka haluavat tehdä unelmistaan totta.

Haluatko elää omannäköistä elämää? Valitse Jennifer Aniston

Näyttelijä Jennifer Aniston, 47, on jo vuosia joutunut tyrmäämään raskaushuhuja. Kesäkuussa hänen mittansa tuli lopullisesti täyteen, kun Bahaman lomalta otettujen paparazzikuvien perusteella julistettiin, että tähti on raskaana. Tosiasiassa Jenniferin vatsa pullotti bikinikuvissa ainoastaan siksi, että hän oli syönyt juuri ennen valokuvien ottamista.

Jennifer kirjoitti Huffington Postiin kipakan esseen tapauksen jälkeen. Hän kertoi olevansa korviaan myöten täynnä naisten esineellistämistä, kapeita kauneusihanteita sekä äitiyden ja avioliiton perusteella naisen arvottamista.

Jenniferin mukaan naisen ei tarvitse olla naimisissa tai äiti ollakseen kokonainen. Jokaisella naisella on oikeus itse määritellä, mitä elämältään haluaa. Siksi Jennifer on mahtava mentori jokaiselle itsenäiselle naiselle, joka ei halua tanssia yleisten normien tahtiin.

Haluatko löytää vaikeuksistakin hyviä puolia? Valitse Heidi Sohlberg

Vuoden 2001 Miss Suomi ja juontaja Heidi Sohlberg, 35, sairastui kesällä rintasyöpään. Syöpää vastaan taisteleva Heidi on kertonut voinnistaan ja syöpähoitojen etenemisestä harvinaisen avoimesti ja aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Heidi onkin sanonut, että puhuminen on hänen tapansa selviytyä. Hän myös juonsi kaljuna Syöpäsäätiön Roosa nauha -illan.

Tämä huikean positiivinen ja rohkea nainen on peräänkuuluttanut luonnollisuutta ja itsensä hyväksymistä juuri sellaisena kuin on. Heidi on näyttänyt mallia julkaisemalla itsestään useita meikittömiä kuvia esimerkiksi Instagramissa.

Haluatko mentoriksesi todellisen soturisielun, joka onnistuu löytämään myös vaikeiden asioiden hyvät puolet? Heidi on silloin sinulle sopiva mentori.

Haluatko olla rohkea ja häpeilemätön? Valitse Kate Winslet

Feministinä tunnettu näyttelijä Kate Winslet, 41, teki viime vuoden lopussa Hollywood-tähdelle harvinaisen rohkean esiintulon kertomalla, että hän kärsii virtsankarkailusta. Kate on kolmen lapsen äiti ja pitää synnytyksiä vaivansa syynä.

Haastattelu sai aikaan kohun, sillä Hollywood-tähdillä ei ole tapana avautua vastaavanlaisista kiusallisista tai häpeällisiksi koetuista vaivoistaan. Asiaa puitiin ympäri maailman alkuvuoden aikana.

Haluatko mentoriksesi vahvan ja häpeilemättömän naisen, joka ei pelkää avata suutaan edes tabuina pidetyistä asioista? Mikäli vastaat kyllä, Kate Winslet on täydellinen valinta juuri sinulle.

Arvostatko rehellisyyttä ja suoruutta? Valitse Maria Veitola

Mediapersoona Maria Veitola, 43, ei nöyristele tai yritä mielistellä ketään. Itse asiassa Maria on kertonut, että nykyisessä suhteessaan hänen ei tarvitse yrittää miellyttää edes kumppaniaan.

Vain vähän aikaa sitten Maria osoitti harvinaista suoruutta paljastaessaan suorassa televisiolähetyksessä tietoja tienesteistään. Hän kertoi tienaavansa yhdestä Embuske, Veitola & Salminen -ohjelman jaksosta 3000 euroa.

Vaikka Maria on sanonut, että jotkut ajattelevat hänen olevan ilkeä ja v-mäinen, hän aikoo jatkaa suoralla ja rehellisellä linjalla. Jos itsekin arvostat suorasanaisuutta ja rehellisiä mielipiteitä, on Maria sinulle sopiva mentori.

Haluatko toimia rohkeasti edelläkävijänä? Valitse Ellen DeGeneres

Yhdysvaltalaiskoomikko Ellen DeGeneres, 58, sai hiljattain pyyhkiä liikutuksen kyyneliä silmänurkistaan. Presidentti Barack Obama myönsi Ellenille vapaudenristin, joka on suurin kunnianosoitus, jonka siviili voi saada.

Ellen paljasti vuonna 1997 olevansa lesbo, mikä vaati tuohon aikaan paljon rohkeutta. Niin paljon, että Ellenin rohkeus liikutti vielä 20 vuoden jälkeen Yhdysvaltain presidenttiä, joka totesi oman liikutuksensa ääneen palkintoa luovuttaessaan.

Tahdotko uskoa, että hyvät ja rohkeat tekosi palkitaan vielä tavalla tai toisella? Ota silloin Ellen mentoriksesi.

Haluatko ottaa ohjat omiin käsiisi? Valitse Kaija Koo

Laulaja Kaija Koon, 54, nimestä on tullut synonyymi voimanaiselle. Kaija on kertonut, että nuorempana hän on ollut epävarma ja kuunnellut liikaa muita. Nyt ääni kellossa on kuitenkin muuttunut. Tänä vuonna Kaija julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen musiikkia, joka on tehty alusta loppuun hänen ehdoillaan. Ennen lokakuun lonkkaleikkausta laulajatar nähtiin niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin kävelykeppi kädessään.

Elämän suuret käänteet, kuten avioero, ovat opettaneet Kaijalle itsenäisyyttä ja päätöksentekoa. Vaikka vastuun ottaminen voi tähden mukaan tuntua pelottavalta, se antaa hänelle voimaa. Myös oma-aloitteisuus on vahvasti läsnä intuitioonsa luottavan Kaijan elämässä. Laulaja oli esimerkiksi itse yhteydessä ihmisiin, joiden kanssa hän halusi tehdä ja lopulta tekikin Siniset tikkaat -kappaleensa.

Haluatko sinäkin ottaa ohjat omassa elämässäsi? Siinä tapauksessa Kaija on sinun mentorisi.

Haluatko vaalia tasa-arvoa? Valitse Michelle Obama

Hillary Clintonia Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa tukenut Michelle Obama, 52, on noussut todelliseksi ilmiöksi. Hänet tunnetaan aktiivisesta työstään naisten ja tyttöjen hyväksi, mutta tänä vuonna erityisesti Michellen sydämelliset puheet ovat koskettaneet monia.

Hän on ottanut vahvasti kantaa myös Trumpin seksistisiin puheisiin ja kertonut, että ne ovat asiattomia. Vaikka Michelle puolustaa rivakasti arvojaan, hän tekee sen aina ihailtavan tyynesti.

Haluatko mentoriksesi älykkään naisen, joka tekee aktiivisesti työtä tasa-arvon puolesta ja seksismin kitkemiseksi? Jos vastasit kyllä, Michelle sopii täydellisesti mentoriksesi.

Lue myös:

Keistä naispomot ovat ottaneet mallia?

Miksi jotkut herättävät sinussa vahvoja tunteita puolesta ja vastaan – tämän se sinusta paljastaa

Testaa, kuka julkkis on sielunsiskosi – Iina Kuustonen, Jutta Gustafsberg vai Anna Abreu?

X