Hyvinvointi

Janni Hussin treenivinkit: Näin karistat ylimääräiset kesäkilot nopeasti ja helposti

Kesällä moni ottaa rennosti myös treenaamisen suhteen. Arkeen palatessa sitä huomaa, että olo on tunkkainen ja pari kesäkiloakin saattanut kertyä. Fitnesstähti Janni Hussi vinkkaa, miten pääset kesän jäljiltä kiinni treeneihin ja karistat ylimääräiset kilot nopeasti.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Petteri Peltonen Photography

Myös Janni Hussin treenit ovat jääneet kesällä vähemmälle.

Kesällä moni ottaa rennosti myös treenaamisen suhteen. Arkeen palatessa sitä huomaa, että olo on tunkkainen ja pari kesäkiloakin saattanut kertyä. Fitnesstähti Janni Hussi vinkkaa, miten pääset kesän jäljiltä kiinni treeneihin ja karistat ylimääräiset kilot nopeasti.

Kuten monella meistä, myös Fitnesspäiväkirjat-ohjelmasta tutulla ja Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset –elokuvassa debyyttiroolinsa tehneellä Janni Hussilla treenit ovat jääneet vähemmälle kesän aikana. Mutta ei huolta, kesästä kuuluukin nauttia!

Janni Hussin oma alkukesä vierähti Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksissa Filippiineillä. Kesä on muutoinkin täyttynyt erilaisista kuvausprojekteista ja työkiireistä.

– On ollut kuitenkin kiva huomata, ettei ole tullut morkkista siitä, etten ole ehtinyt treenata niin paljon, burn outinkin vuonna 2014 kokenut Hussi kertoo.

– Kun saan nämä pahimmat kiireet hoidettua, otan kyllä taas tehovaihteen treenissä.

Lue Jannin vinkit siihen, miten sinäkin löydät motivaatiota aloittaa treenaamisen ja saat karistettua pois pöhöttyneen olon. Tärkeintä on aloittaa rauhallisesti.

1. Lähde ulos

Kesää on vielä jäljellä ja helteet vasta alkamassa, joten erityisesti hyvällä säällä kannattaa ehdottomasti lähteä ulos liikkumaan. Lähde vaikka kavereiden kanssa ulos tekemään tehokas puistotreeni, koiran kanssa metsään tarpomaan tai kävelylle.

– Unohdan melkein aina, että olen treenaamassa, kun pääsen pihalle. Ulkona on aivan eri fiilis hikoilla, kuin pimeällä kuntosalilla, Janni kuvailee.

2. Malttia aloitukseen

Jos kesä on mennyt aivan retuperällä, ei kannata lähteä liikkeelle samanlaisista treeneistä kuin on joskus huippuaikoinaan tehnyt. Aloittele rauhassa ja nosta treenin määrää progressiivisesti. Janni muistuttaa, että kannattaa aina pyrkiä siihen, että liikkumisesta tulisi jatkumo.

– Ei niin, että ottaa alkuun hirveän spurtin ja pian on niin kipeänä, ettei pääse sängystä ylös.

Janni Hussi
Kesää on vielä jäljellä, joten kannattaa ehdottomasti lähteä ulos liikkumaan, Janni vinkkaa.

3. Löydä oma lajisi

Liikunta jää elämäntavaksi, kun löytää sellaiset lajit, joista itse tykkää.

– Itse olen viimeisimpänä ihastunut barreen, joka on lihaskuntoharjoittelua yhdistettynä baletin otteisiin. Barre-tunneille voi mennä, vaikka ei olisi koskaan tanssinut sekuntiakaan, ei siis tarvitse olla mikään ballerina. Tunneilla tehdään paljon pieniä joustoja, pitoja ja ihan pieniä nitkutusliikkeitä, jotka saavat lihakset polttelemaan ja hapoille.

4. Treenaa arjen keskellä

Jos arjessa ei ole aikaa lähteä erikseen liikkumaan, treenaa vaikka kotona.

– Esimerkiksi kehonpainotreenejä ja loikkatreenejä voi tehdä missä vain. Treenikuminauhat sopivat matkustelijalle, sillä ne eivät vie paljon tilaa ja niillä saa treeniin ekstravastusta ja uusia ulottuvuuksia, Janni vinkkaa.

Kiireiseen arkeen sopivat myös lyhyet, 15 minuutin HIIT-treenit. HIIT tulee sanoista high intensity interval training, mikä tarkoittaa suomeksi kovatehoista intervallitreeniä.

Lue myös:

Fitnesspäiväkirjat-tv-sarjasta tuttu Janni Hussi: Nämä 6 merkkiä kertovat, että liikkuminen on mennyt överiksi

Janni Hussi häikäisi punaisessa pitsipuvussa Urheilugaalassa – illan upeimmat puvut!

Näin pääset urheilullisemman elämän alkuun – 2 viikon helppo starttiohjelma

Jari ”Bull” Mentulan treenivinkit – 5 tärkeää neuvoa, joiden avulla saavutat tuloksia

X