Hyvinvointi

Kaalikeittodieetti – Viikon kestävä tehokuuri

Teksti: Anna.fi

Tällä dieetillä painon pitäisi pudota noin viisi kiloa viikossa. Kyse on siis hyvin rajusta ja nopeasta painonpudotuksesta. Väistämättä suurin osa pudonneesta painosta onkin pelkkää nestettä.

Ei varaa lipsahduksiin

Jotta kaalikeittodieetti tehoaisi, sitä täytyy noudattaa hyvin orjallisesti. Ohjenuorat ovat helpot: Kaalikeittoa saa syödä päivittäin niin paljon kuin vain jaksaa ja haluaa. Lisäksi dieetillä on joutava runsaasti vettä (noin 3 litraa päivässä) kuona-aineiden poistumisen varmistamiseksi ja syötävä keiton lisäksi myös muutamia muita dieetin vaatimia ruoka-aineita.

Kaalikeittodieetin aikana täysin kiellettyjä ovat: leipä, alkoholipitoiset juomat, kahvi, tee ja juomat joissa on sokeria tai hiilihappoa. Yleensä kuuri kestää viikon, mutta sitä on mahdollista noudattaa myös kaksi viikkoa. Tätä pidempää aikaa dieettiä ei suositella noudatettavan yhtäjaksoisesti.

Viikon ruokalista:

Päivä 1

  • Kaalisoppaa niin paljon kuin maistuu
  • Yksi hedelmä (ei kuitenkaan banaani)

Päivä 2

  • Keittoa ja vihreitä vihanneksia  (ei kuitenkaan herneitä, papuja tai avocadoa)
  • Ei hedelmiä eikä mehua

Päivä 3

  • Keittoa, hedelmiä ja vihanneksia mielen mukaan
  • Ei perunaa

Päivä 4

  • Keittoa, kolme banaania, rasvatonta maitoa tai luonnonjogurttia vaikka kuinka paljon

Päivä 5

  • Keittoa ja 250 grammaa kanaa tai kalaa ja kuusi tomaattia

Päivä 6

  • Keittoa, kaksi pihviä ja vihanneksia. Ei perunoita.

Päivä 7

  • Keittoa, kokojyväriisiä ja vihanneksia

Dieetin plussat

  • Dieetti on yksinkertainen ja sitä on helppo noudattaa.
  • Kaikki raaka-aineet ovat helposti hankittavissa.
  • Lyhyt: dieettiä ei suositella noudatettavan kahta viikkoa pidempään.

Dieetin miinukset

  • Loppuviikosta keitto alkaa jo tympiä. Kaalikeitto saattaa aiheuttaa ilmavaivoja ja vatsan turvotusta.
  • Kuuri sisältää vain vähän tiettyjä ravintoaineita.
  • Ei sovi raskaana oleville, heikkokuntoisille, iäkkäille tai diabeetikoille. Varaa suuri kattila sopan keittoon. Paloittele vihannekset liemikuution kokoisiksi, päälle vettä pari senttiä yli vihannesten (noin 2-3 l). Keitä ensin 15 minuuttia kovalla lämmöllä ja sitten tunnin verran hauduttaen.
  • Paino palaa helposti takaisin entisiin lukemiin kuurin loputtua.
     
X