Anna Golf

Kehonhuolto putkirullalla – Pakarat, reidet ja alaselkä rennoksi!

Teksti:
Anna.fi

Kehonhuolto golfin jälkeen unohtuu helposti. Venyttele kierroksen jälkeen putkirullan avulla.

Katso myös: Avaavat liikkeet ennen golf-kierrosta ja Avaa ja aktivoi kehoa jumppakuminauhalla

1. Pakaravenytys

Pakaravenytys

Lepää selkä rennosti alustaa vasten, ja aseta jalat kuvan mukaisesti. Voit työntää kädellä venytettävän puolen polvea kevyesti poispäin lisätäksesi venytystehoa. Pidä miellyttävän tuntuinen venytys noin 45–60 sekuntia niin,että huomaat vaikutuksen ja toista toiselle puolelle.

2. Etureiden rullaus

Etureiden rullaus

Pidä selkä hyvässä ryhdissä ja hartiat rentona. Hengitä tasaisen rauhallisesti ja rentouta rullattava alue. Rullaa hitaasti lihasrungon alueelta ja käy läpi eri kulmia. Tee noin 1–2 minuuttia molemmille jaloille niin, että huomaat vaikutuksen.

3. Rullaus reiden ulkosyrjälle

Rullaus reiden ulkosyrjälle

Ota ryhdikäs alkuasento hartiat rentona ja rentouta rullattava alue. Tee vartaloa liikuttava työ tai paineen kevennys päällimmäisellä jalalla. Rullaa hitaasti eri kohtia, mutta vältä rullaamasta polvinivelen tai reisiluun yläosan päältä. Tämä on yleisesti kivulias alue, joten voit tehdä lyhyemmän ajan kerrallaan toistaen ajanjakson useamman kerran.

4. Alaselän rullaus

Alaselän rullaus

Pidä asento mahdollisimman vähällä vaivalla ja hartiat rentona. Rullaa hitaasti lihasrungon alueelta ja käy läpi eri kulmia. Voit myös pysähtyä kevyesti kyljellään rullan päälle ja antaa rullan ”upota” venyttämään alaselän lihaksia.

Malli: Ladies European Tourilla ammattilaisena pelaava Linda Henriksson

Teksti: Jari Jokinen ja Anna-Leena Toivanen
Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Anna Golf 2015

X