Hyvinvointi

Kunnon blogi: Reebok blogilaisten testissä

Teksti:
Anna.fi
Reebok

Kunnon blogilaiset pääsivät testaamaan Reebokin liikuntavaatteita. Testattavana olivat On The Move -malliston hengittävää Play Dry -materiaalia olevat takki, housut ja t-paita.

Kaikki testaajat olivat yhtä mieltä siitä, että asianmukaisilla liikuntavaatteilla on todella merkitystä. Lue, millaisia muita mietteitä blogilaisilla Reebokin liikuntavaatteista oli!

 

Anna-Mari

 

Olen suhtautunut juoksutrikoisiin aikamoisella epäilyllä tähän asti. Olen pitänyt niitä lähinnä hifistelynä tai sitten pitäisi treenata maratonille. Nyt kun juoksu on tullut harjoitusohjelmaan ilmeisen pysyvästi, totesin olevani jonkinlaisten istuvampien juoksuhousujen tarpeessa. Oli siis aika perua puheeni. Taas. Kosteutta itseensä imevät ja leveälahkeiset collegehousut kun eivät ole ideaalit juoksuun. Testaamani Reebokin juoksuhousut olisivat saaneet olla kokoa pienemmät, mutta pienellä lahkeen kääntämisellä housut toimivat oikein hyvin. Myös housujen erittäin syvät taskut mahdollistavat ipodin ja avainten pysymisen tiiviisti taskussa juoksun aikana.

Olin jo pidempään haikaillut jonkinlaisen kevyen ja istuvan juoksutakin perään. Juoksussa kun takin liepeiden ei tarvitsisi liehua ympäriinsä, vaan takki saisi olla istuva, mutta ei omaan makuuni liian tiukka. Testaamani juoksutakki oli juuri sopivan istuva, helma ulottui tarpeeksi alas ja hihoissa olleet ”peukalopaikat” olivat myös näppärät.

Juoksupaita oli erinomaista materiaalia. Paita säilyi lähes kuivana tunninkin juoksulenkin jälkeen. Pesusta otettaessa paita oli jo valmiiksi lähes kuiva ja sen olisi voinut vetäistä päälle saman tien. Omaan makuuni pääntie olisi voinut olla ympyränmallinen, sillä nyt v-aukko meni sen verran alas, että Changen urheiluliivit näkyivät puoliksi pääntiestä. Mutta eipä tuo niin vakavaa taida olla. Helman pituus oli myös tarpeeksi pitkä.

Anna-Marin vaatteet
Hanna

Kokeilin ensin Kristiinan käyttämää pitkälahkeista juoksuhousumallia, mutta niiden kanssa ei olisi julkiselle paikalle ollut menemistä. Vaikka housut istuivat jalkojen kohdalta loistavasti, lökötti vyötärönauha niin löysänä, että olisin saanut viipottaa takapuoli paljaana. On the Move -caprihousut sen sijaan sujahtivat päälle liukkaasti ja pysyvät napakasti päällä kyykkyhyppelyissäkin. En ole aiemmin juoksuhousuja käyttänyt ja ensimmäinen kerta ulkona ihoa myötäilevissä trikoissa oli kieltämättä henkisesti vaikea paikka. Ihan kuin olisin lähtenyt ulos pelkissä pitkissä kalsareissa! Nyt olen kuitenkin tottunut juoksuhousuihin, enkä enää vaihtaisi löysempään malliin.

Myös On the Move -takki on osoittautunut luotettavaksi kaveriksi juoksulenkeille. Malli myötäilee kehon muotoja mukavasti ja materiaali on tarpeeksi hengittävää rankemmassakin treenissä. Isoista reisitaskuista ja hihansuiden peukalolenksuista tulee ehdottomasti plussaa, vaikka tiuhempi tahtisessa sykemittarin seuraamisessa täytyy ainakin toisen käden hihaa hieman kääriä pois tieltä.

Minun silmääni juoksupaidan v-mallinen kaula-aukko miellyttää, vaikka urheiluliivit siitä pilkottavatkin. Paita ei lörpötä päällä perunasäkkinä, mutta voisi istua ehkä hieman napakamminkin. Yläselän verkkomainen materiaali tuntuu päästävän ylimääräisen lämmön ja kosteuden tehokkaasti haihtumaan.

Hannan vaatteet

allekirjoitus

Joku on sanonut, että rumat ne vaatteilla koreilee. Mielestäni sanoja on ainakin osittain väärässä. Tavallinen puuvillainen t-paita on lenkkitoverina ihan kelvollinen, jos ei ole kokeillut miltä tuntuu hikoilla sata prosenttisen polyesterin voimin. Reebokin paita toimi juoksulenkillä erinomaisesti. Leikkaus oli yläosasta erinomaisen istuva, mutta vyörärön kohdalta armollisempi. Itse pidän ehkä vähän napakammasta vyötärötuntumasta. Plussaa tulee myös siitä, että paita oli riittävän pitkä, jotta sitä ei tarvitse nykiä koko ajan alaspäin. Paidassa on UV-suoja ja se on mielestäni aika huisia.

Olen etsinyt jonkin aikaa juoksuhousuja, jotka eivät näyttäisi makkarankuorilta päälläni ja puristaisi väärästä kohtaa ja löpsöttäisi toisesta. Voin kertoa, että yhdet jos toiset pöksyt ovat reisiini sujahtaneet. Reebokin juoksuhousut ovat aivan loistavan malliset tällaiselle emäntyypille, jolta löytyy peppua, lantiota ja vatsan kohdallakin jonkin verran löysää. Mustien housujen leikkaukset ovat ansiokkaat, sillä ne saavat takaliston näyttämään aavistuksen terhakkaammalta ja reidet sulavammilta. Materiaali on mukavan napakkaa, mutta ei missään nimessä jäykkää tai jähmeää. Ainoa moitteen sana tule vyötärönauhasta. Vaikka minulla ei ole erityisen kapea vyötärö, pöksyt löpöttävät. Päädyin korjauttamaan housuja ompelijalla, koska pidän niistä muutoin niin paljon. Nyt housut istuvat juuri niinkuin niiden pitää. Jollekin toiselle housut voivat istua ilman entrauksia. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Takin malliin ja materiaaliin ihastuin ennenkuin olin sovittanut sitä edes päälle. Ylipitkät hihat, jotka lämmittävät sormia ja vapauttavat peukalon pujahtamaan omaan soppeensa, ovat erittäin käytännöllinen ja ansiokas yksityiskohta. Jos tälle lämpöaspektille ei ole tarvetta, hihat voi kääriä kertaalleen rullalle. Takki ei hiosta ja sopii vaikka muuhunkin vapaa-ajan käyttöön pelkistetyn olemuksensa ansiosta.

Kristiinan vaatteet

Kirsi

Kuten arvata saattaa, minulla ei tietenkään ole eikä ole ollut minkään valtakunnan juoksu- tms. housuja. En ole koskaan edes ajatellut sellaisia hankkia, sillä minusta on ollut selvää, ettei minun kokoiselleni edes löydy moisia. Toki minäkin olen Kunnon blogin myötä erilaisia vermeitä hankkinut, mutta en sentään näiden tunnetuimpien urheiluvaatevalmistajien.

Vaan minäpä jouduin yllättymään positiivisesti. Sain kuin sainkin itselleni sopivat kahdet materiaaliltaan erilaiset housut, toiset pitkälahkeiset ja toiset caprit. Kun vielä ottaa huomioon, että maahantuojan edustaja lähetti tuotteet sokkona, on sanottava hänen onnistuneen kohdallani erinomaisesti. Molemmat housut ovat kuin minulle tehdyt: ne nousevat selkäpuolelta riittävän ylös ja mahakin peittyy mukavasti.

Mieluusti olen housuja kokeillut niin lenkkipolulla kuin salillakin. Caprien materiaali on Play Dry -teknologiaan perustuvaa 100 prosenttista polyesteriä. Capreissa on mukavuutta lisäämässä taskut molemmilla sivuilla. Minulle se on tarpeen, sillä muassani kulkee aina muutama nenäliina.

Housujen erikoismateriaalin tarkoituksena on saada iho pysymään tai ainakin tuntumaan kuivalta hikoillessakin. Hikihän se minullekin on liikkuessa tullut, mutta niin housut kuin käytössäni olleet Play Dry -t-paidat ovat pitäneet oloni mukavina. Vaatteiden materiaali on nopeasti kuivuvaa sorttia. Erityisesti sen huomaa pesun jäljiltä. Kun kone on lingonnut pyykit, ovat Reebokin paidat miltei päälle pantavassa kunnossa. Muu pyykki on tietysti normaalin linkouksen jäljiltä märkää.

Pitkälahkeiset housut ovat materiaaliltaan pääosin puuvilla (92 %). Joustavuutta niihin antaa elastaani, jota on kahdeksan prosenttia. Myös nämä housut istuivat minulle erittäin hyvin. Niissäkin yläosa on riittävä korkea, joten kumartuessakaan ei takapuoli pääse paistamaan. Pituutta lahkeissa oli sen verran, että niitä jouduin hiukan lyhentämään. Sen sijaan lahkeiden yläosan leveys on mukavan väljä, eivätkä lahkeet niin olleen kiristä paksumpaakaan reittä. Harmikseni housuissa on vain vaatimattoman kokoinen piilotasku esimerkiksi yksittäiselle avaimelle.

Erityisesti pitkälahkeiset housut ovat olleet ahkerassa käytössä. Kokemus on ollut miellyttävä, vaikka housut ovat suorituksen jälkeen selvästi kosteat. Se ei ole kuitenkaan käyttöä haitannut, sillä kosteutta en ole silloin tuntenut. Jos jotain jäin kaipaamaan, niin pitkälahkeisissakin housuissa olisi saanut olla piilotaskun lisäksi kunnon tasku, johon se minun nenäliinani olisi mahtunut. Nenäni tahtoo hikiliikunnan myötä aina vuotaa. Mieluummin kaivaisin nenäliinan taskustani kuin vyötärönauhan alta.

Takkipuoli onkin kohdallani siten hankalampi. Minun kokoistani jakkua ei tahdo löytyä. Lopulta päädymme hiukan knaftiin Core Wind Jacketiin. Se kuuluu niin ikään Play Dry –teknologiaan perustuvaan tuoteperheeseen ja on materiaaleiltaan (päällinen ja vuori) 100-prosenttista polyesteriä. Takin luvataan pitävän niin tuulen kuin sateenkin ulkopuolellaan. Yksityiskohdat ovat tarkkaan mietittyjä. Esimerkiksi vetoketjun pää on kauluksessa peitetty ja suojattu. Eipä tunnu kylmä metalli ikävältä kurkkua vasten.

Yksityiskohdiltaan tarkkaan mietityssä takissa on kätevä ulkopuolinen rintatasku, joka pyöreäreunaisena sulautuu asuun hyvin. Sen sisällä on vielä toinen, vetoketjulla varustettu piilotasku. Normaalit sivutaskut ovat myös vetoketjulliset. Takki suljetaan tietenkin vetoketjulla, jonka reunukset on vahvistettu mahdollisimman hyvän suojan takaamiseksi. Tulos on erittäin viimeistelty. Kaatosadetta jakkuni ei ole vielä kokenut, mutta kevyet kuurot se ainakin kestää mainiosti. Itse löydän tästä muutoin niin ihanasta ja höyhenen kevyestä takista vain yhden puutteen ja se on huppu. Sitä vielä kaipaisin.

En osaa sanoa, poikkeavatko Reebokin tuotteet muista urheiluvaatteista, sillä muita merkkejä en ole kokeillut. Jos muutkin toimivat näin kuin nämä ja jos kokoja löytyy pulskemmallekin kuntoilijalle, en voi kuin suositella asujen etsimistä lämpimästi.

Kirsin vaatteet

Yhteistyössä:

Reebok

X