Hyvinvointi

Kunnon blogin Anna-Mari: Spinningiä Lady's Clubilla

Teksti:
Anna.fi
Spinning

Olin tahkonnut sen verran kauan jo juoksureittejäni, että kaipasin aerobiseen harjoitteluuni jonkinlaista vaihtelua. Koska salimme Lady’s Club tarjoaa mitä moninaisempia ryhmäliikuntatunteja, päätin käyttää mahdollisuuden hyväkseni ja lähdin testaamaan salin spinningtarjonnan.

Wikipedian mukaan sisäpyöräily eli indoorcycling on kyseiseen lajiin suunnitellulla kuntopyörällä harrastettava kuntoilulaji. Sisäpyöräilystä käytetään yleisesti nimitystä Spinning®, joka on Mad Dogg Athletics Inc:n rekisteröimä tavaramerkki. Laji on esitelty vuonna 1987 ja toimii tällä hetkellä yli 80 maassa yli 16 000 salilla. Konseptin kehittäjä on Jonathan Goldberg. Spinningin sanotaan olevan tunnetuin tuotemerkki sekä tuotekonsepti liikuntakeskusalalla.

Ladie's Clubin Spinning-sali

Spinning oli minulle entuudestaan tuttu laji, jota olen harrastanut aina silloin tällöin, mikäli sopivia tunteja on ollut tarjolla. Pidän sen vauhdikkuudesta ja rasittavuudesta ja pyöräily on minulle muutenkin mieluisaa puuhaa. Spinningistä voi myös helposti tehdä juuri itselleen sopivan tasoisen.

Lady’s Clubin spinningsali hohti vielä uutuuttaan ja pyörätkin olivat erinomaisessa kunnossa. Valitsin 55 minuutin mäkitunnin, sillä se sopi aikatauluuni tuolloin parhaiten. Valitsemani tunti oli erittäin hyvä ja hiki virtasi. Lady’s Clubilla spinningtunnin voi muuten valita myös mielimusiikkinsa mukaisesti. Pitipä sitten ikivihreistä tai suomipopista!

Tunnin jälkeen tarkistaessani sykemittarin kertomat lukemat, huomasin tunnin olleen lähes yhtä rankka kuin edellisen päivän tunnin juoksulenkkikin. Kalorien kulutus kuitenkin vaihtelee varmasti paljon polkutehon mukaan. Yleisten taulukoiden mukaan spinningissä kuluu kaloreita riippuen henkilön painosta, harjoitteluajasta ja tehosta noin 300-500 kcal.

Itselleni pyöräily oli mukavaa vaihtelua siihen ainaiseen lenkkireitin jolkotteluuni. Suosittelen!

Anna-Mari

X