Hyvinvointi

Kunnon blogin Kirsi: Wii Fit – Monipuolista harjoittelua kotona

Teksti:
Anna.fi

En ole koskaan ollut oikein innostunut pelikonsoleista, vaikka erilaisia nettipelejä harrastankin melko ahkerasti. Nintendon Wiitä ja erityisesti Wii Fitiä olen kuitenkin haikaillut jo pitkään. Ja kun sellainen kotiini muutti, ymmärsin välittömästi, että haikailuuni vastattiin.

Kuntoiluvälineet

Laite tuli eräänä perjantai-iltana, ja päätin asentaa sen paikoilleen saman tien. Malttamattomana pistelin langat ja laitteet paikoilleen ja lisäsin mukana tulleet paristot ohjaimeen ja tasapainolautaan. Kaikki sujui mainiosti.

Omien tietojen syöttämisen jälkeen aloitin treenaamisen laitteen mukana tulevan Wii Fit -pelin tasapainoharjoitteilla. Ensimmäisenä tehtävänäni oli ”pukata” palloa. Vartalon painoa piti vaihdella pallon suunnan mukaisesti jalalta toiselle. Palloja sateli sellaista vauhtia, etten millään pysynyt perässä. Ja vaikka välillä päässäni ymmärsin, että pallo tulee minun oikealleni, en kertakaikkisesti vain saanut kroppaani toimimaan oikein. Haastavuutta lisäsi se, että välillä piti väistellä lentäviä kenkiä ja muuta roinaa. Kaikkein helpoimmallakin tasolla pysyin harjoituksesta huolimatta surkimuksena.

Seuraavaksi valitsin lajikseni pujottelun. Siinäkin yritetään vartalon painopistettä muuttamalla pujotella kepein merkattujen porttien läpi. Muutama lasku meni sanan mukaisesti metsään, mutta sitten sain jotenkin langan päästä kiinni. En minä sentään vaikeusastetta vaihtanut, mutta pääsin surkimuksesta amatööritasolle. Sekin ilahdutti suunnattomasti.

Valikoimissa oli lisäksi muun muassa mäkihyppyä, joogaa ja paljon muita tasapaino- ja kuntoharjoitteita. Kokeilin monia jo ensimmäisenä iltana löytääkseni mieluisimmat harjoitteet.

Wii Sports –peli oli kuitenkin se, jonka kimppuun pääsemistä oikein odotin. Olenhan nuorena pelannut erilaisia pallopelejä ihan hulluna. Niinpä tennis oli selkeä valinta ensimmäiseksi peliksi. Sen parissa aikaa kului niin, että kahden maissa aamuyöllä mieleeni juolahti, että kannattaisi hiukan levähtää ennen seuraavan päivän haasteita.

Tenniksessä sain kohtuullisen nopeasti juonesta kiinni. Kädessäni oleva peliohjain alkoi nopeasti tuntua mailalta, jota kääntelin sujuvasti kämmenpuolelta rystylle. Hiki virtasi ja pulssi nousi. Vaikka vastassa olivatkin hassun näköiset animaatiohahmot, uppouduin peliin täysin. Jaksoin vielä rättiväsyneenäkin pinnistää pallojen perään ja yrittää jopa sijoitella niitä tavoittamattomin vastustajien sijainnin mukaisesti. Urheilijan sieluni alkoi selvästi nostaa päätään.

Viikko on nyt laitteen tulemisesta vierähtänyt, eikä into ole vielä sammunut. Läheskään kaikkia mahdollisuuksia en ole kokeillut, joten uuttakin on vielä tulossa. Tommi kuitenkin toppuutteli minua innossani, sillä muitakaan harjoitteita ei sopisi unohtaa. Lupasinkin hoitaa lihaskuntoa edelleen Lady’s Clubin laitteilla, vaikka käsitykseni mukaan lihaskuntoharjoitteitakin Wiiltä löytyy.

Lue myös Wii Fit arvostelut eDomesta ja Elleistä!

Kirsi  

X