Hyvinvointi

Kuumakiviterapia laukaisee stressin

Teksti:
Riikka Hollo

Kuumakiviterapia on suosittu hoitomuoto. Lämpimillä laavakivillä tehtävän hoidon sanotaan rentouttavan niin kehon kuin mielen. Tätä on pakko kokeilla.

Kuumakiviterapia

Mikä?

Kuumakiviterapia on kokonaisvaltainen hoito kasvoille ja vartalolle. Siinä käytetään hieronnan välineenä lämpimiä laavakiviä. Tummat basalttikivet sitovat itseensä lämpöä ja vapauttavat sitä hieronnan aikana ihoon.

Hieronnassa käytetään usein aromaterapeuttisia öljyjä asiakkaan tarpeen mukaan. Kuumakiviterapia voi olla esimerkiksi energisoiva, rentouttava tai nesteitä poistava, sen mukaan millainen öljy valitaan.

Miksi?

Kuumat kivet tasapainottavat elimistön energioita, laukaisevat stressiä ja vapauttavat lihasjännityksiä. Kivistä ja öljyistä on apua myös hormonaalisiin ongelmiin sekä ruoansulatus- ja aineenvaihduntahäiriöihin.

Itse kaipaan rentoutusta ja hetkeen pysähtymistä. Uskon kiviterapian auttavan juuri tähän.

Päätän kokeilla kuumakiviterapiahoitoa, koska siitä tuntuu olevan apua niin moneen vaivaan. Kukapa ei aika ajoin olisi stressaantunut ja rentoutuminen arjen kiireiden lomassa on ansaittua. Pysähtyminen omien tuntemusten äärelle tekee hyvää.

Ihoterapeutti Jonna Kujanen ottaa minut vastaan aasialaiseen tyyliin sisustetussa, tunnelmallisessa Senses Skin Care Centerissä Helsingin ydinkeskustassa. Kadun vilskeestä hoitohuoneen rauhaan siirtyminen pysähdyttää hiljaiseen miljööseen jonne ei maailman pauhut kuulu. Jään odottavalle mielelle.

Millainen?

Jonna kyselee aluksi toiveistani ja taustoistani, ja suunnittelee sopivan hoitokokonaisuuden. Kerron olevani rentoutumisen tarpeessa ja hartiatkin ovat jumissa. Jonna valitsee rentouttavan ja energisoivan sitruunaruoho-rosmariini-timjami-kaneli-öljyn hartioille sekä kosteuttavan viinirypäleen siemenöljyn vartalolle.

Asetun selinmakuulle lämpimälle hoitopöydälle ja suljen silmäni. Rauhallinen musiikki tainnuttaa ajatukseni ja vaivun hienoiseen horrokseen. Jonna asettelee kivet ensin selän alle, sitten varpaitteni väliin, vatsalle, kasvoille, kämmeniin. Kivien asettelua edeltää vartaloni jokaista kaarta mukaileva kivihieronta, joka sulattaa uppiniskaisimmatkin lihasjumitukset.

Jonna ei kysele hoidon aikana mitään. Saan keskittyä ainoastaan rentoutumiseen ja musiikin kuuntelemiseen. Kun Jonna pyytää minua kääntymään vatsalleni, olen jo melkein unessa. Jalkapohjien hieronta saa aikaan valtavan energiaryöpyn ja tunnen virkistyväni.

Kasvojen hieronta tuntuu ylelliseltä. Vaikka hartioissa ja jaloissa tuntuu tietokoneella istumisen ja jumpan jäljiltä kipeitä kohtia, kivillä tehtävä hieronta ei satu lainkaan. Kiviterapia on lempeää, mutta poistaa samalla lihasjännitykset.

- Kiviterapia voidaan helposti räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Hoito voidaan tehdä paikallisesti esimerkiksi kasvohoidon yhteydessä tai koko vartalolle. Myös kylmiä sedimentti-kiviä voidaan käyttää. Niistä on apua muun muassa turvotukseen, poskiontelontulehduskierteeseen tai viilentämään ja rauhoittamaan vaikkapa silmänympärys-ihoa, Jonna Kujanen kertoo.

- Kiviterapia on vuosituhansia vanha, luonnonmukainen hoitomuoto, joka auttaa tasapainottamaan kehon toimintoja. Jo muinaiset intiaanit ovat hyödyntäneet kiviä erilaisissa hoidoissa ja ne tunnetaan myös ayurvedassa.

Jonna alkaa herätellä minua kevyesti painellen ja heilutellen. Kun nousen hoitopöydältä, päässäni tuntuu hetken aikaa pienoista huminaa. Mutta mitä ihmettä, juon lasin vettä ja oloni on suorastaan pirteä! Tuntuu, että pystyn taas ajattelemaan entistä terävämmin ja mieli on hyvä ja levollinen.

Mitä maksoi?

Kokeilemani hoito kesti 1 h 20 minuuttia ja maksoi 82 euroa. Lyhyemmät hoidot maksavat vähemmän ja kiviterapiaa on mahdollista yhdistää kasvo- tai jalkahoitoihin.

X