Hyvinvointi

Lempeä elämä: Hedelmäsalaatin mielenkiintoisempi puoli

Teksti:
Anna.fi

Hedelmäsalaatti on raakaruokailijan perusvälipala – jopa niin arkinen, ettei sitä ihan ensimmäisenä ajattelisi tarpeeksi mielenkiintoiseksi ruokalajiksi vappupäivän piknikille. Jos hedelmäsalaatin valmistukseen ehtii käyttää hiukan enemmän aikaa ja mielikuvitusta, siitä saa kuitenkin varsin salonkikelpoisen herkun, joka ei häpeä fiinimmässäkään seurassa.

Vähän aikaa sitten hehkutin lempiyrttiäni lipstikkaa. No, olen kääntänyt takkini – nyt suosikkilistan ykkössijaa pitää sitruunamelissa. Käytän sitruunamelissaa tällä hetkellä miltei kaikkiin vihersalaatteihin sekä smoothieisiin, koska sen raikkaus on niin mukaansatempaavaa. Vappuna päätinkin sitten luonnollisesti testata sitä myös hedelmäsalaattiin ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Olen sitä mieltä, että vaikka hedelmäsalaatin pääosassa ovat raikkaat hedelmät, kokonaisuus paranee entisestään, jos sitä viitsii vähän höystää yrteillä ja mausteilla.

Kevätaurinkosalaatti (6-8 annosta)

4 vihreää omenaa (luomuomenat voi aina käyttää kuorineen)
4 luumua
1 iso mango (valitse napakka yksilö, mutta älä täysin kypsää sellaista, sillä se on vaikea kuutioida!)
10-15 kumkvattia
sitruunamelissaa
sitruunan mehu
puolikkaan appelsiinin mehu
luonnonvaniljaa

(Muistathan jo itsestäänselvän laatukriteerin, eli luomun!)

Pese hedelmät, kuori mango, poista kumkvateista siemenet. Pilko kaikki hedelmät hiukan erikokoisiksi, niin saat tekstuurista mielenkiintoisen. Pilko ensin omenat ja pirskottele niiden päälle hetimiten kauttaaltaan sitruunanmehua, jotta ne eivät ala tummua. Nypi sekaan sitruunamelissan lehtiä ja lisää vaniljaa reilu teelusikallinen. Kaneli toimii maun puolesta myös, mutta kannattaa pitää mielessä, että se tummentaa salaatin yleisilmettä. Halusin, että salaatti näyttää freesiltä ja siksi tyydyin pelkkään vaniljaan, joka sekin jo toi salaatille ihan erilaisen luonteen verrattuna pelkkiin kuutioituihin hedelmiin. Purista lopuksi joukkoon appelsiinin mehua. Maut ovat parhaimmillaan, kun annat salaatin tekeytyä hetken ennen tarjoilua. Jos aurinko paistaa, niin nappaa kulho syliin ja suuntaa piknikille!

PS. Olen henkilökohtaisella tasolla nimennyt parhaaksi piknik-juomaksi Belvoirin luomuseljankukkalimpparin (voiko mikään juoma edes kuulostaa ihanammalta, kysyn vaan?).

Jutta  

X