Hyvinvointi

Lempeä elämä: Sacherkakku rawfood-versiona

25.11.2011 Teksti: Anna.fi

Iltojen viilentyessä keittiöpuuhat ovat vetäneet puoleensa. Yksi viime aikojen parhaista kakkuinnovaatioistani on ollut appelsiinilla maustettu suklaakakku, joka on lyhyessä ajassa kerännyt jo ystäväpiirissä laajan kannatuksen. Makuun ovat ihastuneet nekin koemaistajat, joille raakakakut ovat vielä tuntematonta aluetta.

Sacherkakku rawfood-versiona

Täytteen maku muistuttaa sacheria, mutta koostumus puolestaan on mutakakkumainen. Kuvailisin lopputulosta intensiiviseksi – sopii siis täydellisesti myös ajankohtaisen mielentilan sanallistamiseen.

Raaka sacherkakku

Pohja:

2 dl rusinoita
2 dl mantelijauhoa
2 tl psyllium-kuitua
2 tl suolaa (laita aluksi yksi ja lisää toinen, jos kaipaat)
2 tl kanelia
1 tl kookosöljyä

Aja rusinat ja mantelijauho massaksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää suola, kaneli ja psylliumkuitu, joka antaa taikinalle sitkon. Psylliumia löytyy jo aika kivasti monista luontaistuotekaupoista ja se on raakakakkuleipurin kätevä kaveri. Kun taikinan koostumus pysyy yhdessä koossa, sivele pintaan kookosöljy ja painele vuokaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan 20 cm. Jos haluat tehdä heti kerralla isomman kakun, voit luonnollisesti tuplata tai puolitoistakertaistaa ohjeen. Pohja on mitoitettu niin, että siitä tulee suhteellisen ohut. Pidän raakakakuissa ohuesta pohjasta ja muhkeasta määrästä täytettä, ja tämäkin resepti on mitoitettu sen mukaisesti.

Sacherkakku rawfood-versiona

Sacherkakku rawfood-versiona

Täyte:

4 pienehkön appelsiinin mehu ja kuori
(luomuhedelmistä voi käyttää huoletta kuoret, kun pesee huolellisesti!)
10 tuoretta taatelia
2 dl raakaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljaa
1 rkl hunajaa/agavea
2 rkl soijalesitiiniä (ei pakollinen, mutta antaa kermaisuutta)
1 dl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita raastettuna ja sulatettuna
2 rkl lucumaa
2 rkl riisinlesejauhetta (ei pakollinen)
2 rkl carob-jauhetta
1 tl kanelia
aavistus suolaa

Pese ja raasta appelsiinien kuoret hienoksi höytyväksi. Purista hedelmistä mehut ja aja sileäksi taateleiden kanssa. Taateli-appelsiini-yhdistelmä on aivan taivaallinen, ja koostumus aivan sellaisenaankin täydellisen hillomainen. Sekoita hilloon loput ainekset ja blendaa sileäksi mousseksi. Yritä olla lusikoimatta kaikkea suuhun tässä vaiheessa. Jos vieraat ainekset tuntuvat vielä hankalasti lähestyttäviltä, ei hätää. Tulen valaisemaan matkan varrella erilaisten superfoodien ominaisuuksia ja käyttötapoja.

Sacherkakku rawfood-versiona

Kaakaovoi ja kookosöljy jähmettävät kakun, joten odota ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Maut ovat rikkaimmillaan, jos maltat antaa koko luomuksen vetäytyä yön yli. Jos kuitenkin käy toisin, älä pode syyllisyyttä – sitä sattuu, keittiössä kuin keittiössä.

Jutta

 

 

Kommentit (9)

Superhyvää! Kakussa suklainen maku peittoaa appelsiinien maun, kakun ravitsemuksellinen hyvyys on kustannuksien veroinen ja kahden tunnin tekoprosessi on vaivansa arvoinen. Tein kakun irtopohjavuokaan. Ainut hankaluus oli pohjan muussaaminen tasaiseksi. Käytin siihen perunanuijaa ja lisäsin rusinoiden määrää. Täytteestä unohdin carob-jauheen, mutta silti kakusta tuli koostumuksellinen kiinteä ja hyvä. Agavesiirappi maistuu taivaalliselta! Voin vain arvuutella kuinka hyvät ravintoarvot ovat yhdessä kakkupalassa? Voisiko kakkuun sopia cashewpähkinäjauhe?




0



0

Epätoivoisena yritin etsiä vanhasta blogistasi tätä kakkua tuloksetta, nyt siis selvisi senkin katoaminen 🙂 Ihanat ainekset, kauniit kuvat, varmasti herkullinen lopputulos!




0



0

Tästäähän voisi tehdä jouluisin maustein joulupöytään herkullisen kaakun, jos ja kun haluaa noita vehnäpipareita välttää. 🙂




0



0

Anni, kyllä kakkureseptin pitäisi vielä näkyä Kaunis päivä tänään- blogissanikin. 🙂 Kiva kun löysit tännekin kommentoimaan, tervetuloa!

Janna, totta – tähän voi hyvinkin lisätä kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – johan alkaa maistua jouluiselle! Myös inkivääri voisi antaa täytteelle miellyttävän säväyksen.




0



0

Näyttää herkulliselta! Mutta asiaan perehtymättömälle carob-jauheet ja soijalesitiinit kuullostavat vierailta. Mistä niitä saa? Voiko rawfood-ruokavaliota yleensäkään toteuttaa kotimaisista aineksista, etenkään jos haluaa sisällyttää siihen tämän kakun kaltaisia herkkuja? Olisi kiva kokeilla raakaruokavaliota, mutta toisaalta haluan suosia itsekasvatettua ja lähiruokaa…




0



0

Hei! Kiitos ihanasta blogista! Kakkua oli pakko heti kokeilla mutten valitettavasti onnistunut siinä: maku oli todella kirpeä ja pohja suolainen, roskiin meni 🙁 en ole aikaisemmin käyttänyt appelsiinin kuorta joten raastoinkohan sitä liikaa/väärin? Enkä oikein onnistunut saamaan rusinoista tasaista tahnaa (koetin ensin blenderissä, sitten sauvalla)… Vinkkejä? Mukavaa Joulun odotusta!




0



0

Kiitos herkullisesta reseptistä! Olen muutaman kerran tehnyt raakakakkuja, ja tämä oli yksi parhaimmista. Toisin kuin edellisellä kommentoijalla, täytteestä tuli ihanan suklainen ja appelsiininen, laitoin tosin appelsiinin kuorta vain yhdestä appelsiinista. Minullakin oli vaikeuksia rusinoiden prosessoinnissa. Monitoimikoneessa eivät menneet massaksi ehkä mantelijauheen takia, blenderissä onnistui, mutta massaa sai jatkuvasti olla lusikoimassa koneen pohjalle. Tottuneet raakakokit varmaan osaavat niksit tällaisiin ongelmiin. Suolaa laitoin puolet vähemmän kuin reseptissä, ja se riitti jo hyvin.




0



0

hei! otin kakun ohjeen talteen ja tarkoitus testata tätä tulevissa tupareissa. noista taateleista kyselisin, että milloin niitä kannattaisi ostaa? appelsiinit ja mandariinit ovat kuulema parhaimpia silloin, kun suomessa on talvi, osaatko sanoa millainen tilanne on muiden hedelmien kohdalla?




0



0

heippa, kiva kun kävit huomauttamassa etten ollut maininnun reseptin alkuperää. lisäsin sen nyt postaukseen. kiitos herkullisesta reseptistä. 🙂




0



0

Superhyvää! Kakussa suklainen maku peittoaa appelsiinien maun, kakun ravitsemuksellinen hyvyys on kustannuksien veroinen ja kahden tunnin tekoprosessi on vaivansa arvoinen. Tein kakun irtopohjavuokaan. Ainut hankaluus oli pohjan muussaaminen tasaiseksi. Käytin siihen perunanuijaa ja lisäsin rusinoiden määrää. Täytteestä unohdin carob-jauheen, mutta silti kakusta tuli koostumuksellinen kiinteä ja hyvä. Agavesiirappi maistuu taivaalliselta! Voin vain arvuutella kuinka hyvät ravintoarvot ovat yhdessä kakkupalassa? Voisiko kakkuun sopia cashewpähkinäjauhe?




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *