Hyvinvointi

Lempeä elämä: Sacherkakku rawfood-versiona

25.11.2011 Teksti: Anna.fi

Iltojen viilentyessä keittiöpuuhat ovat vetäneet puoleensa. Yksi viime aikojen parhaista kakkuinnovaatioistani on ollut appelsiinilla maustettu suklaakakku, joka on lyhyessä ajassa kerännyt jo ystäväpiirissä laajan kannatuksen. Makuun ovat ihastuneet nekin koemaistajat, joille raakakakut ovat vielä tuntematonta aluetta.

Sacherkakku rawfood-versiona

Täytteen maku muistuttaa sacheria, mutta koostumus puolestaan on mutakakkumainen. Kuvailisin lopputulosta intensiiviseksi – sopii siis täydellisesti myös ajankohtaisen mielentilan sanallistamiseen.

Raaka sacherkakku

Pohja:

2 dl rusinoita
2 dl mantelijauhoa
2 tl psyllium-kuitua
2 tl suolaa (laita aluksi yksi ja lisää toinen, jos kaipaat)
2 tl kanelia
1 tl kookosöljyä

Aja rusinat ja mantelijauho massaksi monitoimikoneessa tai blenderissä. Lisää suola, kaneli ja psylliumkuitu, joka antaa taikinalle sitkon. Psylliumia löytyy jo aika kivasti monista luontaistuotekaupoista ja se on raakakakkuleipurin kätevä kaveri. Kun taikinan koostumus pysyy yhdessä koossa, sivele pintaan kookosöljy ja painele vuokaan. Oma vuokani on halkaisijaltaan 20 cm. Jos haluat tehdä heti kerralla isomman kakun, voit luonnollisesti tuplata tai puolitoistakertaistaa ohjeen. Pohja on mitoitettu niin, että siitä tulee suhteellisen ohut. Pidän raakakakuissa ohuesta pohjasta ja muhkeasta määrästä täytettä, ja tämäkin resepti on mitoitettu sen mukaisesti.

Sacherkakku rawfood-versiona

Sacherkakku rawfood-versiona

Täyte:

4 pienehkön appelsiinin mehu ja kuori
(luomuhedelmistä voi käyttää huoletta kuoret, kun pesee huolellisesti!)
10 tuoretta taatelia
2 dl raakaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljaa
1 rkl hunajaa/agavea
2 rkl soijalesitiiniä (ei pakollinen, mutta antaa kermaisuutta)
1 dl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita raastettuna ja sulatettuna
2 rkl lucumaa
2 rkl riisinlesejauhetta (ei pakollinen)
2 rkl carob-jauhetta
1 tl kanelia
aavistus suolaa

Pese ja raasta appelsiinien kuoret hienoksi höytyväksi. Purista hedelmistä mehut ja aja sileäksi taateleiden kanssa. Taateli-appelsiini-yhdistelmä on aivan taivaallinen, ja koostumus aivan sellaisenaankin täydellisen hillomainen. Sekoita hilloon loput ainekset ja blendaa sileäksi mousseksi. Yritä olla lusikoimatta kaikkea suuhun tässä vaiheessa. Jos vieraat ainekset tuntuvat vielä hankalasti lähestyttäviltä, ei hätää. Tulen valaisemaan matkan varrella erilaisten superfoodien ominaisuuksia ja käyttötapoja.

Sacherkakku rawfood-versiona

Kaakaovoi ja kookosöljy jähmettävät kakun, joten odota ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Maut ovat rikkaimmillaan, jos maltat antaa koko luomuksen vetäytyä yön yli. Jos kuitenkin käy toisin, älä pode syyllisyyttä – sitä sattuu, keittiössä kuin keittiössä.

Jutta

 

 

Suosittelemme