– Kaverin kanssa liikkuminen voi olla kaikista helpoin keino sitoutua treenaamiseen, Eva Wahlström vinkkaa.
– Kaverin kanssa liikkuminen voi olla kaikista helpoin keino sitoutua treenaamiseen, Eva Wahlström vinkkaa.
Liikunta

Miten aloittaa liikunta tauon jälkeen? Kokeile näitä Eva Wahlströmin treenivinkkejä

Tänään on se päivä, kun vedän lenkkarit pitkästä aikaa jalkaan. Vai onko sittenkään? Jos treenimotivaatiosi on kateissa, kokeile näitä Eva Wahlströmin vinkkejä.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Pekka Nieminen

Miten aloittaa liikunta tauon jälkeen? Kun väsyttää, vettä sataa ja Netflixissäkin olisi hyvä sarja katsottavana, voi liikunnan pariin lähteminen tuntua ylivoimaiselta.

– Tärkeintä on aloittaa kaikesta huolimatta. Vaikka sitten hampaita purren, mutta kunhan aloittaa. Kun harjoittelet säännöllisesti ja kehosi alkaa vaatimaan liikuntaa, myös treenaaminen muuttuu helpommaksi, nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström toteaa.

Kysyimme Evalta vinkit siihen, miten aloittaa liikunta tauon jälkeen tehokkaasti mutta turvallisesti.

1. Etene pieni askel kerrallaan

Uuteen rutiiniin totutteleminen vaatii keskittymistä ja energiaa. Eva muistuttaakin, ettei itselleen kannattaa asettaa liian suuria tavoitteita. Kukaan ei kehity valmiiksi kuntoilijaksi viikossa tai edes kuukaudessa.

– Tavoitteet voivat olla pieniä, esimerkiksi vesijuoksua 15 minuutin ajan, Eva sanoo.

Valmis kunto-ohjelma tai osallistuminen kuntohaasteeseen voi olla hyvä keino saada rutiinia treenaamiseen. Kokeile esimerkiksi jotain näistä 12 erilaisesta treeniohjelmasta.

Älä myöskään unohda kävelyn voimaa: kävely ylläpitää lihaskuntoa, parantaa ryhtiä ja pitää luut terveinä sekä vahvoina. Jos kaipaat kävelylenkille haastetta, ota mukaasi esimerkiksi vastussauvat eli bungypump-sauvat.

2. Treenaa yhdessä kaverin kanssa

Jos salille tai lenkkipolulle lähteminen tuntuu tahmealta yksin, pyydä kaveri mukaan treenaamaan.

– Kaverin kanssa liikkuminen voi olla kaikista helpoin keino sitoutua treenaamiseen, Eva vinkkaa.

Myös uuden lajin kokeileminen on hauskempaa yhdessä ystävän kanssa. Aina liikuntaharrastuksen ei tarvitse olla hikijumppaa, vaan se voi olla hauskanpitoa esimerkiksi tanssin tai ratsastuksen parissa!

Lue myös: Norsupalloa vai padelia? Piristä syksyä uudella liikuntatuttavuudella

Hyvä keino löytää taas liikunta osaksi arkea on osallistua esimerkiksi liikuntahaasteeseen, Eva Wahlström vinkkaa.

Hyvä keino löytää taas liikunta osaksi arkea on osallistua esimerkiksi liikuntahaasteeseen.

3. Kokeile vesiurheilua

Milloin olet viimeksi käynyt uimassa? Rennon pulikoinnin lisäksi vesi on loistava treeniympäristö niille, joilla on ongelmia esimerkiksi nivelien kanssa.

– Vedessä voi jumpata monella eri tavalla. Teen itse ison osan treeneistä vedessä, koska minulla on paha selkäongelma. Harjoittelen ihan nyrkkeilyä vedessä. Vesi säästää kroppaa, Eva kertoo.

Lue myös: Nämä ovat 3 tavallisinta uintimokaa – olympiauimari listaa

4. Harjoittele kiitollisuutta

Oletko koskaan miettinyt, millaista elämäsi olisi, jos et enää pystyikään liikkumaan kunnolla? Eva paljastaa, että hän motivoi itseään usein juuri kiitollisuuden avulla.

– Olen ollut loukkaantuneena niin paljon, että tiedän, millaista on, kun ei voi liikkua. Haen usein motivaatiota siitä, että minulla on kroppa, joka pystyy tekemään asioita.

Lue myös: Onko pakko treenata? 5 ruotsalaista vinkkiä treenimotivaation löytämiseksi

X