Liikunta

Tehokkaasti kestävyyttä parantava tanssitreeni – toimittaja testasi suositun Bodyjamin

Suositussa Bodyjam-jumpassa hyödynnetään erilaisia tanssityylejä hip hopista salsaan. Juoksemista rakastava toimittaja testasi tanssillisen Bodyjam-tunnin tehon.

Teksti:
Elisa Hurtig
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Bodyjam-tunnilla aika lentää kuin siivillä, kun keskittyy koreografian jokaiseen askeleeseen ja lantion heilautukseen.

Suositussa Bodyjam-jumpassa hyödynnetään erilaisia tanssityylejä hip hopista salsaan. Juoksemista rakastava toimittaja testasi tanssillisen Bodyjam-tunnin tehon.

Seison Bodyjam-tunnilla eturivissä ja tunnen olevani niin kaukana mukavuusalueeltani kuin mahdollista. Olen koko elämäni karttanut tanssillisia tunteja, sillä ryhmäjammailu ei ole koskaan tuntunut jutultani. Siksi olen nyt varma, että sekoitan kaikkien muiden rytmin heilumalla miten sattuu. Mutta nyt on myöhäistä, electropoppi soi jo. Päätän keskittyä yhteen askeleeseen kerrallaan.

Bodyjam on 55 minuuttia kestävä kestävyysharjoittelutunti, jossa hyödynnetään erilaisia tanssityylejä hip hopista salsaan. Sen kehutaan sopivan sekä tanssia rakastaville että kuntoaan kohottaville. Koreografia on haastavampi kuin muissa tanssijumpissa ja se muuttuu kolmen kuukauden välein.

Haastavia koreografioita

Hetkeä aikaisemmin ohjaaja Heli Rosendahl on kertonut, että tunnin aikana rakennetaan kaksi koreografiaa. Jo alkulämmittelyn aikana aletaan tehdä askelkuvioita. Tekisi mieli jänistää.

Ensimmäisen pitkän koreografian rakentaminen alkaa. Ohjelmassa edetään nopeasti: uusia kuvioita opetellaan hetki, lisätään tempoa, otetaan kädet mukaan – ja yhdistetään edellisiin muuveihin. Tarvitsen toiset aivot! Ihmeen kaupalla pysyn menossa mukana, mutta minun on keskityttävä jokaiseen askeleeseen ja lantion heilautukseen niin tarkasti, etten ehdi fiilistellä tai hymyillä kuten muut. Onneksi hetken kuluttua jopa hypyt lähtevät oikealla iskulla. Tämähän on hauskaa!

Toinen koreografia on vakiotuntilaisille tuttu. Ehdin jo ensimmäisessä setissä hetken nauttia, mutta nyt pelottaa taas. En saa käsiäni ja jalkojani yhteistyöhön, mutta sitä ei auta jäädä murehtimaan: muut menevät jo seuraavassa kuviossa. Meinaan tuskastua. Lopulta kuitenkin onnistun jopa hyppimään yhdellä jalalla ympyrää samalla, kun potkin ilmaan toisella jalalla.

Koukuttavaa treeniä

– Vielä kaksi kierrosta, ohjaaja huikkaa.

Ei lopeteta vielä, tekisi mieli huutaa takaisin. Olen juuri pystynyt heittäytymään muuveihin ilman otsaryppyjä. Viimeisen kappaleen aikana tehdään aktiivisia venyttelyjä ja otetaan vielä muutama tanssiaskel. Tunti on ohi. Selvisin!

Tunnin aikana minua vaivasi se, että keskittyminen ei saanut herpaantua hetkeksikään. Rakastan juoksemista, jolloin voin antaa ajatusten laukata vapaasti. BodyJamissa en ehtinyt tuntiin miettiä mitään muuta kuin sitä, mihin seuraavaksi tossuni tömäytän. Se teki minulle todella hyvää.

Lue myös:

Huippusuosittu lavisjumppa polttaa kaloreita tanssien – toimittaja testasi

Onko twerkkaus vain seksikästä pyllyn pyöritystä vai oikeaa liikuntaa? Toimittaja testasi!

X