Hyvinvointi

Luontaistuotteet ja lääkehoito

Teksti: Anna.fi

Olen 53-vuotias nainen. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa. Vuonna 2000 minulta leikattiin sappirauhanen pois tulehduksen takia. Sen jälkeen olen kärsinyt vatsavaivoista, turvotuksesta ja ilmavaivoista. Minulla on myös palleatyrästä johtuvia vaivoja. Jatkuva väsymys ja vatsavaivat vievät paljon energiaa. Vireystaso on huono.

Luontaistuotteet ja lääkehoito

Haluaisin kokeilla BioDrain-puhdistuskuuria ja sen jälkeen syödä Dida-yrttiuutetta parantaakseni ruoansulatustani ja helpottaakseni oloani. Lääkitykseni on Thyroxin 2 tablettia aamuisin, Kliogest 1 tabletti päivässä ja Nexium tarvittaessa.

Sopivatko reseptilääkkeeni ja nämä luontaistuotelääkkeet yhteen? Voinko aloittaa puhdistuskuurin niin, ettei se kumoa reseptilääkkeitteni tehoa?

Epätietoinen

Proviisorin vastaus

Luontaistuotteita ja erilaisia yrttiuutteita ei ole tutkittu, eikä ole tarkkaa tietoa niiden sisältämien ainesosien vahvuudesta. Luontaistuotteet saattavat vaikuttaa yllättävällä tavalla muun muassa maksa-arvoihin tai veren hyytymisjärjestelmiin. Näiden syiden vuoksi luontaistuotteita ei suositella käytettäväksi, mikäli on kroonisia sairauksia ja niihin pysyviä lääkityksiä.

Mikäli jotain tuotetta haluaa erityisesti kokeilla, asiasta kannattaa aina keskustella lääkärin kanssa, jotta mahdolliset vaikutukset pitkäaikaiseen lääkehoitoon voitaisiin huomioida jo ennalta.

Irmeli Lehtovaara, Proviisori

X