Anna Golf

Madridin parhaat ravintolat ja hotellit – Herkuttelua pelitauolla

27.6.2015 Teksti: Anna.fi

Rakastuin kertaheitolla Madridiin, jossa kuvasimme Anna Golfin golf-muotijutun. Suurimman vaikutuksen minuun tekivät kaupungin rennot ihmiset, pienet kujat, tapasravintolat ja upeat hotellit. Näihin kelpaa suunnata kierroksen jälkeen!

Mercado de San Miguel, Madrid
Aina täynnä oleva kauppahalli Mercado de San Miguel on tapastaivas.

Ravintola El Lacón – Täältä tapasta

El Lacóniin kannattaa ehdottomasti poiketa syömään, jos haluat välttää turistilaumat ja ylikalliit hinnat. Pieneltä, kapealta kujalta löytyvä ravintola täyttyy paikallisista heti kello kahdelta lounasajan alkaessa. Baaritiskillä onkin parasta tilata heti juoma ja valita siihen kuuluva ilmainen tapas. Tällä kertaa se on cocido madrileño, Madridista lähtöisin oleva perinteinen papupata, jossa on myös lihaa ja vihanneksia. Lisää pieniä lautasia ilmestyy vauhdilla tiskille, niillä on ilmakuivattua kinkkua ja manchego-juustoa.

Ravintola El Lacón, Madrid
Pikkukujalta löytyvä tapasravintola El Lacón on arvostettu ja kohtuuhintainen.

Baaritiskillä alkaa olla tungosta ja varsin lämmin, sillä aivan vieressä kokki grillaa mustekalaa. Vielä tiiviimpää on kuulemma sunnuntaiaamuisin – ihmeteltyäni ajankohtaa selviää, että Madridissa se tarkoittaa sunnuntaisin kello yhtä. Ruoka on perinteistä ja hyvää, vaarana on tapasähky.

Ravintola ja baari El Lacón,
Manuel Fernández Gonzálelez 8

Ravintola Ultramarinos Quintin – Trendimesta

Keskellä päivää harvoin törmää paparazzeihin, mutta tämän ravintolan edessä niitä päivystää samaan aikaan kolme. Turkoosinvärisen talon kulmaovesta käveleekin sisään tiheään tahtiin Pradoihin ja Gucceihin pukeutuneita naisia, käsipuolessaan yleensä puolet vanhempi mies. Kenties julkkiksia?

Ravintola Ultramarinos Quintin, Madrid
Kutsuva sisäänkäynti vie ravintola Ultramarinos Quintiniin.

Kaksikerroksinen ravintola Ultramarinos Quintin on tyylikäs ja samalla kodikas, seinänvierusta on koristeltu valtavilla hedelmä- ja vihanneskoreilla. Laaja ruokalista saa nälkäisen huokailemaan ihastuksesta ja ihmettelemään: viilentävää gazpacho-keittoa, modernia tapasta vai ohutpohjaista pizzaa? Lounaan kruunaavat isoista kukkakupeista tarjoiltu kahvi ja ohuet mantelilastukeksit.

Ravintola Quintinissa käy niin kuin Madridissa usein: siellä ajautuu keskustelemaan vierustoverin kanssa ihan mistä vaan – säästä, jalkapallosta tai ruoasta. Tällä kertaa juttelemme sisustuksesta, sillä keskustelukumppanimme on Maria Lladó, jonka sisustussuunnittelua näkyy muun muassa Woody Allenin elokuvassa Vicky Christina Barcelona.

Pitkäksi venynyttä lounasta voi jatkaa samojen omistajien kahdessa muussa trendiravintolassa, vastapäisessä El Paraguasissa tai muutaman korttelin päässä sijaitsevassa Ten con Tenissä.

Ravintola Ultramarinos Quintin,

Calle Jorge Juan 17

Ravintola Mercado de la Reina – Herkkuja aamusta iltaan

Ravintola Mercado de la Reina, MadridVilkkaan Gran Via -ostoskadun varrella sijaitsee leppoisa ja aina täynnä oleva Mercado de la Reina -ravintola. Heti sisään tullessa olen törmätä valtavaan oliivipuuhun, jonka ympärille on koottu pitkiä ruokapöytiä ja mustia designtuoleja. Jos kaipaa aamulla muutakin kuin kahvia, kannata suunnata tänne kunnon aamiaiselle, jota tarjoillaan heti yhdeksän jälkeen. Paras meno löytyy kuitenkin silloin, kun espanjalaiset syövät illallista – eli meikäläisittäin myöhään, yhdeksän kymmenen maissa.

Tämä on loistava paikka viettää iltaa isommallakin porukalla. Alkupalaksi kannattaa tilata kaikille friteerattua latva-artisokkaa dippikastikkeella.

Mercado de la Reina,
Calle Gran Vía 12

Hotelli Me Madrid – Upeat näkymät

Pienen Santa Ana -aukion ravintoloiden terassit ovat tupaten täynnä ihmisiä. Aukion kulmasta kohoaa valkoinen vuosituhannen vaihteen rakennus, jonka ikkunoissa hulmuavat valkoiset verhot. Hotelli Me Madrid sijaitsee loistavalla paikalla: aivan sen vieressä ovat kuuluisa teatteri Teatro Espanol ja monet flamencotavernat. Vaikka et asuisikaan hotellissa, kannattaa ehdottomasti poiketa kattoterassilla ihalemassa upeita Madridin yli aukeavia maisemia. Kattoterassin baari on valittu yhdeksi Espanjan parhaimmista. Tai pysyttele alakerran tyylikkäässä Ana La Santa -ravintolassa ja seuraa aukiolla ohikulkevia ihmisiä.

Hotelli Me Madrid
Hotelli Me Madridin kattoterassilta on huikeat näköalat.

Hotelli Me Madrid Reina Victoria,
Plaza de Santa Ana 14

Golf Hotel El Encin – Moderni golfhotelli

Golfin harrastajalle löytyy 18-reikäinen jokamieskenttä puolen tunnin ajomatkan päästä Madridista. Kirjamellisesti keskellä golfkenttää sijaitsee myös moderni El Encin -hotelli uima-altaineen. Upeiden maisemien ympäröimässä hotellissa tunnelma on yllättävän kodikas ja rento. Mietin, miten helppoa olisi yhdistää kaupunkilomailu ja golfin pelaaminen, kaikki kun löytyy täällä samasta paikasta. Tuurilla pääsisin seuraamaan ehkä myös kansainvälisiä golfkisoja, joita täällä pelataan.

Tyylikäs hotelli ja sen kaunis ympäristö houkuttelee paikalle myös paljon hääseurueita. Paikka inspiroi meitä niin paljon, että tämän lehden golfmuotijuttu kuvattiin täällä.

Golf Hotel El Encin, Madrid
Golf Hotel El Enciniä ympäröivät viheriöt.

Golf Hotel El Encin,
Autovía A2, Km 35,600, 
Alcalá de Henares, Madrid

Hotelli Urban – Viiden tähden luksusta

Kun astuu hotelli Urbanin aulaan, tuntuu kuin olisi keskellä tyylikästä museota. Suuria taideteoksia ja veistoksia on joka puolella. Pian selviääkin, että alakerrasta todella löytyy egyptiläinen museo. Tumma avantgardistinen rakennus sopii hyvin yhteen harkitun art deco -tyylin kanssa. Trendikäs joukko ihmisiä on kerääntynyt baariin DJ:n ympärille sillä, taidelehden julkaisubileet ovat alkamassa.

Hotelli Urban, Madrid
Hotelli Urban on kokonaisuutena kuin suuri taideteos.

Panoramahissit kuljettavat kattoterassille, josta löytyy yllättäen myös pieni uima-allas. Täällä ylhäällä kaupungin häly unohtuu hetkeksi upeaa auringonlaskua katsoessa.

Hotelli Urban,
Carrera de San Jerónimo 34

Lue myös:

Madrid – Enemmän kuin metropoli

Teksti: Pia Hagström
Kuvat: Ofer Amir/Otavamedia ja hotellit

Anna Golf 2015

 

Lue myös

Suosittelemme