Hyvinvointi

Miehet pohtivat: Millaista olisi elämä naisena?

Teksti:
Anna.fi

Haastoimme miehet ajatusleikkiin siitä, millaista elämä olisi naisena. Mitä miehet kadehtivat naisilta, ja mitä he haluaisivat naisena kokea?

Miehet pohtivat: Millaista olisi elämä naisena?

Monia miehiä kiehtoo naisen rooli ja fyysiset ominaisuudet.

”Kadehdin sitä, että nainen saa olla höpsö. Miehiltä odotetaan aina asiallisuutta ja tietoa asioista.” (Ville, 25)

”Haluaisin kokea orgasmin naisena, koska on niin erilainen kuin miehillä. Naisen rinnat ovat kiehtovat, ja haluaisin tietää miltä tuntuu, jos olisi rinnat.” (Mikko, 33)

”Haluisin kokea raskauden. On väärin, että yhteiskunnassa naisella on niin suuri oikeus lapseen. Naisen valtaa pitää kaventaa, jotta isälläkin olisi oikeuksia.” (Tatu, 22)

Miehet pohtivat: Millaista olisi elämä naisena?

Naisten ystävyyssuhteet

Naisen suhde ystäviinsä kummastuttaa miehiä.

”Naisten ystävyys on täysin eri tasolla kuin miesten. Naisen jakaa ystävän kanssa kaiken. Sellainen sielunsisaruus aiheuttaa pientä kateutta, koska monet omat ystävyyssuhteeni ovat niin pinnallisia.” (Mikko, 33)

”Naiset ovat sosiaalisempia ja heillä on lupa olla sosiaalinen. Naiset puhuvat tunteista, mikä monille miehille on liian vaikeaa. Uskon, että naiset selviytyvät vaikeista kokemuksista paremmin henkisesti, koska pystyvät purkamaan niitä puhumalla.” (Janne, 28)

Miehet pohtivat: Millaista olisi elämä naisena?

Nainen työelämässä

Nainen ei ole kuitenkaan arvostettu kollega töissä ainakaan kaikille.

”En kadehdi naisia töissä, koska työskentelen naisvaltaisella alalla. Naiset eivät pysty näkemään kokonaisuutta, vaan tarttuvat helposti vain pieniin yksityiskohtiin. Naiset vaativat enemmän huomiota työyhteisössä. Töissä miehet tarttuvat heti ongelmiin, kun naiset vielä keskustelevat asioista.” (Miro, 33)

Teksti: Tarja Vilén

X