Hyvinvointi

Mielenrauhaa vuoden ympäri

Teksti: Emma Suominen

MielenrauhaaKiire on ja liikkuakin pitäisi, se on monelle naiselle arkipäivää. Muutamat vapaahetket käyttää kuitenkin mieluummin rentoutumiseen kuin rehkimiseen.

Jos sinulla on rahaa ja asut pääkaupunkiseudulla, Helsinki Day Spa tarjoaa ratkaisun ongelmaasi. Uusi elämäsi rentoutuneena ja hyväkuntoisena maksaa sinulle 107 – 190 euroa kuukaudessa, riippuen siitä, miten pitkäksi aikaa olet valmis jäseneksi sitoutumaan.

”Monella on nykyään hektinen työ. Sen päälle moni käy vielä kuntoilemassa rautatieasemameiningillä, eli kovassa hälyssä. Se ei edesauta henkistä hyvinvointia”, kertoo Tiina Vainio, Helsinki Day Span markkinointipäällikkö.

Helsinki Day Span toiminta tähtää Vainion mukaan siihen, että myös mieli saa rauhoittua. Liikuntatunneilla ei tehdä rajuja hyppelyjä tai muita tukevia jalkineita vaativia liikkeitä. Siksi tunneilla voi olla paljain jaloin.

Tunteita ja tuoksuja

Helsinki Day Spassa tuoksuu miedoille Frantsilan luomuyrttiöljyille.

”Tuoksut antavat ärsykkeen rentoutua. Sitä voi verrata vaikka siihen tunteeseen, kun menee puhtaiden lakanoiden väliin nukkumaan”, Vainio kuvailee.

Sisustus on itämainen. Kaikille asiakkaille on yhteinen rauhoittumistila (entinen Handelsbankenin pankkiholvi), jossa on tarjolla vihreää ja valkoista teetä, pähkinöitä ja hedelmiä.

Jos oikein höristää korvia, saattaa kuulla taustamusiikin. Se on rauhallista. Joskus se voi olla vaikka tuulen ääntä tai meren kohinaa.

Vainio selittää vielä monista yksityiskohdista, joiden toivotaan edesauttavan mielen hyvinvointia samalla kun kaunistautuu tai kuntoilee: luonnonvalo, pienet asetelmat hiekasta ja simpukoista, pelkistetty sisustus, paljon valkoista, kukaan ei ryntäile edestakaisin…

Jos et pidä hiljaisuudesta tai hymyilevistä ihmisistä, älä mene Helsinki Day Spahan.

Uudempaa ja enemmän

Helsinki Day Span ryhmäliikuntatarjonta on joogapainotteista (Hathajooga, Hot Yoga, Balletone, ChiAroma), mutta lukujärjestyksestä löytyy myös ihan selkeitä lihaskuntotunteja, kuten BodyFirming ja CoreFirming. Liikuntatuntien lukujärjestys löytyy internetistä. Liikuntatuntien lisäksi jäsenet pääsevät käyttämään pikkuruista Matrixin laitteilla varustettu kuntosalia.

Tunneille menoa ei tarvitse jännittää, ellei sitten pelkää olla ohjaajan silmätikkuna. Liikuntajäseniä on tällä hetkellä noin 70, ja vaikka muutamat käyvät yksittäisillä tunneilla (20 euroa kerta), ei ole harvinaista, että olet ohjaajan kanssa ainakin melkein kahden. Kyse onkin parhaimmillaan personal trainer -tapaamisen ja ryhmäliikunnan yhdistelmästä.

Helsinki Day Spa satsaa syksyllä liikuntaan. Lisätilaa remontoidaan jo, ja uusia tunteja on tulossa – ainakin astangajooga ja kaksi tanssillista tuntia.

Jäseneksi vai ei

Helsinki Day Spa on ylellisyyttä. Tuntien vetäjät ovat kokeneita ja ohjaavat tekemään liikkeet oikein, kehuvat ja hymyilevät. Sijainti on keskeinen, Erottaja 4, vaikkakin se suosii Eiraan tai Lauttasaareen matkalla olevia (!). Tunnin jälkeen on miellyttävä olo – tietää tehneensä jotain koko kropallaan, mutta ei ole uupunut. Tunteja on tarjolla vielä melko vähän, joitakin vain kerran viikossa.

Itse koin jo SATS-ketjun noin 50 euron kuukausijäsenyysmaksun korkeaksi, joten sen tuplaaminen pisti kyllä miettimään. Jopa siinä määrin, että mietintä jatkuu yhä.

Lisätietoja:
Helsinki Day Spa
Erottaja 4, 00120 Helsinki
Puhelin (09) 685 0630
Faksi (09) 6850 6333
www.dayspa.fi

X