Hyvinvointi

Mitä pariisilaiset ajattelevat Suomesta?

Teksti: Anna.fi

Mitä Pariisissa asuvat tietävät Suomesta? Monikulttuurisen pääkaupungin asukkaat eivät maininneet suomalaisten olevan sukua eskimoille, mutta joku arveli suomalaisten olevan vinosilmäisiä.

Pariisi

Kaurismäki, kylmyys, ralli ja Nokia olivat asioita, jotka tulivat  pikagallupissa spontaanisti mieleen. Roudan ja jään imago pysyy syvässä. Otetaan siis Pariisissa asuvista mittaa Suomi-tietoudessa ja heitetään seuraavilla kysymyksillä:

 

Carlos/Ecuador, asuu Pariisissa

1. Suomessa on kylmä! Ja Suomessa on todella kauniita tyttöjä. Tai niin olen ainakin kuullut. Uskoakseni siellä on pimeää ja ihmiset ovat masentuneita. Tyttöystäväni kanssa pidämme todella paljon  näistä veljeksistä, Duusoneista. He ovat todella hauskoja. Ihmiset ovat luterilaisia kuten minä, mutta luulen että uskonto ei vaikuta elämään.

2. Duusonit ja Mika Häkkinen.

3. Kyllä, jos haluaisin uuden tyttöystävän.

4. Valkoinen ja sininen, en muista kummin päin, samat värit kuin Israelilla, mutta risti keskellä.

Istvan, 28, näyttelijäopiskelija/Budapest, Pariisissa 4 vuotta

-1. Suomi, synkkien ihmisten maa. Minulle tulee Suomesta mieleen kohtaus jostain elokuvasta. Toinen mies sanoo kippis, toinen taas, ryyppäämmekö vai puhummeko me? Toinen asia, jonka muistan Suomesta on laulu, jota lauloimme alaluokilla Budapestissa. Siinä oli loistava opetus ja se oli todella surullinen.  Se kertoi metsästä ja marjoista. Kertosäe menee jotenkin näin: ai tuli-ali-tuliali-tuliali-ai jai. Muistan sanat vieläkin. Ai etkö tunne sitä? Luulin että se on jotain kuin Suomen kansallislaulu. Voisin mennä Ruotsiin tyttöjen takia, mutta en Suomeen. En usko että se kannattaisi. Suomalaiset ovat sympaattisempia kuin norjalaiset.

2. Aki Kaurismäki ja Karita Mattila. Entinen tyttöystäväni opiskeli laulua ja olen ollut Mattilan konsertissa. Kaunis nainen, jos pitää pyöreistä.

3. En, sillä en ole yleensä ajoissa, eivätkä suomalaiset myöhästele.

4. Valkoinen pohja, sininen risti.

Natacha, 22, lääkäriopiskelija

1. En tiedä juuri mitään Suomesta. Luulen että siellä on kylmä ja metsiä. Ja paljon järviä.

2. En tiedä.

3. Miksipä ei. Vuonot ovat varmaan hienoja.

4. Siinä on risti. Olisiko sini-punainen.

-

-

 

 

 

 

Madame de Lacrer, 60+

1. Mietin joskus mitä tapahtuisi Suomessa, jos sähköt loppuisivat? Jäätyisivätkö kaikki? En tiedä mitä ihmiset syövät, juovatko he kahvia. Luulen, että Suomessa syödään paljon kalaa. Suomalaiset ovat ihmisenä värittömiä, ruotsalaisilla on ruskea iho. Mitä ihmiset tekevät pitääkseen itsensä lämpiminä?

2. Prinsessa  Victoria.

3. Kyllä, jos se olisi seuramatka.

4. Kelta-sininen.

Madame Grandguillame, biologian opettaja, eläkkeellä, Pariisi

1. Muistan kauheat hirviöt euroviisuissa! Paljon nättejä tyttöjä pienissä mekoissa ja sitten ne hirviöt, oh-la-la! Tiedän myös Aki Kaurismäen elokuvat. Pidän niistä. Tiedän yhden suomalaisen pojan, hänellä on mustaa kajalia. Ihmiset ovat hiljaisia ja kaikilla on internet. Se voi tehdä ihmisistä hulluja, niin kuin tämä yksi poika, joka ampui ihmisiä. Eikö kouluja vartioida? Voisin käydä Suomessa, mutta en ole varma, pitäisinkö suomalaisesta ruoasta.

2. Naispresidentti Haloinen.

3. Kyllä, se on aina kiinnostanut minua.

4. Siinä on risti, sini-keltainen.

--

 

 

 

 

Laurent, insinööri 40+

1. Suomessa ihmiset puhuvat venäjää. Ai eivät? Suomalaisilla voi olla vinot silmät ja silmäpoimu, sillä he ovat sukua kiinalaisille. Suomalaiset puhuvat hyvin englantia, mutta ranskaa ei lueta kouluissa. Siellä on kallista.

2. En tiedä.

3. Olen ollut kerran Suomessa ja Helsingissä telealan kokouksessa.

4. Sini-valkoinen.

Anais, opiskelee tekniikan tohtoriksi

1. Sekoitan kaikki pohjoismaat, kun niissä on niin samanlainen lippu. En tiedä Suomesta muuta, kuin että siellä on kylmä ja tytöt ovat kauniita. Ja siellä on Nokia. Ja suomalaiset ralliajajat ovat hyviä. Vaikka Suomi on EU:ssa, en tiedä siitä juuri mitään. Uutisissa ei ole juuri koskaan mitään Suomesta.

2. Mika Hökkinen ja hänen vaimonsa.

3. Aivan varmasti jonain päivänä.

4. Risti keskellä, en muista värejä.

Neila, 27, arkkitehti

1. Ihmiset voivat kävellä paljain jaloin kotona. Suomessa on kylmä ja pimeää. En oikein usko, että viihtyisin siellä. Ihmisiä on vähän, eivätkä he asu kaupungeissa vaan maalla. Suomessa on rauhallista. Siellä juodaan paljon alkoholia.

2. En tiedä? Kon-tiki?

3. Kyllä, jos minulla olisi varaa.

4. En tiedä. Siinä ei ole puolikuuta.

--

 

 

 

 

Ghassan, hammaslääkäri

1. Suomessa myös naiset voivat kosia ja heistä voi tulla presidentti. Siellä on kylmä ja hyviä ralliautoilijoita. Miehillä ei ole partaa ja siellä on siistiä. Siellä on tosi kylmä.

2. Ääääh. En tiedä.

3. En, mutta Norjassa voisin käydä.

4. Risti keskellä.

Cécile, tekniikan tutkija

1. Pohjoismailla on hyvä maine Ranskassa: kauniit tytöt, korkea teknologia, siisteys ja rikkaus. En tiedä pitääkö se paikkansa. Suomessa on lunta. Yhteiskunta on vakaa, kaikki noudattavat sääntöjä, eikä siellä lakkoilla. Suomalaiset eivät ole kurittomia. He näyttävät ruotsalaisilta, mutta puhuvat vähemmän.

2. Se joka ampui koulussa, Auvainen.

3. Kyllä se kiinnostaa.

4. Risti, vakoinen ja punainen.

Laura

X