Hyvinvointi

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

18.5.2008 Teksti: Anna.fi

Syötkö sinä vain nälkääsi, vai onko ruoka sinulle enemmän kuin pelkkä nälän tyydyttäjä?

Ruoka

Mitä ruoka sinulle merkitsee?

Katso tilanne vastaamatta

Kommentit (17)

Ruoka merkitsee makunautintoja, terveyttä, hyvää oloa sekä yhteisiä hetkiä ystävien ja perheen seurassa.
00

Hyvä ruoka kokoaa perheen ja ystävät yhteen, sitä on kiva laittaa yksin ja yhdessä. Kokeilla uusia reseptejä, yhdistää uusia makuja, useimmiten onnistuu. Syömisellä ja näläntunteella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa! ei se määrä mutta laatu!!
00

Syön jos on nälkä, syön jos ei oo nälkä, en syö kun ei oo nälkä, en syö vaikka nälkä…miten milloinkin!! Mutta vain terveellisesti 🙂
00

Olen ikuinen laihduttaja ja senkin takia ruoka on aina mielessä, ollu viime vuosina. Joka päivä on aikoja jolloin en syö vaikka tekis mieli kun yritän laihduttaa. Rakastan hyvää ruokaa, siis oikein kunnon ravinto-opillisestikin täyspainosta, en rakasta mitään roskaruokaa enkä napostele juustosnacksejä enkä käy usein syömässä hampurilaisia tai syö karkkeja tai pahemmin viinereitä kuten aina oletetaan ylipainosten tekevän.

Koska en kestä jatkuvaa näläntunnetta olen päättäny ryhtyy kokeilemaan vähähiilihydraattista dieettiä tai jotain Atkinsia jonkun aikaa, jos sitte vois syödä kunnolla ja laihtua. Inhoan ajatustakin kaikinlaisista Nutri-juomista, mitä syömistä se on jos juo jonkun pienen pullollisen nihkeen makusta nestettä? Hyi.

Rakastan myös salaatteja mutta ei niitä yksin asuva ihminen aina jaksa ittelleen iltasin väsätä, tulee tehtyä aina liian iso salaatti sitäpaitsi ja sen syö sitte samana iltana koska seuraavana päivänä se on jo nuutunutta. Eikä salaatti maistu miltään jos siinä ei oo tarpeeks vähän kaikkee ja hyvä kastike. Emmä viitti itteäni kiduttaa jollain sellasella salaatilla jossa on vaan kaaliraastetta, tomaatti ja kurkkua eikä lainkaan kastiketta; kokeiltu on ja se on masokismia.

Olen nuorekas, tyttömäinen 52-vuotias mutta syöminen on suurimpia intohimojani.
Tykkään myös tehdä ruokaa ja keksiä erilaisia ruokia omasta päästäni.
Toi VHH-dieetti on mulle kuitenki silleen ongelmallinen etten tykkää kauheesti esim pihveistä enkä kokolihasta enkä tykkää kylläkään valmistaa kalaruokia, joita en oikein hallitse ja sitäpaitsi ne rupee kutittamaan mun käsiä.

Usein ostan valmiin mikroannoksen mut sen lisäks tekee illalla viel mieli jotain muuta.
00

Ruoka ja ruuanlaitto on yksi tärkeimmistä kiinnostuksen kohteista, vaikuttaahan se mitä suusta alas laitan koko hyvinvointiin. Laitan ruokaa paljon itse. Lapsettoman kolmikymppisten arjessa syödään usein vasta kahdeksan-yhdeksän aikaan illalla, se on yhteinen hetki, jolloin nautitaan.

Viikonlopun ruoka mietitään tarkkaan ja sitä valmistetaan rakkaudella.

Ruuan pitää olla ravintoarvoiltaan laadukasta, ei mitään fitness-ruokaa kuitenkaan. Ruoka on ennen kaikkea nautinto, joka alkaa jo tuotannon alusta. Kun tuotantoeläin voi hyvin, myös ruoka on hyvää. Suosin luomua.
00

Ruoka ahdistaa ja mietin sitä liian usein. Haluaisin syödä mahdollisimman terveellisesti ja keliaakikkonakin joudun lukemaan kaiken mahdollisen tuoteselosteen. Jotenkin tuntuu, että ilo syömisestä ja ruoanlaitosta on jäänyt tuoteselosteiden vahtaamisen alle :/ Aina yksi ongelma vähemmän, kun on saanut päivän sapuskan suunniteltua ja tehtyä. Ulkona syödessäkin saa aina pelätä, onko pyyntö gluteenittomasta nyt varmasti huomioitu, vai saako taas mahansa kipeäksi.
00

Laatu korvaa määrän ja hyvän ruuan perässä olen valmis matkustamaan vaikka Kiinaan asti… ja jopa kauemmaksi…
00

Eettisyyttä, ekologisuutta, terveyttä, kivoja hetkiä keittiössä, makuhermojen kutkuttelua, hyvää mieltä ja oloa. Hyvän ruoan perään ei tarvitse matkustella.
00

Minulle ruoka merkitsee ennen kaikkea elimistölle tarjottavaa terveellistä – hyvää tekevää ”polttoainetta”. Mitä tahansa huttua en halua suuhuni mättää…
00

En mitenkään ”jumaloi” ruokaa, mutta nautin hyvästä ruuasta ja olen erinomainen kokki.
00

Ei ole enää lempiruokia,joskus jopa syöminen on vältttämätön pakko.Harvoin yleensä saa edes hyvää ruokaa.Syön yleensä vain nälän takia,en saa siitä mitään kichejä,ihmettelen miksi nykyään ihmiset hehkuttavat hienojen ruokien perään.No,tässä tulee teille vastaus,olen amatiltani kokki.Mun työkaverit suurin osa on kyllästyneet ruokajuttuihin,ei tehdä kukaan kotona kuin perus kotiruokaa.Taitaapi yleensä olla,että ammattilaiset on kyllästyneet kaikkeen ruokakikkailuun.Me ei juurikaan leivota,paitsi juhliin ja ruokaohjelmia inhotaan,niitä ei vaan katsota.Tuntuu,että ihmiset kilpailee kuka tekee hienompaa ruokaa kotona,meillä ammattilaisilla ei ole tarvetta siihen.Kun töissä on maistellut ja tehnyt kaikkea ruokaa vuosikausia,niin siitä on mennyt hohto,kaikki on jo nähty.
00

Muutoin ensimmäinen vaihtoehto, sillä poikkeuksella että asun maassa jossa ulkona syöminen on edullista ja kuuluu kulttuuriin . .eli käyn useita kertoja viikossa ulkona syömässä harrastuskaverien tai ystävien kanssa , myös yksinkin joskus. Hyvä puoli on se, että koska kaikki ruoka maistuu minulle, olen aina haluttua seuraa ja meillä on yleensä hyvä meininki 🙂
00

Minä olen maaseudulta päin kotoisin ja minun lapsuudenkodissani syötiin terveellisesti. Meidän perheen ruokavalioon kuuluivat puurot, tummat leivät,
maidot, juustot, kala, liha ja keittoruuat sekä sienet ja mustikkakeitto.
Minulla on lapsesta saakka ollut huonot veriarvot eli anemia, eikä vereni kelpaa verenluovutukseen ja olin vatsastani niin sairas 90-luvun lopulla, että
jouduin suolistoleikkaukseen. Tämänkin takia yritän syödä mahdollisimman terveellisesti, enkä ole koskaan laskenut mitään kaloreita. Olen ollut koko aikuisikäni ajan normaalipainoinen ja vartaloltani sopusuhtainen, eikä minua haittaa, painanko joskus pari kiloa enemmän tai vähemmän.
Kun muutin tänne Helsinkiin asumaan, niin aluksi ostin liian paljon ruokaa
jääkaappiin, niin että se ehti pilaantua, ennenkuin olin ehtinyt syömään niitä.
Heitin tietenkin vanhan ruuan pois.
Minä en syö roskaruokaa juuri ollenkaan, eli hampurilaiset ja pizzat ja limsat
eivät kuulu minun ruokavalioon.
Minä pidän oikeasti paljon ruisleivästä ja edamjuustosta ja puuroista ja syön joka aamu 2 dl jotakin puuroa ja juon lasillisen appelsiinimehua. Tomaattia ja kurkkua syön myös joka päivä ja salaatinlehtiä yritän myös jyrsiä sekä syödä
yhden hedelmän päivässä, vaikka usein se jää syömättä.
Minä syön yhden aterian päivässä ja yleensä iltaisin, koska silloin saa rauhassa
syödä ilman mitään kiirettä, toisin kuin työpaikoilla. Minä juon paljon teetä ja kahvia, joita olen tottunut juomaan ihan pikkutytöstä asti ja nyt aikuisena yritän juoda vettä, koska se on meidän naisten iholle kuulemma hyväksi.
Naisten kannattaisi muistaa, että ravinto vaikuttaa naisen hiusten, ihon ja kynsien ja koko kehon hyvinvointiin ja siksi syödä terveellistä ja monipuolista
ruokaa.
Olen lukenut jostakin, että ihmiset, jotka osaavat nauttia hyvästä ruuasta ja viinistä, osaavat nauttia myös jostakin muustakin eli rakastelusta.
00

Arkisin syön kun on nälkä. Toisinaan myös unohdan syödä, ja sitten havahdun miettimään miksi on niin huono olo. En tee ruokaa itse juuri lainkaan; ostan töihin valmisruokia, toisinaan saatan elää päiväkausia pelkällä salaatilla tai jogurtilla, leivällä ja hedelmillä. Käymme mielellämme puolisoni kanssa ulkona syömässä; vähän gourmetia silloin tällöin on mukava vastapaino arkipäivän askeettisuudelle. Olen aina ollut normaalipainoinen.
00

Ruoka merkitsee makunautintoja, terveyttä, hyvää oloa sekä yhteisiä hetkiä ystävien ja perheen seurassa.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *