Hyvinvointi

Naiset pohtivat: Millaista olisi elämä miehenä?

Teksti:
Anna.fi

Haastoimme naisia ajatusleikkiin siitä, millaista elämä olisi miehenä. Mitä naiset kadehtivat miehiltä, ja mitä he haluaisivat miehinä kokea?

Naiset pohtivat: Millaista olisi elämä miehenä?

Moni naisista tunnustaa kadehtivansa miehiä.

”Tytöiltä odotetaan enemmän ja pidetään tiukemmin rajat kotiintulojen sekä muiden menojen suhteen.” (Minna, 27)

”Olen aina ollut kateellinen siitä, että pystyisi harrastaa seksiä ilman tunteita, vaikka eiväthän kaikki miehet ole sellaisia. Ainakin haluaisin kokea seksin miehenä.” (Maria, 30)

Seksi miehenä olisi hyvin kiehtovaa, koska miehen orgasmi on niin erilainen. Mielestäni mies hallitsee seksiä peniksellään. Myös penis lihaksena kiehtoo – ja erektio. Mies on paljon kiehtovampi seksuaalisena olentona.” (Nanna, 24)

Naiset pohtivat: Millaista olisi elämä miehenä?

“Miehistä pidetään enemmän”

Miesten rooli yhteiskunnassa herättää jopa katkeruutta.

“Kadehdin miesten fyysisiä voimia ja usein tuntuu, että miehistä pidetään ja heille annetaan anteeksi helpommin. Humalainen käytös melkein suotavampaa, ja mies hyväksytään paremmin naisseuraan kuin nainen miesseuraan. Työpaikalla miehiä arvostetaan enemmän. Miehet pitävät toistensa puolta ja hyväveliverkostot auttavat esimerkiksi työpaikan saannissa.” (Marjut, 38)

Naiset pohtivat: Millaista olisi elämä miehenä?

“Miehet eivät tunne syyllisyyttä”

Ei miehienkään elämässä kaikki ole ihanteellista.

“En usko että miehillä on mitään, mitä henkisesti kaipaisin itselleni. Ehkä ainoastaan se yksinkertainen ajattelu, ja ettei olla niin kilttejä työelämässä, vaan pystytään vaatimaan lisää palkkaa ilman syyllisyyttä. Haluaisin myös tietää, miten on mahdollista olla isäni kaltainen mies, joka ei tunne syyllisyyttä, vaikka jätti perheensä ja oli suurimman osan lapsuudestani poissa.” (Maria, 30)

“Joskus säälittää, että miehiltä odotetaan tiettyjä piirteitä kuten pituutta. Olisi kamalaa olla pienipeniksinen mies, koska totuus on, että koolla on väliä. Mieheltä odotetaan myös kovuutta ja edelleenkään tunteiden näyttäminen ei ole sopivaa. Naisena pystyy kompensoimaan enemmän, kun rinnat voi leikkauttaa ja pärjätä muilla avuilla.” (Laura, 32)

X