Hyvinvointi

Nämä 11 merkkiä kertovat, että sinusta on kasvanut vahva ja itsenäinen nainen  

Jokainen meistä tuntee välillä riittämättömyyttä ja murehtii, onko tarpeeksi hyvä. Vahvat ja itsenäiset naiset eivät kuitenkaan jää märehtimään tällaisia asioita vaan ottavat elämän ohjat omiin käsiinsä.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Istock

Vahva nainen uskaltaa tavoitella omia unelmiaan.

Jokainen meistä tuntee välillä riittämättömyyttä ja murehtii, onko tarpeeksi hyvä. Vahvat ja itsenäiset naiset eivät kuitenkaan jää märehtimään tällaisia asioita vaan ottavat elämän ohjat omiin käsiinsä.

Vahva nainen ei elä muiden odotusten mukaan, vaan on itse oman elämänsä päähenkilö. Hän ei ole riippuvainen kenestäkään mutta tietää kuitenkin, milloin on aika tukeutua toisiin ja pyytää apua.

Nämä 11 merkkiä kertovat siitä, että sinusta on kasvanut vahva ja itsenäinen nainen.

1. Osaat olla onnellinen yksin

Tiedät varmaan tyypin, joka ei osaa mennä minnekään yksin vaan tarvitsee aina seuralaisen mukaansa. Vahva ja itsenäinen nainen pystyy tekemään asioita itsekseen. Hän ei aina tarvitse seuraa elokuviin tai makutuomaria mukaansa ostoksille. Hän osaa olla yksin myös kotona ja nauttii siitä tehden omia juttujaan.

Vahva nainen ei myöskään ajattele, että hän tarvitsisi parisuhteen voidakseen olla onnellinen. Vahva ja itsenäinen nainen ymmärtää, ettei kukaan muu voi tehdä häntä onnelliseksi kuin hän itse. Hän pitää itse itsestään huolta ja jos hän haluaa kukkia, hän voi ostaa ne itse.

2. Osaat ottaa vastaan kritiikkiä

Palautteen vastaanottaminen on vaikea laji. Ikävä palaute voi tuntua pahalta, loukata ja masentaa.

Vahva nainen osaa kuitenkin suhtautua kritiikkiin oikein. Hän ottaa palautteen avoimesti vastaan eikä jää märehtimään negatiivisia kommentteja. Hän tietää, ettei palautetta tarvitse ottaa henkilökohtaisesti, vaan siitä voi ottaa opikseen. Vahva nainen ei myöskään anna muiden arvostelun tai torjutuksi tulemisen estää häntä tavoittelemasta päämääriään.

3. Olet läsnä

Läsnäolon taito ei ole itsestäänselvyys. Moni on niin kiireinen ja stressaantunut, että on ajatuksissaan koko ajan jossain muualla.

Vahva ihminen hallitsee mielensä ja pystyy rentoutumaan. Hän elää olemassa olevassa hetkessä ja osaa nauttia siitä. Hän pystyy esimerkiksi työntämään työhuolet taka-alalle vapaa-ajallaan ja lomailemaan silloin, kun on sen aika.

4. Sinulla on omat mielipiteesi

Vahva ja itsenäinen nainen muodostaa omat mielipiteensä. Hän ei anna puolisonsa, vanhempiensa tai ystäviensä ajatuksien vaikuttaa liikaa itseensä. Hän myös uskaltaa ilmaista mielipiteensä ja seisoo niiden takana. Vahva ihminen tietää senkin, milloin oma mielipide kannattaa kertoa ja milloin on parempi olla hiljaa.

Ei ole aina helppoa tietää, mitä haluaa, eikä varsinkaan toimia sen mukaan. Vahvalla naisella on omat päämääränsä ja unelmansa, ja hän uskaltaa mennä niitä kohti. Hän tietää, milloin omista unelmista kannattaa pitää kiinni vaikka se saattaisi vaatia uhrauksiakin.

5. Et elä miellyttääksesi muita

Vahva ja itsenäinen nainen tietää, ettei kaikkia ole aina mahdollista miellyttää. Hän ei yritä jatkuvasti miellyttää kumppaniaan, ystäviään tai perheenjäseniään vaan uskaltaa tehdä omat ratkaisunsa. Hän ei elä muiden odotusten mukaan eikä yritä tehdä muita onnelliseksi oman hyvinvointinsa kustannuksella.

6. Luotat vaistoihisi

Tiedätkö sen oudon tunteen vatsanpohjassa tai ne yhtäkkiset kiihkeät sydämenlyönnit silloin, kun kehosi yrittää kertoa sinulle jotain? Kehomme reagoi välillä voimakkaasti erilaisiin tilanteisiin ilman että mielemme käsittää, mistä on kyse. Vahva nainen osaa lukea kehonsa viestejä. Hän luottaa siihen, mitä hänen vaistonsa sanoo.

7. Et pelkää kysyä

Joidenkin ihmisten on vaikeaa kysyä apua, neuvoa tai palvelusta. Vahva nainen tietää, ettei kysyminen tee hänestä tyhmää tai heikkoa. Kukaan ei voi tietää kaikkea eikä jaksaa aina yksin. On sitä paitsi viisasta tietää, milloin tarvitsee apua.

8. Osaat antaa itsellesi anteeksi

Toisten ihmisten on helpompi antaa itselleen anteeksi kuin toisten. Toiset jäävät murehtimaan asioita, joissa olisi pitänyt toimia toisin, kun taas toiset osaavat jatkaa elämäänsä.

Vahva ihminen hyväksyy virheensä eikä jää märehtimään niitä liikaa. Kaikki tekevät virheitä ja niistä voi ottaa opiksi, mutta niiden vuoksi ei kannata lamaantua.

9. Uskallat tehdä rohkeita päätöksiä

On helpompaa tyytyä elämäänsä kuin pyrkiä siinä jatkuvasti eteenpäin. Vahva ihminen ei tyydy keskinkertaiseen vaan yrittää parhaansa. Jos hän ei ole elämäänsä tyytyväinen, hän ottaa ohjat käsiinsä ja miettii, mitä sille voisi tehdä.

Vahva ja itsenäinen nainen on myös itsevarma. Vaatii uskallusta lähteä tilanteista, joissa ei ole onnellinen. On se sitten työpaikka, parisuhde tai treffit, vahva ja itsenäinen nainen ei jää tilanteeseen, jossa hän ei tunne oloaan hyväksi ja arvostetuksi. Vahva nainen tuntee oman arvonsa.

10. Osaat sanoa ei

Meiltä vaaditaan koko ajan hirveästi asioita. Tuntuu, että pitäisi olla täydellinen työntekijä, puoliso, ystävä ja äiti, pitää itsestään huolta, harrastaa ja näyttää hyvältä.

Vahva ja itsenäinen nainen kulkee omaa polkuaan eikä välitä muiden odotuksista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hän osaa sanoa ei. Kieltäytyminen liittyy myös siihen, että tuntee oman jaksamisensa rajat. Vahva nainen ei tunne huonoa omatuntoa siitä, että kieltäytyy asioista, joita hän ei todellisuudessa haluaisikaan tehdä.

11. Kunnioitat kehoasi

Vahva nainen arvostaa kehoaan ja pitää siitä huolta. Hän liikkuu ja syö terveellisesti siksi, että rakastaa kehoaan ja haluaa huolehtia siitä – ei siksi, että hän vihaisi sitä.

Lähteet: The Talko, Bolde, Thought Catalog

Lue myös:

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet henkisesti vahva

Nämä merkit paljastavat, että olet herkkä mutta vahva

11 syytä, miksi olet erityisen onnekas, jos olet vahvan äidin kasvattama

X