Hyvinvointi

Primaspan-lääkkeen käyttö

Teksti: Anna.fi

Olen käyttänyt Primaspan-lääkettä 100 mg (1 tbl/pv) jo 10 vuotta. Olen 67-vuotias nainen. Onko tästä lääkkeestä vaaraa jatkuvasti käytettynä? Pitääkö lääke ottaa tyhjään vatsaan?

Primaspan-lääkkeen käytöstä ja sen tarpeellisuudesta on hyvä keskustella aina lääkärin kanssa.

Lääkäri ei ole tätä lääkettä minulle määrännyt. Lääkärin minulle määräämät lääkkeet ovat Bisoprolol 5 mg (1/2 tbl/pv), jota olen käyttänyt noin kolme vuotta ja Lescol 20 mg (1 tbl/pv), jota olen käyttänyt kaksi vuotta. Aloitin Primaspanin käytön oma-aloitteisesti, koska monet ikäiseni ihmiset käyttävät sitä.

– Kiitos tiedosta

Proviisorin vastaus

Primaspania käytetään estämään verihyytymien muodostumista erityisesti sepelvaltimotautipotilailla, henkilöillä joilla on ollut sydäninfarkti sekä henkilöillä, joilla esiintyy aivoverenkierron häiriöitä. Primaspan-lääkitystä on usein tarkoituskin käyttää jatkuvasti, joten pitkäaikaisesta käytöstä ei ole vaaraa. Primaspan-tabletti on hyvä ottaa tyhjään vatsaan, tällöin tabletti pääsee esteettömästi kulkeutumaan suolistoon, josta lääkeaine imeytyy.

Primaspan-lääkkeen käytöstä ja sen tarpeellisuudesta on hyvä keskustella aina lääkärin kanssa. Primaspania on kolmea eri vahvuutta, lääkäri suosittelee näistä oikean vaihtoehdon.

Irmeli Lehtovaara, Proviisori

X