Ravinto 26.9.2016

3 hyvää ja hauskaa syytä ryhtyä vegaaniksi

Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock
Oletko sinä vegaani tai pohtinut kasvispohjaiseen ruokavalioon siirtymistä? Veganismi on juuri nyt niin trendikästä, että se saattaa houkutella eläinten oikeuksien, paremman terveyden ja ympäristöasioiden lisäksi muidenkin syiden takia.

Kiinnostaako sinua veganismi? Ei ihme. Vegaaneilla on hauskempaa somessa, lähikaupassa ja ruokapöytäkeskusteluissa.

1. Vegaaneilla on mainio meininki sosiaalisessa mediassa

Vegaaniblogit ja -sivustot sekä veganismin ilosanomaa kuuluttavat Facebook-ryhmät ovat lisääntyneet huimaa vauhtia. Se takaa, että ruokaohjeet ja tuotesuositukset eivät lopu kesken. Ohjeita jaetaan ja kehitellään aina vain paremmiksi kannustavassa hengessä.

Kun tarvitset inspiraatiota sokerin, rasvan ja suolan täyteisiin herkkuhetkiin, klikkaa itsesi Facebookin Sipsikaljavegaanit-ryhmään. Jos postaat ryhmään kuvan vegaanisesta suklaakakusta, jonka teit siskosi syntymäpäiville, kuvasta tykkääjiä on viidessä minuutissa enemmän kuin sinulla ja siskollasi on yhteen laskettuna Facebook-kavereita.

2. Saat jatkuvasti nauttia uutuustuotteiden huumasta

Vegaanisia tuotteita ilmestyy juuri nyt kauppoihin kuin sieniä sateella. Unohda siis Pokémon-jahti ja lähde metsästämään nyhtökauraa tai härkistä lähikaupastasi!

Uutuuksien perässä juokseminen ja uutuusherkuista innostuminen on helppoa, sillä sosiaalinen media kuohuu uutuuksista jo hyvissä ajoin ennen niiden saapumista kauppoihin. Esimerkiksi tällä hetkellä kuohuntaa aiheuttaa Saarioisen vegeroiskeläppä, joka on saapumassa kauppoihin 26.10.

3. Herätät oitis sekaanien mielenkiinnon

Usein naureskellaan, että vegaanit haluavat puhua jatkuvasti ruokavaliostaan, seurasta viis. Mitä vielä! Sekaravinnon syöjät eli sekaanit ovat harvinaisen kiinnostuneita veganismista ja sen pienistä yksityiskohdista. Siksi ruokapöytäkeskusteluista ei tule koskaan tylsiä – tai jos tulee, voi vegaani aina tehdä sekaanien huvittavista kysymyksistä esimerkiksi hassunhauskan YouTube-videon.

Lue myös:

Chocochili-blogin Elina Innanen: 5 vinkkiä aloittelevalle vegaanille

Nyhtökaura ja 4 muuta liikkujan parasta kasviproteiinia

Pitäisikö lihan syöminen lopettaa? Asiantuntijat eri mieltä asiasta

Kommentit (4)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi