3 x sipulin terveysvaikutukset
Vanha kansa on aina tiennyt sipulin olevan terveellistä. Tiede on löytänyt sille syyn: sipuleissa on runsaasti bioaktiivisia yhdisteitä, kuten flavonoideja.
1. Purjon vihreä osa sisältää sipuleista kaikkein eniten flavonoideja. Ruoanvalmistuksessa kannattaa siis käyttää myös lehdet.
2. Valkosipuli sisältää sipuleista eniten aminohappoja. Flavonoideja siinä on kuitenkin vähemmän kuin muissa sipuleissa.
3. Keltasipuli päihitti yllättäen punasipulin flavonoidipitoisuudessa. Tässä kohtaa siis hyvä muistisääntö, mitä enemmän väriä, sitä enemmän flavonoideja, ei pidäkään paikkansa.
Teksti: Kotilääkärin toimitus
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia
Kotilääkäri 7/2014
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous