Ravinto 22.7.2016

Parhaat vegaaniset herkut suoraan kaupan hyllyltä – 6 suosikkia

Teksti: Christina Boman Kuvat: iStock
Vegaanius ei ole este herkkuttelulle, päin vastoin. Oletko jo maistanut lihiksen kasvisversiota vihistä tai herkutellut maidottomalla jäätelöllä?

Moni mieltää vegaanisen ruokavalion laihduttajan valinnaksi. Olettamus menee usein kuitenkin metsään, sillä eläinperäisistä tuotteista luopuminen ei suinkaan tarkoita herkuttelun unohtamista.

Listasimme kuusi vegaanista mutta syntisen hyvää herkkua. Lisäksi näiden herkkujen takia ei tarvitse huhkia keittiössä, sillä ne löytyvät suoraan kauppojen hyllyiltä!

Maapähkinävoi on Nutellan korvike

Urtekramin maapähkinöistä ja suolasta valmistettu levite toimii hyvin vaikkapa Nutellan korvikkeena. Tahmainen herkku sopii leivoksiin, leivän päälle tai vaikkapa sellaisenaan, suoraan purkista kaavittuna.

vegaani_maapahkinavoi

Paljon palvottu vihis eli kasvisyöjän lihis

Kyseessä on lihapiirakan eli lihiksen odotettu kasvisversio, joka sai ilmestyttyään sipsikaljavegaanit eli Facebookin vegaani-herkkusuut sekaisin. Suosio räjähti käsiin, ja elokuussa Helsingin Teurastamolla järjestetään jopa Vihisfest. Tapahtumassa saa tuunata oman vihiksensä haluamallaan tyylillä.

Vihiksiä valmistaa kouvolalainen HoviRuoka Oy. Hiljaittain myös sen kilpailija, Turun Eines Oy, lanseerasi oman versionsa kasvispiirakasta, ja toi helpostusta tyhjien vihis-hyllyjen äärellä nyyhkyttävien sipsareiden elämään. Onkohan kilpailuasetelma saanut vihiksen palvojat jakautumaan jo omiin kuppikuntiinsa?

vihis2

Suklaa-addikteille kasvimaitosuklaata

Kiinnostaisiko vegaaninen ruokavalio, mutta maitosuklaasta luopuminen tuntuu liian suurelta uhraukselta? Ei hätää, markkinoilta löytyy monia korvikkeita. Lovechockin maitosuklaan maku syntyy täyteläisen raakasuklaan ja kermaisen hasselpähkinämaidon suloisesta liitosta. Suklaat ovat gluteenittomia ja maidottomia, eikä niissä ole valkaistua sokeria. Kannattaa myös testata Nirwana Vegan -riisimaitosuklaata, jota on kehuttu jopa maailman parhaaksi vegaaniseksi suklaaksi.

suklaat

Soijanakkeja hodareihin ja grilliin

Vegaaniset Bon Soya –merkin nakit sopivat täydellisesti vaikkapa hodarin väliin tai pyttipannuun. Ne muistuttavat koostumukseltaan huomattavan paljon tavallisia nakkeja. Merkiltä löytyy myös grilliin sopiva makkara!

kasvisnakki

Kaura-suklaajuoma on lastenkin mieleen

Pieni, juotava kaurapohjainen herkku on helppo kantaa mukana. Oatlyn suklaajuoma ei sisällä lainkaan maitoa, pähkinää tai soijaa. Pillimehun muotoon pakatut suklaajuomat ovat kätevä eväsherkku myös lapsille.

suklaajuoma_vegaaninen

Maidoton jäätelö on viileä kesäherkku

Maidottomia jäätelöitä valmistavat muun muassa Oatly, Ingman ja Pirkka. Marjaisa mustaherukkajäätelö on ihanan raikas kesäherkku, joka viilentää mukavasti hellepäivinä. Myös monien jäätelökioskien valikoimasta löytyy vegaanisia vaihtoehtoja, kunhan uskaltaa vain rohkeasti kysyä.

jatski

 

Lue myös:

Chocochili-blogin Elina Innanen: 5 vinkkiä aloittelevalle vegaanille

Kauramaito, soijamaito vai mantelimaito? Testasimme, mikä kasvimaito sopii kahviin

Nyhtökaura ja 4 muuta liikkujan parasta kasviproteiinia

Kommentit (4)

Juu todellakin etsii. 😀 Luultavasti vähemmistössä ovat ne vegaanit/vegetaristit, jotka haluavat syödä pelkkiä kasviksia sellaisenaan.

K-Menulla on muuten suklaiset hasselpähkinä- ja duo hasselpähkinälevitteet sekä Urtekramilla muistaakseni on myös choco-maapähkinävoita.

Raakasuklaa on terveyssuklaata. 😀 Onneksi Nirwana on mainittu, se on iChoc white nougat crisp -suklaan ohella omasta mielestäni parhaita suklaita.
00

Hodarinakit sun muut on tarkoitettu lihansyöjille vaihtoehdoksi. Ei vegaani/vegetaristi sellaisia edes etsi kaupan hyllyltä.
00

Kirjoittaja ei taida olla vegaani? Itse ainakin syön paljon juurikin noita soijanakkeja, ja miksi en söisi?

Sen sijaan maapähkinävoi ei korvaa nutellaa. Vegaanisia hasselpähkinäsuklaalevitteitä on markkinoilla useita, ne korvaavat hyvin. Ja raakasuklaa ei korvaa suklaata mitenkään, omasta mielestäni se maistuu saippualle. Hyviä vegaanisia suklaita on pilvin pimein.
00

@ihan turhaa: etsiipäs, ne on hyviä ja kivoja ja vegaanikin haluaa syödä tutulta tuntuvaa safkaa ilman eläinrääkkäysaspektia
00

Juu todellakin etsii. 😀 Luultavasti vähemmistössä ovat ne vegaanit/vegetaristit, jotka haluavat syödä pelkkiä kasviksia sellaisenaan.

K-Menulla on muuten suklaiset hasselpähkinä- ja duo hasselpähkinälevitteet sekä Urtekramilla muistaakseni on myös choco-maapähkinävoita.

Raakasuklaa on terveyssuklaata. 😀 Onneksi Nirwana on mainittu, se on iChoc white nougat crisp -suklaan ohella omasta mielestäni parhaita suklaita.
00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi