Ravinto

Herkulliset banaaniletut

Banaania ja kauraa sisältävät muhkeat letut aloittavat vapaapäivän herkullisesti.
Teksti: Yhteistyössä

banaanilettu_elinahimanen

Kuva: Elina Himanen

Annoksia 12, valmistusaika 30 min

Raaka-aineet

2 dl kaurahiutaleita

1 banaani

8 dl maitoa

4 munaa

½ dl öljyä tai pullomargariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Paistamiseen

½ dl öljyä tai pullomargariinia

Tarjoiluun

1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250 g maitorahkaa

½ tl kanelia

4 dl marjoja

Valmistusohje

  1. Jauha kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Soseuta myös banaani. Sekoita kaikki taikinan ainekset ja anna turvota noin ½ tuntia. Tee sillä aikaa täyte.
  2. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita siihen rahka. Mausta kanelilla.
  3. Paista taikinasta lettuja ohukaispannulla tai paistinpannussa. Ohjeesta tulee 10-12 isoa lettua pannun koosta riippuen.

 

Katso ravintosisältö täältä.

X