Ravinto

Mantelinen tuorepuuro

Kun haluat vaihtelua aamupuuroon, testaa runsaskuituisia ja miedonmakuisia chian siemeniä. Lempeän mantelijuoman ja pirteiden marjojen ja hedelmien kanssa siemenistä tekeytyy raikas päivän aloittaja.

Teksti:
Yhteistyössä

Kuva: Elina Himanen

Kun haluat vaihtelua aamupuuroon, testaa runsaskuituisia ja miedonmakuisia chian siemeniä. Lempeän mantelijuoman ja pirteiden marjojen ja hedelmien kanssa siemenistä tekeytyy raikas päivän aloittaja.

chiasiemenpuuro_elinahimanen
Kuva: Elina Himanen

Annoksia 1, aktiviinen valmistusaika 15 min, passiivinen valmistusaika 20 min

Raaka-aineet

2 dl mantelijuomaa

2 rkl chian siemeniä

2 rkl sokeria tai hunajaa

sokeria tai hunajaa

1 dl (kotimaisia) vadelmia

½ banaani

Pinnalle

½ dl vadelmia

1 rkl mantelilastuja

Valmistusohje

  1. Sekoita mantelijuoma ja chian siemenet. Anna turvota 20-30 minuuttia tai yön yli. Mausta turvonnut, geelimäinen chiaseos sokerilla tai hunajalla.
  2. Soseuta vadelmat haarukalla. Ota puolet chiageelistä toiseen astiaan ja lisää vadelmasose. Viipaloi banaani.
  3. Laita vadelmainen chiaseos kulhon pohjalle ja päälle viipaloidut banaanit. Lisää vaalea chiageeli ja koristele vadelmilla ja mantelilastuilla.

 

Katso ravintosisältö täältä.

X