Ravinto

Muistatko vielä Toffon, Mustafan ja Nami Namit? Näitä 1990-luvun herkkuja kaipaamme yhä

Ysärin herkkumuistot ovat jättäneet moneen lähtemättömän jäljen. Listasimme ysäriherkut, joita huomamme toistuvasti kaipaavamme. Löytyykö listalta oma kadonnut suosikkisi?

Teksti:
Laura Koljonen
Kuvat:
Istock

Nami Nami vanukkaiden eri makuvaihtoehtoja lusikoitiin ysärillä innostuneesti.

Ysärin herkkumuistot ovat jättäneet moneen lähtemättömän jäljen. Listasimme ysäriherkut, joita huomamme toistuvasti kaipaavamme. Löytyykö listalta oma kadonnut suosikkisi?

Silloin tällöin nostalgianälkä iskee karkkihyllyllä tai jäätelöaltaalla: kaiken maailman megapussien ja vegaanijäätelöiden äärellä huomaa kaipaavansa jotakin valikoimista poistunutta herkkua. 

Muistako vielä nämä ysäriherkut? Mitkä niistä pitäisi sinun mielestäsi saada takaisin kauppoihin?

Jambo-patukka

”Ah, tuo suklaalla kuorrutettu, vaahtokarkkia ja hedelmäistä marmeladia yhdistävä suklaapatukka oli aivan omaa luokkaansa.”

Roope Ankan Kolikot

”Vaatimattoman näköiset hedelmälantit olivat täynnä hedelmäistä makua. Testasin itsekuriani sillä, että yritin aina säästää violetit kolikot viimeisiksi, koska ne olivat taivaallisia.”

Jee-Jee -karkkiaskit

”Tähtikuviolliset Jee-jee -namit olivat parhaimmillaan kekoina syötyinä: päällekkäin kasattiin hedelmää ja salmiakkia ja kovimmat tyypit saivat tungettua koko askin sisällön kerralla suuhunsa.”

Nami Nami -vanukkaat

”Minun ja pikkusiskoni lauantai-herkku, jota syötiin saunan jälkeen sohvalla Bumtsibumia tai Avaraa luontoa katsellen.”

Toffo-toffee

”Näitä oli monia eri makuja. Sen verran niissä oli sokeria, että makeannälkään riitti muistaakseni muutama.”

Muumi-jäätelö

”Kun kuulin, että on ollut muumijäätelöä, aloin oitis kaivata sitä – vaikka en siis koko jäätelöä ikinä päässyt maistamaan!”

Mustafa-jäätelö

”Kingis oli lällyjen valinta. Sen sijaan Mustafan ärhäkkä laku-salmiakkimaku oli taivas! Mustafan sisar Minttufa kelpasi myös.”

Frisco-limu

”Jääkaapissamme ei ollut koskaan kokista. Sen sijaan litran Frisco-pullo löytyi, jos oli juhlat tai rantapäivä tiedossa. Kuumana kesäpäivänä ei ollut parempaa kuin jääkylmä Frisco-limu. Makuna totta kai lemon.”

Kaipaamme edelleen myös näitä: Kickers-sipsejä, omena-kaneli-kermajäätelöä, Pastirol- ja Dummy-pastilleja ja Tuubi-purkkaa.

X